Testimoni Vivix – Presidential Master Law Chu Hian Bebas Daripada Kanser

By | 09/01/2016
Ramai yang mungkin tidak percaya bahawa Vivix mampu membantu merawat kanser. 
Entry kali ini saya bawakan kisah Master Law (bekas pembaca berita NTV7) yang disahkan bebas dari penyakit kanser paru-paru yang dihidapinya dan beliau juga mengamalkan Vivix Shaklee sebagai vitamin keperluan hariannya.

Beliau dulu terkenal sebagai pembaca berita Edisi Siasat NTV7. Kini beliau sudah lama berhenti berkhidmat di NTV7 setelah beliau mengalami satu musibah ‘turning point’ yang merubah seluruh kehidupan beliau. Apakah ‘turning point’ yang berlaku kepada beliau?

10 tahun lepas Master Law diserang penyakit kanser. Gambar di sebelah kiri adalah gambar semasa beliau menjalani kimoterapi 10 tahun yang lepas. Itu semua tidak mematahkan semangat beliau untuk berikhtiar menjadi sihat. Beliau telah mengamalkan vitamin Shaklee sebagai makanan tambahan untuk melawan penyakit kanser ini. Gambar sebelah kanan adalah gambar terkini Master Law (tahun 2014), kesan daripada pengambilan Vivix Shaklee, dan juga vitamin-vitamin shaklee yang lain.

Tiada penipuan dalam gambar ni. Hanya nak kongsikan dengan anda semua tentang kebaikan Shaklee untuk tempoh jangka masa yang panjang! Menurut Master Law, semasa dia menghidapi kanser itu, dia makan Alfalfa sahaja. Berbotol-botol dia telan. Sampai giginya menjadi kehijauan dek kerana sehari sahaja dia makan sebanyak 30biji!! Kita sehari 10 biji pun sudah rasa terlalu banyak. Tapi kerana dia benar-benar ingin pulih daripada kanser, dia rajin mengambil supplemen. Kenapa Alfalfa? Kerana alfalfa berfungsi untuk mengalkalikan badan agar sel-sel kanser tidak mampu hidup lagi.

Pada zaman itu, Vivix masih belum wujud, sebab itu lah dia mengambil Alfalfa dengan berdisiplin. Kemudian setelah datangnya Vivix, bonus hasil daripada mengamalan Vivix Shaklee secara konsisten, Master Law kelihatan awet muda. Hmm cuba teka berapakah umur beliau? Umur beliau sekarang 50 tahun tau. Nampak muda dan hensem kan? Seperti baru berusia 30-an. Semuanya penangan minuman botanik Vivix Shaklee.

Mari kita baca luahan Mr Law Chu Hian ini.

“Saya bertemu dengan Shaklee selepas satu tahun kemoterapi saya. Ya, saya seorang penghidap kanser yang masih hidup. Pada awal Disember 2003, saya telah didiagnosis dengan tumor paru-paru, dan untuk lebih tepat, Germa-sel Tumor. Berita itu datang sebagai tamparan yang dahsyat kepada semua aspek dalam hidup saya kerana saya tidak pernah jangka yang saya akan didiagnosis sebagai pesakit kanser. Bahagian yang paling mencabar untuk menjadi seorang pesakit kanser adalah rawatan itu sendiri. Saya telah melalui rejim kemoterapi selama tiga bulan. Percayalah, ia adalah neraka! Mimpi ngeri yang paling teruk ialah muntah itu sendiri. Apa sahaja pergi ke perut saya, saya akan muntah dalam masa yang singkat, dan trauma itu berakhir dengan muntah darah.

Sejak itu, saya menjadi vegetarian tulen, yang bermaksud dalam diet saya, tiada daging, tiada telur, tiada susu, tiada bawang putih (kecuali Garlic Kompleks Shaklee), dan tidak ada bawang. Sebelum saya bertemu dengan Shaklee, saya benar-benar tidak bertenaga dan lesu, dan semua orang menasihati saya supaya tidak menjadi vegetarian, tetapi dari pembacaan saya dan pengalaman peribadi saya dengan pesakit, saya menyedari bahawa menjadi vegetarian adalah terbaik untuk kesihatan saya tidak begitu memuaskan.

Segala-galanya berubah selepas Shaklee datang ke dalam hidup saya pada Julai tahun ini. Bukti terbaik adalah keputusan pemeriksaan perubatan saya baru-baru ini. Selepas mengambil Shaklee selama kira-kira empat bulan, saya pergi untuk temujajnji setiap enam bulan sekali untuk pemeriksaan perubatan. Saya sangat gembira apabila mengetahui bahawa “kad laporan” saya SEMPURNA! Orang sentiasa bertanya kepada saya, “Apakah produk Shaklee yang anda ambil?” Dan jawapan saya sentiasa,” Semua! “Memang betul, SEGALANYA, kerana ia adalah daripada makanan tambahan untuk penjagaan kulit dan penjagaan rambut, dan semua produk isi rumah, saya Shaklee-kan hidup saya.

Walau bagaimanapun, apabila saya pertama kali mula mengambil Shaklee, saya mengalami krisis penyembuhan – Saya mengalami batuk sehingga paru-paru saya meletup! Dengan kepercayaan dan keyakinan dalam produk Shaklee dan sistem imun saya sendiri saya, saya teruskan juga. Dan sekarang, saya mula menikmati masa, kesihatan dan kebebasan kewangan.

Sekali lagi, saya berterima kasih kepada Dr. Shaklee untuk memberikan dunia yang terbaik, dan kerana membenarkan saya untuk benar-benar menikmati kebebasan dalam kehidupan. Terima kasih, saya sukakan anda, Dr. Shaklee! Dan saya cintakan ibu bapa saya untuk semua perkara yang indah mereka memberi saya sepanjang hidup saya. “Master Law Chu Hian

Setelah yakin dengan produk Shaklee dan telah sembuh daripada kanser sepenuhnya, beliau sendiri telah menyarankan orang sekelilingnya menggunakan Vivix Shaklee sehingga dia terpaksa naik pangkat menjadi Master. Beliau ialah Master Law Chu Hian yang merupakan bekas pembaca berita NTV7 dan kini beralih kepada bisnes Shaklee.

Mari lihat Video Master Law Chu Hian ini sendiri :

Ok, jom kita baca apakah keistimewaan Vivix sehingga pesakit kanser boleh sembuh ni. Boleh klik untuk mengetahui ramuan Vivix Shaklee ini.

Resveratrol anti kanser

Resveratrol merupakan salah satu kandungan dalam Vivix yang telah dirujuk lebih daripada 2,000 penerbitan penyelidikan termasuk beberapa kajian yang dijalankan oleh Harvard University, National Institute of Aging, National Cancer Institute, dan banyak lagi. Kanser mungkin adalah bidang paling dinamik (pelbagai sudut) penyelidikan mengenai resveratrol.

Resveratrol merupakan perubatan semulajadi pertama yang mempunyai bukti kukuh menunjukkan ia menghalang atau menghentikan pelbagai peringkat kanser.

Ini kerana resveratrol terbukti memperlahankan atau menghentikan tahap tertentu kanser. Resveratrol boleh menghalang kanser dalam melalui beberapa cara:

  •     Ia boleh menyekat penyerapan estrogen dan androgen (tidak kira sel kanser itu mempunyai reseptor negatif atau positif)
  •     Ia boleh memodulasi ekspresi gen
  •     Ia boleh menyebabkan sel kanser mati melalui penyahasetilan
Di Austria, penyelidikan lanjut turut membuktikan resveratrol turut menyekat kemampuan sel kanser untuk metasis ke dalam tulang pada kadar 30% hingga 71%.

Menghalang Kanser Tanpa Memudaratkan

Resveratrol telah dibuktikan effektif melawan pelbagai jenis kanser, sama ada pada peringkat menghindar mahupun peringkat rawatan. Kebolehannya menghentikan kanser berkait rapat dengan kemampuannya membezakan sel kanser dari sel sihat.

Ubat terapi kimo tidak spesifik ketika menyerang sel kerana ia menyerang sel kanser dan sel sihat dalam masa yang sama. Sebaliknya, resveratrol tidak merosakkan sel sihat, tetapi melindungi sel sihat ketika mematikan sel kanser.

Kebolehan resveratrol yang terkenal termasuk kemampuan menghilangkan radikal bebas, mengaktifkan atau nyahaktif enzim penting gen, hormon dan kimia tubuh. Kajian menunjukkan resveratrol memberi kesan yang ketara kepada kanser yang berkaitan gen.

Antara kesan lain, resveratrol mengaktifkan gen penumpas tumor dan gen yang menyahtoksik bahan kimia. Ia juga menahan gen yang membolehkan sel kanser berhubung antara satu sama lain.

Sesiapa yang mengidap kanser janganlah putus asa. Cubalah ikhtiar dengan Vivix. Jika anda, adik-beradik, saudara mara, sahabat handai ada mengidap kanser janganlah cepat berputus asa. Orang kata berpantang ajal sebelum maut. Fikir positif dan kental melawan penyakit seperti Master Law ini. Last but not least ialah berdoa kepada Maha Esa untuk makbulkan kesembuhan.

Anda juga boleh membaca tentang:

Vitamin-vitamin yang baik untuk membantu pesakit kanser (Set Kanser)
Blog Professor Steve Chaney yang mengetuai kajian ke atas kanser selama 30 tahun lamanya
Testimoni Vivix untuk pelbagai jenis penyakit

Disclaimer : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Kalau nak cuba berikhtiar dengan Set KANSER agar anda lebih kuat untuk bertarung dengan kanser, anda boleh hubungi saya untuk mendapatkannya dengan consultation yang terbaik. InsyaAllah dengan ilmu dan pengalaman yang saya ada, saya akan cuba membantu 🙂.
Atau ingin menjadi ahli Shaklee terus untuk menikmati harga ahli yang jauh lebih menjimatkan?
Seorang pengedar Shaklee perlu bantu daftarkan anda. Anda hanya perlu membayar yuran keahlian pendaftaran sebanyak RM80 seumur hidup (RM70 + RM10 untuk kos penghantaran membership kit). Jadi, hubungi saya terus untuk saya bantu daftarkan keahlian anda untuk seumur hidup. Saya sedia membantu 🙂.
Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjaga pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi saya untuk:

KONSULTASI PERCUMA
HARGA ISTIMEWA dan
PELUANG BISNES bersama SHAKLEE !!
Wan Syahida
Shaklee ID: 1143254
012-6753078 (SMS/Whatsapp)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge