Phytoestrogen Dalam Soya Penyebab Kanser?

Phytoestrogen daripada soya penyebab kanser? Ada banyak pendapat yang mengatakan, phytoestrogen itu menyebabkan kanser. Terutamanya phytoestrogen yang orang boleh dapat dengan meminum soya. Disebabkan perkara ni, orang jadi takut nak minum soya sebab takut risiko mendapat kanser. Tapi sejauh manakah kebenaran pendapat ni? Jom kita rungkaikan. Di sini saya quote penerangan daripada Dr. Zubaidi Hj. Ahmad terlebih dahulu… Read More »

Dulu Saya Pernah Benci, Tapi Kemudian Saya Jadi Suka

Suatu masa yang dulu, saya sendiri pernah rasa boring tengok orang asyik promote Shaklee. Dulu saya pernah benci Shaklee. Masa ni saya kurang ilmu. Apatah lagi bab kesihatan ni langsung tak amik peduli. Saya tak tahu apa-apa pasal hal penjagaan dalaman. Yang saya tahu, yang penting kita kena makan makanan seimbang, ikut piramid makanan, makan banyak sayur dan… Read More »

Umrah Yang Mengusik Jiwa, Merendahkan Hati

Alhamdulillah, Disember yang lepas saya telah menunaikan ibadah umrah bersama suami dan anak-anak. Itu lah pengalaman pertama kali saya. Syukur Allah permudahkan dan izinkan untuk saya pergi. Saya sangat berniat nak pergi. Berusaha saya kumpulkan wang. Walaupun saya hanyalah seorang surirumah, Allah telah permudahkan untuk saya. Hasil kegigihan dan rezeki yang Allah kurniakan, dapatlah saya tunaikan hasrat di… Read More »

Ikhtiar Hamil Dengan Resveratrol Vivix

IKHTIAR HAMIL DENGAN RESVERATROL VIVIX Resveratrol boleh perbaiki sel. Kalau perbaiki sel, bermakna sel-sel untuk persenyawaan pun turut sama la repair 😉 Seterusnya meningkatkan kesuburan dalam ikhtiar hamil anda suami isteri. Dalam Telomere Study yang Dr. Elizabeth Blackburn jalankan, diorang buat test ke atas pengguna Vivix yang dah 80 years old tau. Orang tua ni dia dah amalkan… Read More »

Tablets Ada Bahan Kimia? Bermakna Shaklee Itu Tak Semulajadi Lagi?

Tablets ada bahan kimia, maka ia dah tak semulajadi lagi? Mungkin ada yang tanya, macam mana Supplement Shaklee boleh kekal maintain as semulajadi? Dah jadi tablets, takkanlah takde tambahan bahan kimia? Ok, saya akan jelaskan. Hidup kita ni pun, dikelilingi bahan kimia. SEMUA benda di sekeliling kita, adalah bahan kimia. Contoh: AIR Air tu pun bahan kimia =… Read More »

Detik Pengenalan Saya dengan Kalsium yang Halal dan Berkesan

Kalsium yang halal dan berkesan memang keperluan wajib bagi setiap ibu yang sedang hamil dan menyusukan bayi. Ini adalah kisah detik pengenalan saya dengan supplemen kalsium yang halal dan berkesan. Dulu saya sebenarnya dah suka beli sendiri supplemen di farmasi. Antara yang paling saya cari dan ambil adalah Calcium. Masa hamil anak 1st, saya alami cramp. Saya faham… Read More »