Hari Raya Bagi Semua Pengedar Shaklee

By | 16/07/2017

PAY DAY IS AWESOME DAY! Pay day pengedar Shaklee ni ibarat hari raya la kepada kesemua pengedar. Ia hari yang happy sebab hari pembayaran bonus oleh Shaklee kepada kesemua pengedarnya. Tapi tak semua la yang dapat. Hanya yang memenuhi kriteria dan syarat minimum sahaja yang layak menerimanya.

Bagi yang belum mengenali, saya merupakan seorang surirumah bekerja atau work-at-home-mom yang berkerjaya sebagai pengedar Shaklee. Dahulunya saya merupakan seorang career woman, berkerjaya engineer di sebuah syarikat Belgium. Kini dah lebih 3 tahun saya bersara daripada kerjaya engineer.

Pendapatan pekerjaan dari rumah

As a home mother, sikit ke banyak ke income yang saya dapat daripada kerja dari rumah ni pun dah rasa sangatttt-sangat best dan bersyukur tau.

Saya dulu masa awal-awal menceburi perniagaan ini, memang start dari zero. Dari bonus 2 angka, then slowly naik ke 3 angka and then naik ke 4 angka. Ia tak mendadak. Tapi sedikit demi sedikit bergantung kepada usaha dan inisiatif sendiri setelah mendapat tunjuk ajar daripada mentor-mentor.

Dengan hasil tu la saya boleh blanja diri sendiri, blanja buat travel dan jugak hulurkan duit bagi kat mak dan ayah. Sama macam zaman keje makan gaji dolu-dolu.

Bab travel ni memang suka tau. Last year berjaya kumpul duit pergi Turki & Umrah then pergi Vietnam early this year, spend for shopping.

Hey, tak guna duit husband sepenuhnya tau. Saya sendiri usaha cari duit lebih! Apatah lagi Umrah, mesti lah nak pakai duit sendiri.

Umrah pertama saya, saya suka nak usaha sendiri. Maklumlah, bertahun-tahun berdoa untuk sampai ke Tanah Suci, mohon Allah lorongkan rezeki, dan Allah pun dah bagi macam-macam. Dah tentu saya ingin spend duit saya sendiri untukNya.

Perasaan pergi dengan wang sendiri tentu lebih memuaskan hati, kan?

Sebab tu, bestnya bila kita tanamkan impian.

Kemudian kita usaha ke arahnya.

Sekarang, dah settle semua tu, kami nak fokus kepada travel ke tempat lain pula. ?

And in order to do that, saya berusaha untuk cari income dari rumah.

Nothing is easy!

You want something, go get it.

Kalau tak, duduk la mereput kat situ.?

For me, chances are once in a lifetime and too precious to be wasted.

Usia muda kita pun hanya sekali. Ruginya kalau kita sia-siakan!

Jadi bila saya nampak peluang dalam Shaklee, rasa best sangat..

Kerja dari rumah memang sangat freedom. So far saya belum pernah ada lagi sebarang penyesalan.

Dengan asbab Shaklee jugak lah, saya direzekikan untuk hulurkan duit raya bukan je kat mak dan ayah, tapi jugak kepada mak dan ayah mertua. Sama macam zaman kerja makan gaji dulu-dulu.

Saya dapat travel, dapat cuti bila-bila masa, dapat jaga anak-anak di rumah, dapat jadi driver kat anak-anak dan boleh rest kat rumah bebila je.

Naik bot di Sungai Mekong, Vietnam

Naik bot di Sungai Mekong, Vietnam

Sebab tu tak pernah ada penyesalan pun decide untuk berhenti kerja dulu.

Daripada kerja stress-stress kan..

Tapi kalau nak capai kejayaan kerja dari rumah, kena ingat.. hati kena kental, muka kena tebal, usaha pun mesti lebih.

Sebab takde benda yang datang bergolek!

InsyaAllah saya berazam nak bantu anak-anak biz saya pun untuk berjaya mencapai apa saja yang mereka impikan..

Walaupun just surirumah. Because nothing is impossible!

Minat nak join sama, jommm. We fly together!

#YoungSuccessfulTeam
#YSTfamily
#LATteam
#ShakleeBusiness

Wan Syahida Kahar

012-6753078

Pengedar Shaklee seluruh Malaysia

10 thoughts on “Hari Raya Bagi Semua Pengedar Shaklee

    1. syahida Post author

      Terima kasih. Salam Aidilfitri 🙂

      Reply
    1. syahida Post author

      Alhamdulillah. Moga lebih maju 🙂

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.