5 Kelebihan Percutian Shaklee

By | 29/07/2023
5 Kelebihan Percutian Shaklee

Assalamualaikum dan selamat datang pembaca budiman. Sebelum ni saya dah pernah kongsikan tentang peluang bisnes online dan tips-tips bisnes untuk menjayakan bisnes online terutamanya bisnes Shaklee. Hari ni saya nak kongsikan tentang percutian Shaklee pula.

Ualls suka bercuti tak? Yang lagi best ialah, suka dapat percutian yang percuma tak? Sambil-sambil usahakan bisnes untuk kebaikan diri sendiri, sambil boleh dapat hadiah percutian percuma. Dalam Shaklee, ia boleh diperolehi! Dan saya adalah salah seorang business leader Shaklee yang pernah melayakkan diri mendapat percutian insentif percuma dengan Shaklee dan pernah mengikuti trip Shaklee ke luar negara.

Apa yang bestnya percutian Shaklee ni yer? Saya akan kongsikan 5 kelebihan percutian Shaklee.

5 Kelebihan Percutian Shaklee Yang Tiada Dalam Pakej Percutian Biasa

  1. Percutian Shaklee emua fully sponsored by company. Diri sendiri hanya bawa diri dan pakaian saja. Dan passport! Company akan menaja semua kos percutian, termasuklah kos tiket flight, penempatan hotel bertaraf 5 bintang, semua meals disediakan dengan meals yang sangat sedap, pengangkutan di ground, itinerary semua ready dan pastinya dengan tour guide orang local juga disediakan. Ualls hanya jadi VIP yang seluruh percutian diuruskan dan dibelanjakan seluruhnya oleh Shaklee. Wowww!! Ada ke pakej percutian macam ni? Dalam Shaklee, ada! Bayangkanlah, pengiring kepada percutian kita juga adalah daripada company Shaklee dan juga daripada tour guide orang local.
  2. Tempat tourist attraction yang paling menarik dan best dalam itinerary percutian Shaklee. Dalam percutian Shaklee, Shaklee akan bawakan kita ke tempat-tempat yang paling popular dan mahal-mahal. Kalau kita pergi dengan trip kita sendiri, mungkinlah kita akan berkira-kira untuk pergi ke tempat macam tu. Tapi tidak dengan Shaklee. Shaklee akan sponsor trip ke tempat yang best-best. Walaupun kos nak ke sana bukannya murah-murah. Pengangkutan yang mahal dan jauh, tiket masuk yang mahal, waktu melawat yang bukan waktu biasa-biasa yang boleh akses sepanjang tahun, dan Shaklee juga boleh menyewa tempat tourist attraction tu khas untuk pengunjung daripada Shaklee sahaja pada waktu ketibaan delegasi Shaklee.
    • Pernah trip Shaklee ke Switzerland tahun lepas, Shaklee telah menyewa keretapi untuk naik ke gunung fully chartered untuk team Shaklee sahaja. Maklumlah team Shaklee bukannya puluh-puluh orang , tapi beratus-ratus. Jadi Shaklee sewa the whole transport dan kadang-kadang the whole place. Tengok pada tempatnya.
    • Shaklee juga suka berikan pengalaman yang luar biasa; terutamanya pengalaman yang kita tak pernah lakukan. Contohnya aktiviti memandu ATV di dalam hutan, sebagaimana pengalaman saya sewaktu bercuti bersama incentive trip Shaklee ke Phuket, Thailand pada tahun 2019. Best giler tau masa tu!!! Mana ada mak-mak yang naik ATV yang adventurous macam dalam hutan ni. Tapi dalam Shaklee trip, Shaklee bagi pengalaman menyeronokkan tu.
  3. Tempat makan yang sedap-sedap disediakan dan dibelanjakan secara percuma. Pengalaman saya sewaktu bercuti ke Phuket, Thailand, memang seronok lah dapat makan makanan Thai yang luar biasa sedap dia. Walaupun kat Malaysia saya pun pernah makan kat restoran Thai, sana saya dapat experience merasa makanan Thai yang saya tak pernah try sebelum ni. Tempat makan tu pun kat atas bukit. Sambil menikmati makanan, sambil nikmati pula view yang sangat cantik dan indah. Untuk ini juga, Shaklee akan membuat reservation khas untuk pengunjung daripada Shaklee.
  4. Trip Shaklee juga , qualifiers akan boleh membawa ahli keluarga; iaitu pasangan seperti suami, anak-anak yang berusia lebih daripada 4 tahun, malah kalau nak bawa ibu bapa dan ibu bapa mertua pun boleh!! Dalam syarikat networking yang lain, tak ada pun yang boleh bawa mertua ke trip percuma macam ni. Tapi dalam Shaklee, Shaklee meraikan ibu bapa walaupun mertua. Bagi Shaklee, keluarga adalah sangat diutamakan kerana Shaklee betul-betul nak bagi para pengedarnya rasa sangat gembira dapat hadiahkan tiket percutian percuma kepada ibu bapa.
  5. Trip Shaklee juga akan disertakan dengan cameraman dan videographer yang khas untuk mengikuti travel bersama team Shaklee sepanjang masa. Jadi kalau uall ikuti trip insentif bersama Shaklee, akan ada orang yang ambilkan gambar, video dan pengalaman anda sewaktu bercuti di tempat best-best di negara tu. Feeling macam influencer dan artis popular sangat… Kita pergi mana-mana, ada orang ambil gambar dan video kita. Gitu 🙂

Saya kongsikan sedikit gambar pengalaman saya menyertai percutian Shaklee di Phuket, Thailand pada tahun 2019:

Lebih banyak perkongsian saya mengenai keseronokan percutian Shaklee ke Phuket ini di dalam video Youtube di bawah :

Apa Yang Best Dengan Trip Shaklee?

Sekian. Semoga entry percutian Shaklee saya ni memberi inspirasi kepada semua.

Baca juga mengenai :

Incentive Trip Shaklee (Regional & International)

#blogmegashaklee
#shakleethrive2023
#shakleetriumph2023

Salam mesra,
Wan Syahida Kahar
012-6753078
SID : 1143254
Your Trusted Shaklee Distributor
Shaklee Petaling Jaya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge