Top 10 Vitamin Shaklee Yang Hot

By | 01/06/2023

Selamat datang pembaca budiman. Hari ni saya nak kongsikan senarai 10 top produk Shaklee yang hot. Kesemua vitamin Shaklee yang tersenarai ini sememangnya yang paling banyak didapatkan oleh rakyat Malaysia dan paling banyak dapat repeat orders daripada mereka yang dah pernah mencubanya. Bila dah cuba, mesti terasa keberkesannya pada diri dan terus yakin untuk mengulang pembelian.

Vitamin Shaklee Perlu Diamalkan Secara Konsisten

Vitamin Shaklee adalah nutrisi harian yang kita perlukan setiap hari bagi melengkapkan jurang nutrisi yang terdapat pada tubuh kita. Saya pernah kongsikannya di sini : 7 Sebab Mengapa Perlu Ambil Supplement. Disebabkan ia adalah nutrisi pelengkap untuk tubuh kita, maka kita perlu mengambilnya secara konsisten setiap hari. Ibarat kita perlu makan nasi setiap hari, perlu makan buah-buahan dan sayur-sayuran setiap hari. Semua tu adalah kerana ia makanan asasi kepada tubuh kita.

Manakala vitamin Shaklee, ia bertujuan untuk memberikan nutrisi kepada tubuh kita yang tidak cukup dengan pengambilan makanan saja semata-mata kerana nutrisi daripada makanan sahaja memang tak cukup untuk menampung keperluan tubuh kita. Jadi, kita janganlah ambil vitamin Shaklee ini ketika kita sedang sakit saja. Tapi amalkanlah selalu setiap hari supaya kita dapat lengkapkan keperluan nutrisi kita sepanjang masa.

Consistency dalam pengambilan vitamin Shaklee ini sebenarnya telah diuji dalam Landmark Study yang dijalankan oleh pihak ketiga ke atas pengguna-pengguna Shaklee selama lebih 17 tahun. Kumpulan ini didapati mempunyai tahap kesihatan yang lebih baik daripada kumpulan yang tidak mengamalkan vitamin Shaklee (multivitamin jenama lain) dan kumpulan yang tidak mengamalkan apa-apa vitamin langsung.

Bila tahap kesihatan pengguna Shaklee selama lebih 17 tahun ni lebih baik, bermakna risiko mereka untuk menghidapi masalah kesihatan seperti penyakit jantung dan penyakit kronik lain adalah lebih rendah. Perkara ni memang sangat menakjubkan. Anda boleh bacakan penulisan tentang Landmark Study ini di sini : 7 Sebab Mengapa Shaklee Supplements Terbaik Di Dunia.

Jadi sebab itulah, ada senarai Top 10 Produk Shaklee Yang Hot ini, yang membuktikan bahawa rakyat Malaysia repeat beli kesemua vitamin Shaklee ni untuk meningkatkan tahap kesihatan mereka. Kalau mereka repeat, itu bermakna mereka suka. Dan orang akan suka kalau mereka dah meyakini sendiri akan keberkesanannya. Ia tak disangkal lagi. Nak rasa sendiri, anda kena lah cuba sendiri juga :-).

Top 10 Vitamin Shaklee Di Malaysia

1) Vivix

2) ESP Soy Protein

3) SR Vita C Plus

4) Omega Guard

5) Ostenutrix

6) Nutriferon

7) Youth Cleanser

8) Vitamin E

9) Collagen Powder

10) B-Complex

Top 10 vitamin Shaklee di Malaysia
Top 10 produk Shaklee di Malaysia

Ini adalah senarai terkini seperti yang terpapar di Shaklee HQ Sunway dan branch Shaklee. Pernah ada senarai lain sebelum ini tapi ini adalah yang lebih updated. Kali ni ada tambahan Youth Cleanser. Best betul Youth Cleanser tu sampai jadi antara top 10 list Shaklee.

Adakah anda familiar dengan nama-nama ni? Nak tak saya kongsikan mengenai info setiap produk? Boleh baca sambil tambahkan ilmu.

Boleh klik pada link vitamin Shaklee di bawah :

 1. Vivix
 2. ESP Energizing Soy Protein
 3. Vitamin C
 4. Omega Guard
 5. Ostematrix
 6. Nutriferon
 7. Youth Cleanser
 8. Vitamin E
 9. Collagen Powder
 10. B-Complex

Keperluan Kita Terhadap Vitamin

Semua items ni memang tak asing lagi. Anda pun kena cuba lah untuk merasai juga keberkesanannya. Bila dah cuba dan berkesan untuk diri, kongsikanlah kebaikannya juga kepada ahli-ahli keluarga yang kita sayangi.

Perkara yang paling best mengenai produk Shaklee ni adalah, ia ada bukti kajian saintifik bahawa produk-produknya adalah selamat, berkesan dan semulajadi. Sebab itu, walau orang telah berhenti memakannya, lama-lama mereka akan kembali semula kepada Shaklee kerana mahu merasai keberkesanannya pada diri lagi.

Sebab kita semua ingin sihat. Dan kita semua ingin sihat dengan lama. Sehingga ke akhir hayat kita. Untuk itu, janganlah kita mengamalkan vitamin sewaktu kita sedang sakit sahaja. Kita perlu mengambil vitamin Shaklee ini dengan konsisten setiap hari walaupun kita sihat dan takde penyakit waktu tu. Amalkanlah ia sebagai lifestyle dan rutin seharian kita.

Vitamin Shaklee akan berperanan sebagai pelindung dan pelengkap kepada nutrisi seharian kita. Memastikan tahap kecergasan kita optimum setiap hari dan kita tak mudah jatuh sakit.

Berminat nak cuba Shaklee?

Jom amalkan Shaklee dan sertai keluarga Shaklee kami hari ini!

Jika anda pergi ke branch atau HQ Shaklee dan nak register menjadi ahli Shaklee, boleh isi link ni siap-siap. Nanti boleh dapat diskaun 25% terus selepas pendaftaran.

https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=1143254

Sekian. Semoga entry saya ni memberi manfaat kepada semua. Jaga kesihatan baik-baik semua..

#bisnesonlineshaklee #shaklee #parttimejob #kelasonline #bisnesdarirumah #bisnesmodalrendah #bisnesshaklee

Salam mesra,
Wan Syahida Kahar
012-6753078
SID : 1143254
Your Trusted Shaklee Distributor
Shaklee Petaling Jaya

One thought on “Top 10 Vitamin Shaklee Yang Hot

 1. Pingback: Info Nutrisi Vitamin E • SyahidaShukri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge