Atasi Eczema Dengan Anti-Radang Omega Guard

By | 03/01/2024

Assalamualaikum dan selamat datang pembaca budiman. Produk Omega-3 dalam Shaklee adalah Omega Guard. Ramai orang yang alami masalah kulit termasuk eczema. Tahukah anda bahawa Omega-3 atau Omega Guard anti-radang kepada eczema? Walaupun ekzema biasanya dirawat dengan krim ubat topikal, pelembap, ubat oral termasuk steroid dan ubat imunosupresif dan juga suntikan, tapi orang yang alami eczema sering mahukan cara yang lebih semula jadi untuk melegakan gejala mereka.

Mujurlah dah ada penyelidikan yang dilakukan menunjukkan bahawa banyak perubahan diet dan gaya hidup boleh memberi manfaat kepada masalah ekzema.

Minyak ikan atau Omega-3 khususnya, adalah makanan tambahan ramai pesakit ekzema kerana sifat anti-radangnya yang kuat. Namun, anda mungkin tertanya-tanya sama ada suplemen Omega-3 benar-benar membantu merawat keadaan eczema ini.

Mengapa Omega Guard Boleh Bantu Pesakit Eczema?

Matlamat dalam merawat eczema adalah untuk mengawal dan melegakan gejala flare. Mencegah keradangan adalah kunci apabila merawat ekzema, kerana keadaan ini dianggap sebagai gangguan kulit radang.

Keradangan adalah tindak balas imun yang normal yang boleh melindungi daripada penyakit dan jangkitan. Walau bagaimana pun, keradangan kronik boleh membawa kepada kesan kesihatan yang buruk, termasuklah peningkatan risiko penyakit.

Kedua-dua keradangan sistem saraf dan kulit menyumbang kepada perkembangan ekzema. Minyak ikan (fish oil) kaya dengan asid lemak Omega-3, yang terkenal dengan sifat anti-radang yang kuat.

Lemak Omega-3 asid eicosapentaenoic (EPA) dan asid docosahexaenoic (DHA) telah ditunjukkan bahawa mampu mengatasi keradangan dalam beberapa cara, termasuklah dengan menghalang pengeluaran protein radang.

Walaupun penyelidikan sedang dijalankan, banyak kajian telah pun menunjukkan bahawa menambah minyak ikan memberi manfaat kepada mereka yang mempunyai penyakit keradangan, seperti arthritis reumatoid dan penyakit radang usus (IBD).

Oleh kerana minyak ikan berpotensi sebagai anti-radang, beberapa kajian telah menunjukkan bahawa suplemen ini juga boleh merawat ekzema, walaupun kajian lebih besar diperlukan untuk membuktikan manfaat berpotensi ini.

Source : Does Fish Oil Have Benefits For Eczema?

Adakah Omega Guard Mengurangkan Gejala Ekzema?

Minyak ikan adalah salah satu makanan tambahan anti-radang yang paling popular di pasaran dan untuk alasan yang baik. Penyelidikan menunjukkan bahawa ia boleh membantu merawat banyak keadaan keradangan, termasuk eczema. Pilihan minyak ikan yang digemari ramai tentulah Omega Guard keluaran Shaklee yang telah lebih 25 tahun berada di pasaran Malaysia.

Omega Guard untuk Eczema

Testimoni Omega Guard Membantu Pesakit Ekzema

Omega Guard untuk Eczema
Testimoni Omega Guard untuk Eczema
Testimoni Omega Guard untuk Eczema

Berminat nak dapatkan Omega Guard atau mana-mana produk Shaklee? Saya merupakan pengedar aktif Shaklee. Boleh hubungi saya untuk sebarang bantuan order ataupun konsultasi berkenaan produk Shaklee.

Jom dapatkan segera. PM saya dan saya bantu.

Jom sertai keluarga Shaklee kami hari ini!

Jika anda pergi ke branch atau HQ Shaklee dan nak register menjadi ahli Shaklee, boleh isi link ni siap-siap. Nanti boleh dapat diskaun 25% terus selepas pendaftaran. Semua set di atas ini juga mesti daftar sebagai ahli Shaklee.

https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=1143254

Sekian. Semoga entry saya ni memberi manfaat kepada semua. Jaga kesihatan baik-baik semua..

#blogmegashaklee
#shakleethrive2023
#shakleetriumph2023

Salam mesra,
Wan Syahida Kahar
012-6753078
SID : 1143254
Your Trusted Shaklee Distributor
Shaklee Petaling Jaya

2 thoughts on “Atasi Eczema Dengan Anti-Radang Omega Guard

  1. Pingback: Set Eczema Shaklee dan Diet Yang Betul Untuk Pesakit Eczema • SyahidaShukri

  2. Pingback: Manfaat Omega-3 Untuk Anak-anak • SyahidaShukri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge