Kegemukan Punca Sakit Kronik

Kegemukan di kalangan rakyat Malaysia sekarang dah makin serius tahun demi tahun. Akibatnya bertambahlah juga statistik rakyat Malaysia yang mengidap penyakit-penyakit kronik. Banyak penyakit kronik ni pun yang berpunca daripada kegemukan dan juga masalah gaya hidup dan pemakanan di kalangan kita. Yang menambahkan masalahnya lagi bila masalah kegemukan atau obesiti ini pun bukannya di kalangan orang dewasa sahaja.… Read More »

Kenapa Surirumah Wajib Buat Bisnes?

Kenapa surirumah wajib buat bisnes? Bagi mereka yang belum mengenali saya, saya introduce diri saya sikit ye. Saya boleh relate dengan topik ini kerana saya kini merupakan seorang fulltime housewife ataupun surirumah sepenuh masa dan mempunyai kerjaya bisnes Shaklee dari rumah. Dahulunya, saya merupakan seorang Biomedical Engineer di sebuah syarikat dari Belgium. Tugas saya lebih khusus kepada menjadi… Read More »

Apa Yang Tak Best Bila Badan Gemuk

Tak bestnya bila badan gemuk. Pernah mengalami kegemukan tak? Orang-orang yang pernah menjadi gemuk tentu faham segala yang tak best bila badan ni gemuk. Saya takde masalah gemuk yang obes sebenarnya tapi bukanlah saya ni kurus sangat juga. Saya juga pernah ada fasa-fasa kegemukan saya. Saya start menaik berat badan ni semenjak saya bersekolah di MRSM rasanya. Sebab… Read More »

Kesihatan Lebih Baik Dengan Shaklee

Saya memiliki kesihatan lebih baik semenjak saya mengenali Shaklee. Sedar tak sedar, dah 5 tahun saya mengamalkan Shaklee. Sebelum tu, saya juga seperti orang lain. Sangat memandang rendah kepada jenama ni. Saya tak rasa pun ia ada sesuatu yang penting dan hebat untuk diketahui. Sebenarnya produk Shaklee di Malaysia tak la sebanyak seperti di US. Dan Shaklee adalah… Read More »

Kenapa Semua Orang Perlu Detox?

Semua orang perlu detox ke? Saya percaya, perkataan detox bukannya perkataan yang baru buat anda. Kat mana-mana pun kita boleh baca infonya kalau kita Google. Jadi kenapa sebenarnya detox itu penting dan kenapa semua orang perlu detox? Teknologi yang semakin canggih sekarang menyebabkan kawasan sekeliling kita dipenuhi oleh bahan-bahan yang bertoksik dan terdapat banyak jenis bahan kimia yang… Read More »

Nak Buat Side Income RM2000 Sebulan?

Dalam entry sebelum ni, saya ada kongsikan mengenai peluang menjana pendapatan yang fleksibel dengan Shaklee. Bacakan di : Time Freedom Dengan Bisnes Shaklee. Kali ni saya nak kongsikan dengan anda yang berminat untuk membuat side income RM2000 sebulan. Saya akan terangkan caranya dalam entry ini. Cara Menjadi Ahli Shaklee Sebelum memulakan side income RM2000 ini, mula-mula anda kenalah… Read More »

Perbezaan Program Jom Detox Jutawan Dengan Program Kurus Yang Lain

Lately ada banyak sangat program kurus yang dianjurkan. Macam-macam jenis diet. Ada tu yang jenis detox juga. Pun ada macam-macam jenis detox juga. Tapi, apa perbezaan program Jom Detox Jutawan kami dengan program kurus yang lain? Ni saya bagi contoh: Diet rendah karbo Diet Mediterranean Diet Keto Intermittent Fasting (IF) Diet Palio Diet Atkins Diet Vegetarian Diet Sunnah… Read More »

Time Freedom Dengan Bisnes Shaklee

Setiap orang mendambakan time freedom. Tapi memandangkan kita semua terikat dengan kerjaya, maka time freedom bukannya mudah nak dicapai. Sebab itulah semakin ramai orang yang berminat untuk menambahkan ilmu bisnes dan ilmu sampingan seperti pelaburan hartanah, pelaburan saham patuh syariah, belajar cara pengurusan kewangan dengan financial consultant, belajar melabur dalam unit trust dan juga lain-lain kemahiran yang boleh… Read More »