Coretan Hari Raya Aidiladha 2017 Yang Lalu

Hai Assalamualaikum! Lama saya tak menjenguk blog saya ni kan? Korang apa khabar? Bulan lepas sepanjang Ogos saya telah terlebih fokus kepada medium Facebook dan Instagram. Jadi Blogging saya terpaksa ketepikan sekejap. Tapi saya tetap memang berniat nak tetap teruskan dunia Blogging saya. So, minta maaf kepada semua yang mungkin ada visit Blog saya ni tapi tak ada… Read More »

10 Tips Penjagaan Jantung Agar Lebih Sihat dan Lebih Tahan Lama

10 Tips Penjagaan Jantung Agar Lebih Sihat dan Lebih Tahan Lama Jantung kita bekerja keras untuk ketika tanpa henti untuk sepanjang usianya, bermula dari dalam kandungan ibu sampai la ke hujung nyawa kita. Jantung kita tak pernah pun rehat dan tak pernah pun dapat berhenti daripada melakukan kerjanya. Kalau dia rehat, bermakna kita pun akan mati. Jadi di… Read More »

Khasiat Omega-3 yang Menyokong Kesihatan Jantung

Khasiat Omega-3 yang Menyokong Kesihatan Jantung Dalam minggu lepas, dah 2 kejadian fatal heart attack (serangan jantung yang mengakibatkan kematian) selepas main badminton yang saya dengar. Terasa sangat penting untuk saya ceritakan dan berikan kesedaran tentang kesihatan jantung ni. Mungkin ramai yang tak menyedarinya, atau yang tak ambil endah pun tentangnya. Mereka sangka mereka masih muda, jadi tak… Read More »

Pengedar Shaklee Sentul, Kepong dan Taman Melati

Hai Assalamualaikum. Berita baik kepada mereka yang duduk di sekitar Sentul, Kepong, Taman Melati dan juga Selayang, jika nak dapatkan apa-apa barang Shaklee, anda boleh menghubungi agen dan pengedar Shaklee Kepong Nur Farah Amirah Bt. Samsudin. Farah ni sebenarnya sepupu saya je. Dia dah lama jadi pengguna tegar Shaklee. Bukan sahaja dia, malah seluruh keluarganya pun pengguna tegar… Read More »

Resepi Sup Ayam yang Mudah dan Cepat

Hai Assalamualaikum! Hari ni saya nak kongsi resepi Sup Ayam yang selalu saya sediakan. Sangat simple, sangat mudah, sangat cepat dan sangat digemari anak-anak saya. Biar pun ia sangat simple. Selalunya, saya akan masak stok ayam terlebih dahulu dan simpankannya di dalam freezer. Simpankan dalam bekas kecil-kecil supaya tiap-tiap kali saya nak guna, senang nak ambil. Saya pernah… Read More »

Ilmu Nutrisi dan Kesihatan untuk Diri dan Keluarga

Ilmu Nutrisi dan Kesihatan untuk Diri dan Keluarga Salah satu kelebihan bila kita ni buat bisnes dalam niche kesihatan, family kita pun kita nak tolong ‘jaga’. Bayangkan, dalam bidang ini, saya kerap kali menghadiri kelas ilmu nutrisi baik secara online mahupun offline. Kebanyakannya saya pelajari daripada ahli nutrisi, pengamal perubatan, dan orang-orang yang berpengalaman dalam topik tersebut. Selama… Read More »

Pengalaman Travelog Ke Luar Negara Untuk Diabadikan

Hai Assalamualaikum. Siapa sini suka Travelling atau melancong? Dah tentu semua orang pun angkat tangan, kan? Mana ada orang yang tak suka melancong. Oh jap jap. Saya rasa ada. Orang yang jenis tak suka membazir duit dan menganggap melancong itu hanya membazirkan duit, mungkin iya tak sukakan melancong. Tapi saya yakin, kebanyakan orang pun sebenarnya sukakan melancong kan?… Read More »