4 Sebab Utama Bisnes Shaklee Berbeza Daripada Bisnes Lain

By | 11/03/2017
Bisnes Shaklee

Kelainan dan Keistimewaan Bisnes Shaklee

Hari ni saya just nak share, apa yang unik dan luarbiasa sangat dengan bisnes Shaklee. Just in case ade yang hairan, kenapa ada orang yang tak jemu-jemu sharing pasal Shaklee. Walaupun dah berpuluh-puluh tahun dia ceburi.

Some business hanya fokus kepada mencari duit. Ada yang lagi haru, hanya dengan fokus mencari orang baru untuk daftar. Lagi teruk, kalau orang tu kena buat loan untuk daftar & buat bisnes. Daftar dulu, baru kenal produk apa. Sebab nak cari duit & sebab terikut-ikut bila tengok orang lain boleh dapat banyak duit.

Shaklee langsung tak macam tu.

So, let me explain…

WHAT’S SO DIFFERENT ABOUT SHAKLEE BUSINESS?

Products come first

– Tau tak, dalam bisnes ni, setiap orang pun bermula hanya sebagai PENGGUNA.

– Nobody starts with business first. Nobody starts with how to get money first. Nobody starts with the car, the house, the free trips, nak jadi millionaire etc

– Nobody is forced to do head-hunting.

– Tapi semuanya hanya bermula dengan merasa sendiri PRODUK tu sendiri sahaja.

– Kenapa penting fokus produk ni? Sebab kualiti dia yang sangat luar biasa. Ada Landmark Study!

Selepas experience, kita SHARE pula. Tidak jual.

– Penting sangat, jual bukan sebab kita nak duit.

– Tapi jual sebab kita dah pernah rasa.

– Kita jual dengan cara berkongsi.

– Apa yang kita dah rasa, dari sakit ke sihat, dari lesu ke bertenaga, dari stress ke senang, kita share dari segi pengalaman itu kepada orang lain yang nak turut sama dapat effect yang sama.

– Niat kita hanya nak tolong orang lain sihat sama. Setelah apa yang kita rasa.

You build your business

– Kita tidak hanya menjual. Tapi kita sedang MEMBINA ORGANISASI.

– Organisasi ini la yang akan beranak-pinak. Sama macam bisnes yang makin besar cawangannya. Sama macam sebuah kedai yang beranak jadi berpuluh-puluh cawangan kedai.

– You are building a business system that will work for you in AUTO-MODE

– You are building a business that will last

– You build PEOPLE

– You build your future

– Anda membina bisnes yang boleh diturunkan ke anak cucu kandung sendiri. Sebab tu ia adalah Lifetime Business.

And lastly, bisnes ni boleh buat di mana saja

– Tak kira la anda ada kat mana, sedang bercuti atau kat rumah, anda boleh terus buat Shaklee.

– Sebab kita tak perlu pegang stok. Tak perlu jadi stokis.

– Sebesar mana pun organisasi kita, untung retail kita tetap sama walau siapa pun kita.

– Seorang dropshipper Shaklee, untung retail dia still sama dengan orang yang ada stok di tangan.

– Tak macam sistem dropship > agen > stokis > founder, yang membezakan jumlah untung retail setiap peniaga.

– Semua adalah sama dan adil.

– Bisnes ni juga anda tak perlu travel & jumpa prospek anda 1 Malaysia untuk dapat sales.

– Semuanya boleh dibuat hanya dengan internet dan hujung jari je.

– Sebab tu ia pilihan para SURIRUMAH.

——

So nampak tak? Beza dan unik nya bisnes ni.

Sebab tu lah, even if anda seorang pekerja, anda seorang ibu bekerja, anda seorang surirumah atau anda seorang graduan menganggur, anda dah boleh terus ceburi bisnes Shaklee ni.

Dan.. untuk menyertai bisnes Shaklee ni dengan serius, hanya ada 1 je PRA-SYARAT utama sahaja, iaitu

Anda dah rasa sendiri kesan PRODUK Shaklee ni. Rasai Shaklee Effect anda sendiri.

Tu je. Senang kann!

InsyaAllah… Kesan yang dirasai sendiri tu, bila dikongsi, ia akan terus share dari hati.

Dan apa yang dikongsi dari hati tu, akan jatuh ke hati orang juga…

Because Shaklee is all about ‘It Starts With You’.

Dan orang yang dah rasa betul-betul ni la, yang akan sangat appreciate products Shaklee ni sampai bila-bila.

Sebab tu juga, Shaklee ada loyal consumers, walaupun dia dah makan selama 20, 30, atau 50 tahun.

Memandangkan produknya dah lebih 100 tahun dan terus semakin popular.

So kalau anda ceburi bisnes Shaklee, anda sedang kongsikan sebuah produk yang luar biasa kualitinya.

Kalau anda belum pernah try lagi produk Shaklee, saya nak nasihatkan, CUBALAH dulu. Sebab saya sendiri pun pernah melihat Shaklee ni dari jauh dan bosan melihat orang yang asyik-asyik share pasal bagusnya Shaklee. Lama-lama saya terpaksa try dan rasa sendiri effect Shaklee.

Salam sayang,

Wan Syahida

Founder of Young Successful TEAM

Shaklee Business Mentor

012-6753078

4 thoughts on “4 Sebab Utama Bisnes Shaklee Berbeza Daripada Bisnes Lain

    1. syahida Post author

      Ya betul tu mrhanafi 😉 Kita tak cakap pasal semua tu. yang lebih ditekankan adalah produk & nak bantu orang sihat.

      Reply
    1. syahida Post author

      Manfaatkan segala kesempatan dan ruang yang ada 😀

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge