Bantu Pesakit Strok Dengan Vivix!

By | 06/01/2017
Assalamualaikum semua.
bantu pesakit strok
Apa Itu Strok? Bagaimana Ia Terjadi?
Biasa kan dengar tentang strok? Strok atau biasa juga dipanggil angin ahmar itu adalah gangguan kepada fungsi otak yang terjadi secara mendadak, yang berpunca daripada gangguan di pembuluh darah dalam otak di mana salur darah itu telah tersumbat dan bekalan darah ke sebahagian otak menjadi terganggu. Bila bekalan darah terganggu, bahagian tersebut tidak akan menerima oksigen yang cukup.
Bayangkan bila sebahagian otak tu tak mendapat sumber oksigen. Sel-sel otak itu akan rosak dan mati dan mengakibatkan bahagian badan yang dikuasai oleh bahagian otak tersebut tidak boleh berfungsi dan lumpuh.
Stroke ini juga merupakan kecederaan saraf yang serius dan gejalanya ialah kehilangan fungsi saraf secara tiba-tiba. Kesannya, akan berlaku kerosakan saraf kekal serta juga kematian jika tidak dirawat dengan cepat.
Jenis-jenis Strok
Strok ni juga ada 2 jenis
1. Pertama adalah Ischemic
Strok ini berlaku apabila saluran darah ke otak itu tersumbat. Saluran darah tersumbat ni boleh terjadi apabila terdapat ketulan darah atau bila ada arteri yang mula sempit sebab dipenuhi dengan kolestrol atau benda-benda berlemak yang lain yang melekat pada dinding saluran darah.
2. Kedua adalah Hemorrhagic 
Strok ini berlaku apabila salur darah pecah, darah terkeluar dari saluran darah dan membunuh sel-sel otak. Punca utamanya adalah tekanan darah tinggi atau Hypertension.
Jadi di sini saya ingin menceritakan bagaimana Vivix boleh membantu pesakit strok.
Bagaimana VIVIX Membantu Pesakit Strok?
Dalam Vivix ni terdapat satu bahan yang teramat ‘POWER’. Sebab itulah Vivix ini dipanggil minuman tonik ajaib.
Bahan itu adalah RESVERATROL. Ia bertindak sebagai anti-oksidan yang kuat, anti-inflamasi dan anti-kanser.
1) Vivix membantu melindungi dan memperbaiki sel dari peringkat DNA yang rosak, mati dan abnormal akibat daripada serangan berjuta-juta perosak dan radikal bebas setiap hari.
2) Vivix juga membantu mengaktifkan semula sel-sel yang terlibat dalam pengawalan genetik utama yang merosot dan menggalakkan sel itu menjadi sihat semula.
Macamana Tu? Apa Kandungan Bahan-bahannya?
Hal ini terjadi kerana 4 bahan utama dan super duper hebat yang digunakan dalam penghasilan Vivix antaranya ialah anggur Muscadine.
3) Di dalam anggur ini terdapat kadar RESVERATROL dan POLIFENOL yang tinggi sehinggakan ia sendiri boleh menahan dirinya sendiri daripada cuaca yang panas dan melindungi dirinya daripada bakteria dan fungus tanpa bantuan bahan kimia lain. Tak perlu spray bahan perosak serangga! Sebab itulah Resveratrol adalah sejenis antioksidan yang sangat berkesan yang dihasilkan oleh tumbuhan. Bermakna, ia semulajadi sepenuhnya. Tanpa bahan kimia.
Satu kajian yang dijalankan oleh Jabatan Sains dan Teknologi, Universiti Ohio, AS, pada tahun 1997 membuktikan kejayaan Resveratrol yang menyekat pembahagian sel-sel kanser di peringkat selular. Kajian inilah yang telah membuktikan resveratrol ini mempunyai antioksidan yang sangat tinggi.
Antioksidan yang tinggi ini akan menguatkan sistem pertahanan tubuh termasuklah otak.
Jadi, tidak mustahil Vivix boleh menjadi asbab kepada penyembuhan penyakit stroke ini kan.
4) Selain itu, ramuan 4 bahan itu menggalakkan pertumbuhan semula mitokondria iaitu penjana tenaga yang terdapat dalam sel tubuh badan kita. Jadi untuk pesakit strok, dia membantu menambahkan tenaga sel dalam sel-sel otak. Setiap sel perlukan tenaga untuk menjalankan fungsinya.
5) Ramuan Vivix ini adalah 13x ganda lebih kuat daripada Resveratrol sahaja. Haaa, hebat kan!!
6) Vivix juga membantu mengurangkan kolestrol dalam darah dan menghalang pengoksidaan kolestrol jahat atau LDL. Oksidasi kolestrol inilah yang menyebabkan serangan jantung atau kardiovaskular.
7) Ramuan Vivix juga membantu dalam pengawalan tekanan darah.
8) Dan juga, membantu dalam pengekalan berat badan yang ideal.
Jadi, kalau anda atau ahli keluarga anda yang mempunyai strok atau angin ahmar, cubalah Vivix ni.
Bantu mereka agar sel-sel otak mereka kembali dibaikpulihkan semula dengan bantuan Resveratrol ini.
Berminat untuk dapatkan Vivix? 
Boleh Whatsapp saya untuk saya bantu sebaiknya bersama cara pemakanannya agar lebih efektif.
Salam sayang,
Wan Syahida Kahar
Rakan Nutrisi Shaklee Anda
Pengedar Shaklee Petaling Jaya dan seluruh Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge