Bagaimana Seorang Engineer Berhenti Kerja dan Buat Bisnes Shaklee

By | 08/05/2017
Engineer Berhenti Kerja

Bagaimana Seorang Engineer Berhenti Kerja dan Membuat Bisnes Shaklee Sahaja Dari Rumah

Anyone can be a good worker for her employer. But being a professional worker & having a successful paid job, doesn’t mean she had been the perfect mother to her own children.ย Sharing pasal Master Maria… Dulu dia Engineer yang berpangkat Senior Manager. Tapi bagaimana akhirnya seorang engineer berhenti kerja dan membuat keputusan untuk menumpukan sepenuh perhatian untuk bekerja dari rumah dengan pendapatan yang lumayan. Sehingga suatu hari dia terpaksa berkata kepada majikannya, SORRY BOSS! SAYA TERPAKSA BERHENTI KERJA!

Dahulu… Dia pergi ke kerja sebelum matahari naik, balik kerja dengan matahari dah terbenam.

Pergi kerja anak belum bangun, balik kerja pun anak dah nak tidur.

Travel back and forth from home to office – 80 km per day!

Mengharapkan gaji hujung bulan. Dah terasa life yang sungguh comfort. Comfort la sangat.

Pergi keje pagi balik keje petang. Tunggu gaji hujung bulan bayar hutang.

Keje dengan workaholiccc sangat. Sampai balik lewat. Kononnya nak naik pangkat cepat. Tapi tak naik naik pun. Terkenang anak-anak yang kurang kasih sayang & jagaan seorang IBU. Keje kuat-kuat. Tapi sedih sebab takde masa untuk anak-anak. Gaji tak naik-naik.

Akhirnya stress. Drive kete pi balik keje, sedih. Pegi keje, nangis kat toilet. Sampai rumah, nangis kat suami. Nangis nangis nangis. Masalah tak selesai pun. Hati dah terasa terlalu sedih meninggalkan anak-anak, for a job and life that is not worth it.

Kehidupan Mula Berubah

Lastly it came to her senses, to try out a business. At the time dia baru bersalin anak kedua, & nak try Set Menyusu Shaklee. Lepas cuba… Dia jadi suka dengan Shaklee products & akhirnya register as member sebab berminat nak order lagi untuk kegunaan diri sendiri.

Disebabkan dia suka sangat-sangat apa yang dia consume & apa yang dia dah rasa, dia mula share ngan rakan-rakan di office dia yang turut sama menyusukan bayi & yang ada masalah yang sama.

Lama-lama dia makin suka plak share! Sebab lepas kawan-kawan dia consume, diorang pun rasa effect yang best best!

Dia tak jual pun. Dia share je.

Share punya share.. sampai la income dah 4 angka. Akhirnya dia kena ucapkan “Sorry Boss. Saya terpaksa berhenti kerja!”

Memang bonus tu belum nak sama banyak dengan gaji seorang Senior Manager. Tapi dengan bonus yang kecil, lama-lama meningkat jadi bonus yang besar.

Keje senang dibuat dari rumah dengan sistem online & sistem dropship, perhubungan melalui whatsapp & social media. Hingga orang yang tak pernah reti berniaga macam Master Maria ni pun bolehhhh berjaya dalam online business!

Until today, Master Maria dah 4 years maintain as Master dalam Shaklee & dah selamat enjoy life sebagai surirumah yang berpendapatan tinggi.

In fact ramaiiiii di antara ahli-ahli Shaklee yang dah jadi orang kayo senyap senyap. Silently they have a big income. They resigned their careers as professionals and dedicated their life to their family & children.

Yes. They retired young and retiring rich.

Selepas sharing beliau, rasa tak leh lena dengan hidup yang selesa.

Rasa tak puas dengan apa yang dah diraih.

Takleh duduk diam. Dengan segala peluang yang ada, kita pun kena kejar & kena duplicate.

Tq to all mentors.. tq sebab share kisah-kisah inspirasi..

Seronok rasa duduk dalam group ni!

InsyaAllah coming soon class for newbies yang nak blaja camne start bisnes ni!

Exclusive to those yang dah register dengan kitorang tauuu. Sebab tu la, register je terus sebagai SID. Nanti macam-macam bimbingan korang akan dapat!

Tapi sebelum tu, layannn dulu kelas besok yang akan diadakan..

Topic about “The Secret of Having A Beautiful Skin” by Beautician & Supervisor Killa.

Minat nak dapatkan tips best daripada Beautician Killa ni, bagitau saya tau. Another FREE Public Sharing! Sesiapa pun boleh dengar. (Except yang dah SID)

Public Sharing for Beauty Tips

Public Sharing for Beauty Tips

Penutup

Jadi kalau anda seorang Engineer atau memegang apa-apa jawatan profesional sekalipun, dalam masa yang sama anda sangat-sangat inginkan untuk spend lebih banyak masa bersama anak-anak dan keluarga dan tak sabar-sabar sangat nak resign dan jadi surirumah je, anda dah jumpa peluang yang hebat ini.

Anda juga boleh belajar buat bisnes online dengan Shaklee dan menjadi seorang surirumah yang berpendapatan. Dalam Shaklee, banyak tunjuk ajar bisnes yang kita akan berikan supaya anda takkan terkapai-kapai sendirian. Mana tahu, anda orang yang seterusnya untuk menjadi seorang engineer berhenti kerja.

Jom, join kitorang skali.

Wan Syahida Kahar,
012-6753078

Pengedar Shaklee

#LATfamily
#LATteam

Berminat untuk dapatkan produk Shaklee berserta consultation cara pemakanan dan aturan pemakanan? Boleh hubungi saya ya. Consultation tip top marvellous InsyaALLAH !

10 thoughts on “Bagaimana Seorang Engineer Berhenti Kerja dan Buat Bisnes Shaklee

  1. Haidar

    Supplement kesihatan Shaklee memang terbaik! Saya pun amalkan produk ni sementara kita masih sihat ni.

    Reply
      1. Haidar

        Saya difikir bukan pendapatan lumayan menjadi keutamaan beliau hingga sanggup berhenti dari pekerjaan menceburi bidang baru bersama Shaklee, tetapi kebebasan masa adalah penyebabnya.

        Betulkan jika saya salah.

        Reply
        1. syahida Post author

          Ouh ya, kedua-duanya mesti balanced. Kalau berhenti, mesti ada income juga.

          Reply
    1. syahida Post author

      disebabkan yakin dan berani, dia pilih jalan ini ๐Ÿ™‚

      Reply
  2. Asyraf Asri

    Salam perkenalan Sis. This is first time datang ke Blog ni.

    Ini juga first blog post saya baca. Dapat tahu pasal ni sebab back-link from blog Khairul Zamri.

    Seriusly, teruja dan sangat terinspirasi pasal cerita ni.

    Tak sabar nak daftar.

    Reply
    1. syahida Post author

      Hai Asyraf Asri. Terima kasih sebab singgah ke blog saya ni. Kalau nak daftar dengan saya pun boleh ๐Ÿ™‚

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge