Target Tahun 2020: Niat Kami Untuk Menunaikan Haji

Hi semua.. Apa khabar? Lama saya tak menjenguk dan apatah lagi menulis kat blog saya ni. Ada yang rindu saya ke? Hehehe… Banyak peristiwa dah berlaku sejak entry saya yang terakhir. Pada musim sekolah yang lalu, terlalu banyak percutian saya dan aktiviti keluarga saya. Kemudian bermulanya sekolah, bermula juga aktiviti sibuk saya sebagai seorang ibu, surirumah dan juga… Read More »

Peluang Menangi Lucky Draw Shaklee 2019

Hai Assalamualaikum semua! Ha nampak tak tajuk Lucky Draw. Lama saya tak update blog ye. Dah 18 kali cubaan saya nak update blog dengan entry baru tapi asyik tertangguh je. Tapi kali ke-19 ni tak mampu saya nak tangguhkan sebab ada offer yang terlalu best daripada Shaklee! Semua orang berpeluang menangi Lucky Draw Shaklee pada bulan Disember 2019… Read More »

Kegemukan Punca Sakit Kronik

Kegemukan di kalangan rakyat Malaysia sekarang dah makin serius tahun demi tahun. Akibatnya bertambahlah juga statistik rakyat Malaysia yang mengidap penyakit-penyakit kronik. Banyak penyakit kronik ni pun yang berpunca daripada kegemukan dan juga masalah gaya hidup dan pemakanan di kalangan kita. Yang menambahkan masalahnya lagi bila masalah kegemukan atau obesiti ini pun bukannya di kalangan orang dewasa sahaja.… Read More »

Kenapa Surirumah Wajib Buat Bisnes?

Kenapa surirumah wajib buat bisnes? Bagi mereka yang belum mengenali saya, saya introduce diri saya sikit ye. Saya boleh relate dengan topik ini kerana saya kini merupakan seorang fulltime housewife ataupun surirumah sepenuh masa dan mempunyai kerjaya bisnes Shaklee dari rumah. Dahulunya, saya merupakan seorang Biomedical Engineer di sebuah syarikat dari Belgium. Tugas saya lebih khusus kepada menjadi… Read More »

Apa Yang Tak Best Bila Badan Gemuk

Tak bestnya bila badan gemuk. Pernah mengalami kegemukan tak? Orang-orang yang pernah menjadi gemuk tentu faham segala yang tak best bila badan ni gemuk. Saya takde masalah gemuk yang obes sebenarnya tapi bukanlah saya ni kurus sangat juga. Saya juga pernah ada fasa-fasa kegemukan saya. Saya start menaik berat badan ni semenjak saya bersekolah di MRSM rasanya. Sebab… Read More »

Kesihatan Lebih Baik Dengan Shaklee

Saya memiliki kesihatan lebih baik semenjak saya mengenali Shaklee. Sedar tak sedar, dah 5 tahun saya mengamalkan Shaklee. Sebelum tu, saya juga seperti orang lain. Sangat memandang rendah kepada jenama ni. Saya tak rasa pun ia ada sesuatu yang penting dan hebat untuk diketahui. Sebenarnya produk Shaklee di Malaysia tak la sebanyak seperti di US. Dan Shaklee adalah… Read More »