Cara Renew Shaklee Membership Dengan Mudah

By | 27/05/2023
Cara renew Shaklee membership dengan mudah
Cara renew Shaklee membership dengan mudah

Selamat datang pembaca budiman. Hari ni saya akan kongsikan cara-cara untuk renew Shaklee membership dengan mudah. Khusus bagi ahli-ahli Shaklee yang dah pernah mendaftar sebagai ahli Shaklee, kemudian telah sampai tarikh luput keahliannya. Keahlian Shaklee memang akan expire selepas setahun. Dan tarikh expire ni adalah pada tarikh hari lahir kita. Senang nak ingat. Tapi berita baik!! Nak renew Shaklee membership ni sebenarnya PERCUMA sahaja. Saya akan kongsikan caranya.

Shaklee e-ID : Pengenalan ID Setiap Pengedar Shaklee

Shaklee e-ID adalah pengenalan diri bagi setiap ahli Shaklee atau distributor Shaklee (SID = Shaklee Independent Distributor). Ia adalah kad yang mengesahkan bahawa kita adalah ahli Shaklee yang sah.

Setiap orang yang pernah mendaftar sebagai ahli Shaklee akan memiliki e-ID ni. Boleh rujuk di website Shaklee : http://www.shaklee.com.my. Login ID dan password kita untuk mendapatkan e-ID ini.

Di sini kita boleh ketahui bilakah tarikh expire keahlian kita. Keahlian ni perlu diperbaharui setiap tahun pada tarikh hari lahir masing-masing. Sama lah macam kita nak renew lesen memandu. Jadi macam tu jugaklah bila kita nak renew Shaklee membership.

Kenapa Perlu Renew Shaklee Membership?

Kita kena renew Shaklee membership supaya kita layak mendapat kesemua kelebihan sebagai ahli Shaklee. Rugilah kalau kita nak renew (terbiar expired) sebab nama kita akan terkeluar daripada sistem Shaklee.

 1. Dapat beli produk Shaklee pada HARGA AHLI (20%-25% diskaun). Bila ada promosi khas untuk ahli, harga akan jadi jauh lebih murah iaitu 40%-50% diskaun daripada harga biasa.
 2. Dapat CASH BONUS atau CASH REBATE sebanyak 5%-21% hasil pembelian atau jualan setiap bulan. Makan sendiri pun boleh dapat bonus. Bonus ni boleh cover perbelanjaan kita untuk makan vitamin Shaklee setiap bulan.
 3. Dapat belajar cara memulakan BISNES SHAKLEE secara Online dan Offline dengan bantuan UPLINE atau MENTOR. Saya telah menjalankan bisnes Shaklee ini sejak tahun 2015 dan boleh membimbing anda memulakan Shaklee sebagai bisnes anda.
 4. Dapat join GROUP EKSKLUSIF di Facebook, Whatsapp dan channel Telegram untuk dapatkan info produk, ilmu konsultasi, bahan-bahan marketing dan tips bisnes dalam team.
 5. Peluang untuk JANA INCOME 2-3-4-5 angka setiap bulan secara part-time atau full-time.
 6. Peluang mendapat pelbagai BONUS dan INSENTIF menarik dalam Shaklee.
  • Car Bonus
  • Leadership Bonus
  • Incentive Trip (Regional dan International / Umrah)
 7. Kelas bimbingan NUTRISI dan KESIHATAN oleh AHLI NUTRISI (Nutritionist) secara online ataupun offline. Ahli Shaklee juga berpeluang melakukan pemeriksaan kesihatan yang terdapat di Home Office dan Branch di seluruh Malaysia :
  • InBody Test
  • Bone Density Test
  • Skin Analysis
  • BARU !! Vita-Stiq; alat pengesan vitamin dan mineral
 8. Kelas bimbingan BISNES oleh leaders dan Masters Shaklee secara online dan offline.
 9. MARKETING PLAN yang adil, patuh syariah dan menarik. Semestinya BUKAN sistem piramid apatah lagi skim cepat kaya. Bisnes Shaklee yang kita bina ini juga boleh diwarisi kepada anak kita.

Cara Renew Shaklee Membership Dengan Mudah

 1. Anda boleh renew Shaklee membership melalui ONLINE di website Shaklee iaitu www.shaklee.com.my. Login menggunakan ID dan Password anda. Kalau dah lupa Password, klik pada “Forgot Password”. Nanti Shaklee akan hantar SMS kepada anda.
 2. Anda boleh renew Shaklee membership secara OFFLINE di Home Office atau Branch Shaklee. Branch Shaklee ada di :
  • Bandar Sunway, PJ (Home Office)
  • Kuala Lumpur
  • Penang
  • Ipoh
  • Kota Bharu
  • Johor Bharu
  • Kuching
  • Kota Kinabalu
   • Pergi ke kaunter dan staff Shaklee akan bantu.
 3. Jika Shaklee ID anda masih wujud di dalam sistem database Shaklee, anda hanya perlu membuat belian sekurang-kurangnya satu produk Shaklee (vitamin dan supplements) dalam tempoh 3 bulan sebelum atau 3 bulan selepas tarikh expiry anda (tarikh lahir anda). Tiada minimum pembelian produk Shaklee ini untuk mendapatkan renew Shaklee membership secara PERCUMA !
  • Contohnya anda nak membeli 1 botol Omega Guard berharga RM114, anda hanya perlu bayar RM114 + RM10 (kos postage jika order online) untuk renew Shaklee membership secara PERCUMA. Jangan lupa tanda icon tick pada membership agreement di bahagian bawah shopping cart sebelum membuat pembayaran untuk RENEW SHAKLEE MEMBERSHIP secara PERCUMA.

Tu saja… Selesai renew!

Untuk mendapat gambaran yang lebih jelas, boleh tonton video di bawah ini :

Cara renew Shaklee membership melalui website Shaklee

Sekiranya anda mendapati pula nama dan ID anda sudah tidak ada lagi dalam database sistem Shaklee, anda perlu mendaftar semula sebagai ahli Shaklee. Biasanya ini terjadi bila Shaklee ID anda dah expired terlalu lama dan Shaklee telah keluarkan nama anda daripada database.

2 Cara Untuk Menjadi Ahli Shaklee

PILIHAN 1:

Bayar yuran keahlian RM35 (sekali sahaja) ATAU

PILIHAN 2:

Buat pembelian mana-mana produk Shaklee minimum 100uv (lebih kurang RM360 ikut harga ahli), dan anda akan mendapat KEAHLIAN SHAKLEE secara PERCUMA!

Mudah saja kan? Jom renew Shaklee membership anda hari ni!

Jom sertai keluarga Shaklee kami hari ini!

Jika anda pergi ke branch atau HQ Shaklee dan nak register menjadi ahli Shaklee, boleh isi link ni siap-siap. Nanti boleh dapat diskaun 25% terus selepas pendaftaran.

https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=1143254

Perlukan bantuan atau jika ada pertanyaan, direct hubungi saya DI SINI (klik link whatsapp).

Sekian. Semoga entry saya ni memberi manfaat kepada semua. Jaga kesihatan baik-baik semua.. Lebih banyak info mengenai produk dan bisnes Shaklee di website : www.anakkuwiraku.com.

#blogmegashaklee
#shakleethrive2023
#shakleetriumph2023

Salam mesra,
Wan Syahida Kahar
012-6753078
SID : 1143254
Your Trusted Shaklee Distributor
Shaklee Petaling Jaya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge