Supplemen Vitamin Untuk Pesakit Kanser – Kajian Selama 30 Tahun

By | 08/01/2016
Pengalaman hidup dengan adanya ahli keluarga terdekat yang menghidapi penyakit kanser ini banyak menyedarkan saya. Sungguh benar, kanser tidak hanya menyerang warga tua. Sekarang makin ramai golongan muda yang mendapat penyakit ini. Ketika artikel ini ditulis, saya berumur 31 tahun. Dan pada usia ini, sudah ada rakan sebaya yang telah dijemput Ilahi disebabkan kanser. 
Saya juga telah melihat kesan rawatan kemo terhadap pesakit kanser. Ia pengalaman yang sangat menyedihkan. Sedangkan ahli keluarga pun tak sanggup melihat, inikan pula apa yang ditanggung oleh pesakit kanser yang menjalani rawatan tersebut. Pengalaman ahli keluarga saya mendapat rawatan kemo adalah di HKL. Di sana, kebanyakan pesakit wanita mengalami kanser payudara. Ada yang telah kembali selepas 5 tahun kerana penyakit itu datang kembali.

Walaupun rata-rata pesakit di wad itu walaupun lepas kemo mereka masih bersemangat, namun kesan sampingan kadang-kadang tidak tertahan. Berat mata memandang berat lagi bahu memikul.

 

Derita seawal hari pertama

Pengalaman saya sendiri menghadapi seorang bapa saudara yang mengalami kanser paru-paru. Pada peringkat awal, beliau merasakan badan kurang sihat, sering batuk-batuk, sesak nafas dan mengalami penurunan berat badan yang agak mendadak. Selepas mengalami batuk berdarah, barulah beliau berkunjung ke klinik. Ujian untuk TB didapati negatif dan beliau diberikan antibiotik sahaja.
Dalam masa sebulan, kesihatannya bertambah baik. Namun selepas sebulan keadaan beliau mula mengalami simptom yang sama dan kali ini lebih teruk. Kesukaran bernafas memaksa beliau ke hospital dan didapati paru-parunya berair. Dadanya ditebuk untuk mengeluarkan air dan keputusan yang didapati daripada sampel ini mendukacitakan, iaitu beliau disahkan positif kanser paru-paru dan sel itu telah merebak ke bahagian badan yang lain.
Ketika itu, dinding harapan untuk hidup seolah-olah sudah roboh. Tiada lagi semangat dan keceriaan dan biasa beliau tunjukkan. Hanya wajah yang kelam dan muram.

Perlukan kemoterapi

Mahu tak mahu, untuk menyelamatkannya, kemoterapi harus dimulakan. Selepas rawatan kemoterapi kali pertama, keadaannya sangatlah teruk. Sampai kami tidak lagi sanggup memandang wajahnya. Rambut mula gugur, badannya sangat lemah dan jari kaki mula memburuk. Menurut doktor, itu memang kesan kemoterapi.
Menurut doktor juga, kemoterapi berkemungkinan besar tidak mampu menyembuhkan penyakit kanser yang dihadapi, kemoterapi hanya bertujuan merencatkan sel kanser dan meningkatkan jangka hayat. Namun, kesan sampingan harus dihadapi kerana sel normal juga turut dimusnahkan oleh ubat kemoterapi.
Selepas beberapa kitaran kemoterapi, badan beliau tidak mampu lagi melawan kesan sampingan. Tidak tahan dengan penderitaan yang dialami sehinggakan keluarganya hampir meminta untuk membatalkan rawatan kemoterapi kepadanya dan berubat secara kampung. Namun, atas nasihat ahli keluarga yang lain, rawatan kemoterapi diteruskan juga.
Sehinggalah suatu masa yang telah ditetapkan, beliau tidak mampu lagi menahan perbalahan sel kanser dan kemoterapi dan menghembuskan nafas terakhir akibat penyakit kanser paru-paru
Sejak bertugas di wad kanser (onkologi) saya menyaksikan banyak kematian akibat kanser. Walaupun pesakit sudah dirawat dengan baik, namun seolah-olah bila disahkan menghidap kanser mereka sedang menunggu giliran dijemput malaikat maut.
Yang lebih mendukacitakan, kesedihan dan kesakitan seolah-solah sebati dengan pesakit kanser. Saya mula terfikir cara untuk mengembalikan keceriaan dan semangat mereka untuk menghadapi hidup dan cara untuk meningkatkan kualiti hidup mereka. Sekurang-kurangnya biarlah mereka dijemput dalam keadaan tenang dan gembira.
Dengan harapan untuk menambahkan nilai dan kualiti hidup kepada pesakit-pesakit ini, saya mula membaca buku-buku dan kajian mengenai pemakanan dan kanser yang membawa saya menemui resveratrol yang berkesan dalam mengawal sel kanser. Walaupun rawatan yang berkesan untuk kanser masih kemoterapi, namun makanan tambahan juga diperlukan oleh sel yang sihat untuk berfungsi dengan lebih baik apatah lagi apabila banyak sel sudah dirosakkan oleh sel kanser.
Berdasarkan bacaan saya di blog Professor Steve Chaney yang mengetuai kajian ke atas kanser selama 30 tahun lamanya, saya telah menyediakan satu kombinasi produk Shaklee untuk membantu melengkapkan keperluan zat dan nutrien pesakit kanser pelbagai peringkat. Baik yang sedang menjalani rawatan ataupun yang sudah habis rawatan. Tidak lupa fungsi antioksida, terutamanya resveratrol yang mampu bertindak pada peringkat DNA yang dibuktikan melalui kajian saintifik mampu mencegah kanser dan penyebaran sel-sel kanser.
Vitamin ini telah dikaji dan terbukti mampu membantu pesakit kanser untuk menjadi lebih aktif dan bertenaga
 • Performance DrinkMembekalkan bekalan air yang cukup kepada pesakit dan mengelakkan terhidrasi akibat rawatan.
  • Pesakit kanser yang menjalani rawatan kemo akan selalu muntah-muntah. Jadi, bantulah mereka dengan Perfomance Drink ini bagi mengelak terhidrasi atau kehilangan bendalir dalam badan.
 • Energizing Soy ProteinUntuk memastikan protein dan kalori yang mencukupi kerana pesakit kanser biasakan hilang selera makan apatah lagi ketika menjalani rawatan kemo.
  • Pesakit kanser akan kurang makan selepas rawatan kemo. Bantu mereka dengan supplemen protein ini agar mereka tetap mendapat nutrien protein yang amat penting. Protein adalah penting untuk pembinaan sel-sel badan.
 • Alfalfa ComplexMemastikan keadaan beralkali dalam badan kerana sel kanser lebih membiak subur dalam keadaan berasid.
  • Sel kanser hidup dalam keadaan berasid. Jadi pastikan anda sentiasa mengambil makanan beralkali agar sel-sel kanser tidak mampu hidup. Amalkan Alfalfa; tumbuhan yang tergolong dalam makanan yang beralkali.
 • Vita-Lea Membekalkan kesemua vitamin dan mineral untuk memastikan kesihatan tubuh badan
  • Pesakit kanser akan kekurangan nutrien kerana kurang selera makan. Sedangkan mereka perlukan badan yang sihat untuk kuat dan bertenaga serta melawan penyakit.
 • Vitamin B Complexmembantu penghasilan sel darah merah kerana sel darah merah mungkin menerima kesan akibat kemoterapi
  • Selain itu B-Complex juga baik untuk meredakan stress dan mengurangkan kesakitan. Pesakit kanser tidak boleh stress kerana stress akan membiakkan lagi sel-sel kanser.
 • Vitamin C Sustained ReleasedBertindak sebagai antioksida dan merangsang sistem imun
  • Vitamin C hebat dalam membasmi sel-sel kanser. Seperti buah lemon yang kaya dengan Vitamin C. Pesakit kanser wajib mengambil Vitamin C dan mengamalkan meminum air lemon.
 • Omega GuardMengurangkan keradangan dan merangsang penghasilan eikasonoid baik yang boleh melawan perkembangan sel kanser
  • Biasanya tumor ini adalah akibat keradangan. Jadi ambillah minyak ikan Omega Guard ini bagi mengurangkan keradangan (inflammation).
 • Carotomaxpre vitamin A yang mengawal perkembangan sel sihat selepas kemoterapi.
  • Antara supplemen vitamin yang penting untuk pulih daripada kanser adalah Vitamin A. Lobak merah juga baik untuk diamalkan (lobak merah kaya Vitamin A).
Walaubagaimanapun, set ini hanyalah cadangan untuk memastikan keperluan zat makanan kepada para pesakit kanser dan produk Shaklee ini tidak bertujuan untuk menyembuhkan penyakit kanser anda. Bincanglah dengan doktor yang merawat sebelum menggunakan mana-mana suplemen dan saya boleh membantu untuk membuat pilihan suplemen yang mungkin anda perlukan.
Melalui set ini, saya amat berharap dapat memberi harapan baru kepada pesakit kanser untuk menjalani kehidupan yang lebih berkualiti. Sedangkan Allah berjanji semua penyakit ada penawarnya kecuali mati, jadi tak salah untuk kita berusaha.

Harga Set Vitamin Untuk Pesakit Kanser

Satu botol Vivix yang mengandungi 150ml berharga RM475
Satu kotak Nutrferon mengandungi 30 stick seberat 1.2gram dan berharga RM181.25
Satu canister ESP seberat 850gram berharga RM150
Satu canister Performance Drink seberat 539gram berharga RM82.50
Sebotol VitaLea yang mengandungi 120 biji tablet berharga RM88.75
Sebotol Omega Guard yang mengandungi 90 biji kapsul minyak ikan berharga RM139
Alfalfa Complex pula didatangkan dalam 2 saiz. Yang kecil mengandungi 330 biji tablet berharga RM53 dan yang besar mengandungi 700 biji tablet berharga RM97.
Sebotol Carotomax mengandungi 30 biji kapsul berharga RM30.
Sebotol vitamin B-Complex yang mengandungi 120 biji tablet berharga RM53
Sebotol Peppermint Ginger Plus yang mengandungi 90 biji tablet berharga RM45
Sebotol DTX Complex yang mengandungi 120 biji tablet berharga RM155
Harga yang saya paparkan ialah harga runcit. Dengan menghubungi saya, sudah tentu saya akan tawarkan harga sesuai dengan nilai wang anda.
Jika nak lebih menguntungkan, dengan menyertai keluarga Shaklee, anda boleh dapat potongan sebanyak 15-20% dan berpeluang mendapat bonus yang ditawarkan oleh Shaklee. Yuran ahli hanyalah RM65 untuk seumur hidup.
Disclaimer : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Kalau nak cuba berikhtiar dengan Set KANSER agar anda lebih kuat untuk bertarung dengan kanser, anda boleh hubungi saya untuk mendapatkannya dengan consultation yang terbaik. InsyaAllah dengan ilmu dan pengalaman yang saya ada, saya akan cuba membantu 🙂
Ingin saya nasihatkan bahawa kita hanya berusaha kerana janji Allah tiada penyakit Allah turunkan tanpa penawar kecuali mati. Maka testimoni berikut adalah perkongsian pengalaman pengguna Shaklee dan ia tidak dianggap sebagai jaminan. Sedangkan hospital juga tidak memberi sebarang jaminan inikan pula kami. Shaklee bukan ubat tetapi nutrisi, maka jangan tinggalkan ubat dan rawatan yang dirasankan pihak doktor.
Kesan kepada setiap individu mungkin berbeza kerana setiap dari kita adalah unik dan tahap kanser setiap orang adalah berbeza. Bagaimanapun kami memberi harapan baru terhadap pesakit kanser melalui set kanser Shaklee. Berikut merupakan testimoni dari pesakit kanser yang telah sembuh dengan bantuan Shaklee dengan izin Allah:

Testimoni Vivix Shaklee Untuk Pelbagai Penyakit

Atau ingin menjadi ahli Shaklee terus untuk menikmati harga ahli yang jauh lebih menjimatkan?
Seorang pengedar Shaklee perlu bantu daftarkan anda. Anda hanya perlu membayar yuran keahlian pendaftaran sebanyak RM80 seumur hidup (RM70 + RM10 untuk kos penghantaran membership kit). Jadi, hubungi saya terus untuk saya bantu daftarkan keahlian anda untuk seumur hidup. Saya sedia membantu 🙂.
Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjaga pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi saya untuk:

KONSULTASI PERCUMA
HARGA ISTIMEWA dan
PELUANG BISNES bersama SHAKLEE !!
Wan Syahida
Shaklee ID: 1143254
012-6753078 (SMS/Whatsapp)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge