Mendidik Anak Ilmu Asas Al-Quran Pada Awal Usianya Dengan Menggunakan VCD

By | 28/10/2013

“Ini anak bongsu saya..alya..setahun setengah..tiap2 mlm minta pasang “alif ba ta” ..siap kekiri kekanan klu time nasyid tu…dah boleh sebut alif ba ta..walaupun tak penuh lagi..klu tunjuk flash card tu dah boleh kenal 4 ke 5 huruf ..walaupun kdg2 tu ada gak salah…..:))” – Puan Niza Kassim –

Didik anak dengan ilmu asas Al-Quran sejak kecil. Semua bayi pun boleh mula belajar alif ba ta dan boleh pandai alif ba ta sejak kecil jika ibu bapanya rajin mendedahkan anak-anak VCD pendidikan seperti ini. Saya juga menunjukkan VCD ini kepada anak saya semenjak umurnya 3 bulan lagi. Anak saya telah berjaya mengenali kesemua huruf-huruf Alif Ba Ta pada umur 1 tahun 7 bulan hasil usaha saya dan suami berulang-ulang kali menunjukkan kad-kad imbasan alif ba ta dan juga VCD ini. Alhamdulillah dengan izin Allah jua.

Video CD Siri Cepat Belajar Al-Quran Siri 1 ini adalah VCD yang paling sesuai untuk ditunjukkan kepada bayi dan kanak-kanak yang baru hendak mengenali huruf-huruf Alif Ba Ta. Boleh dapatkan daripada kami di Islamic Kids Shop dengan harga RM25 termasuk pos laju ke Semenanjung Malaysia. 

Impian kami adalah anak-anak generasi zaman moden ini pandai membaca Al-Quran sejak kecil-kecil lagi.

 
Insya Allah. Ameen. Semoga usaha kami ini diberkati Allah.
 
Jika berminat dengan mana-mana produk yang kami sebutkan, boleh e-mail kami di wansyahida.kahar@gmail.com atau SMS/WhatsApp di 012-6753078.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge