Vivix Shaklee Supplement Tenaga dan Cergas

By | 30/06/2023
vivix shaklee supplement tenaga dan cergas
Vivix Shaklee supplement tenaga dan cergas

Selamat datang pembaca budiman. Ada yang mencari supplement tenaga? Mungkin ada yang sedang mengalami masalah kelesuan dan stress kerana rutin harian yang sibuk dalam menguruskan rumahtangga dan kerjaya. Tapi tak kira anda siapa, bekerja mahupun surirumah sepenuh masa, kedua-dua pun memerlukan tenaga yang banyak untuk mampu menyelesaikan banyak tugasan. Dan kita bukan sahaja mahu menjalani kehidupan dengan bertenaga sahaja, malah kita juga mahukan minda kita tenang dan gembira, tak alami tekanan mental, anxiety ataupun stress yang melampau. Biar seiringan — hidup bertenaga, tugasan berjalan lancar dan mental health kita pun dalam keadaan yang baik.

Apa Itu Vivix Shaklee?

Vivix ialah minuman botani yang terdiri daripada 4 ramuan utama yang sangat tinggi kandungan antioksidan yang dinamakan sebagai Polifenol. Polifenol ini lah yang mempunyai khasiat yang berpotensi untuk meningkatkan tenaga dalam seluruh organ tubuh badan kita sehingga ke peringkat sel. Sel adalah peringkat yang paling asas dalam tubuh manusia sebelum membentuk tisu, organ dan sistem. Jadi keupayaan Polifenol daripada Vivix ni adalah, berupaya meningkatkan tenaga sehingga ke level cellular.

Keupayaan ini tidak hanya melalui testimoni ataupun cakap-cakap saja tapi memang ada kajian saintifik (dalam makmal ke atas sel dan tisu), dan ada juga kajian klinikal (uji ke atas manusia) di mana Shaklee buat ujian ke atas pengguna Vivix Shaklee dan memeriksa DNAnya. Shaklee telah membandingkan DNA pengguna Vivix dengan DNA orang yang tidak mengamalkannya langsung. Keputusan ujian mendapati bahawa DNA pengguna Vivix ketika berusia 80 tahun adalah bersamaan dengan DNA orang yang tidak mengamalkannya langsung pada usia 41 tahun.

Bayangkan, DNA dalam sel seorang warga emas berusia 80 tahun, adalah seperti DNA seorang yang sihat berusia 41 tahun. Kan amazing sangat tu? Usia hanyalah angka, tapi dalaman masih macam 40an. Bermakna tahap kesihatan, tahap tenaga, mental health semua macam orang berusia 40an. Tak nak ke kita macam tu?

vivix shaklee supplement tenaga
Kajian Makmal mengenai Polifenol dalam Vivix Shaklee sebagai Supplement Tenaga
vivix shaklee supplement tenaga
Kajian Klinikal terhadap Polifenol dalam Vivix Shaklee sebagai Supplement Tenaga

Manfaat Vivix Shaklee Sebagai Supplement Tenaga

Tak hairanlah, Vivix Shaklee sangat-sangat diminati ramai kerana effect yang dirasai ialah tenaga yang kuat dan berpanjangan, badan yang rasa lebih sihat, kurang sakit-sakit badan dan tentulah lagi bahagia rasanya bila badan rasa lebih bertenaga. Beza sangat apabila seorang dewasa yang sihat tubuh badannya dan happy juga mental dan emosinya, berurusan di tempat kerja dan beraktiviti dengan anak-anak, jika dibandingkan dengan seorang dewasa yang letih tubuh badannya dan lesu juga jadinya mindanya… bayangkan macamana lah dia nak bekerja dan melayan anak-anak di rumah dalam keadaan macam tu.. Boleh jadi cepat marah dan stress, cepat naik tekanan darah dan banyak lagi masalah kesihatan lain akan timbul bila berterusan. Macamana tak cepat tua, kan!

Sebab itulah, orang dewasa yang bekerjaya dan menguruskan rumahtangga, perlukan supplement tenaga yang berkesan untuk menambahkan kecergasan tubuh badan dan meningkatkan kesihatan, di samping melindungi tubuh badan daripada kerosakan akibat radikal bebas seperti stress dan pemakanan yang tidak seimbang.

Keupayaan Vivix Shaklee Sebagai Supplement Tenaga

 1. Meningkatkan Tenaga dan Kekuatan Otot.
  • Sebagaimana seperti yang terbukti dalam kajian makmal tadi, polifenol dalam Vivix Shaklee berupaya dalam meningkatkan mitokondria dalam sel tubuh badan, iaitu kilang tenaga untuk menjana tenaga dalam sel.
  • Bahagian organ yang paling banyak memerlukan mitokondria ini termasuklah otot, jantung dan otak kerana fungsi-fungsinya yang penting.
  • Sekiranya tenaga setiap sel ditingkatkan, fungsi organ juga akan menjadi lebih optimum. Kita akan rasa lebih bertenaga dan tak cepat lesu. Rasa macam boleh pergi lebih jauh!!
vivix shaklee untuk supplement tenaga
vivix shaklee untuk supplement tenaga

2. Meningkatkan Daya Tumpuan dan Fokus

 • Polifenol dalam Vivix Shaklee juga berupaya meningkatkan tumpuan dan fokus apabila ia mampu memperbaiki fungsi otak dan meningkatkan daya ingatan.
 • Otak merupakan organ terpenting untuk kita berupaya bekerja dan menjalankan pelbagai aktiviti harian. Otak yang sihat dan minda tajam, membantu kita untuk menjadi lebih bernilai dalam dunia kerjaya kita. Kita perlu mencari rezeki setiap hari. Maka otak adalah organ yang penting untuk kita sentiasa jaga.
 • Vivix Shaklee sangat sesuai kepada orang dewasa yang bekerjaya agar sentiasa kekal fokus di tempat kerja dan cerdas mindanya.
 • Otak yang sihat juga sangat mempengaruhi emosi seseorang agar jauh daripada masalah stress, anxiety, kemurungan, dan masalah ingatan seperti dementia atau alzheimer.

Jadi bagi anda yang bekerjaya dan berumahtangga, sekiranya mencari supplement tenaga bagi menampung keperluan harian yang begitu sibuk, mahu menjadi lebih efektif dalam rutin seharian, maka anda sesuai cuba Vivix Shaklee ni sebagai amalan seharian.

Ambil Vivix Shaklee ni satu sudu sahaja setiap hari sewaktu sarapan, maka anda akan menjalani kehidupan harian anda dengan rasa tubuh badan yang lebih bertenaga dan minda yang lebih cerdas. Bersedia menempuhi cabaran dengan lebih tenang dan gembira. InsyaAllah.

Saya sendiri dah cuba dan suka amalkan Vivix Shaklee sebagai energy booster saya setiap hari. Saya surirumah sepenuh masa, sambil menguruskan 4 orang anak. Maka saya perlukan tenaga yang banyak. Saya juga menjalankan bisnes dari rumah. Maka saya perlukan otak yang sihat dan minda yang tajam untuk banyakkan berfikir dan uruskan banyak perkara.

Saya dah pilih yang terbaik iaitu Vivix Shaklee. Anda pun kenalah cuba ok!!!

Terima kasih kerana membaca entry saya mengenai Vivix Shaklee sebagai supplement tenaga dan cergas.

Nak dapatkan produk-produk Shaklee? Terus hubungi saya secara direct dengan KLIK di WHATSAPP.

Jom dapatkan segera. PM saya dan saya bantu.

Jom sertai keluarga Shaklee kami hari ini!

Jika anda pergi ke branch atau HQ Shaklee dan nak register menjadi ahli Shaklee, boleh isi link ni siap-siap. Nanti boleh dapat diskaun 25% terus selepas pendaftaran.

https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=1143254

Sekian. Semoga entry saya ni memberi manfaat kepada semua. Jaga kesihatan baik-baik semua..

#blogmegashaklee
#shakleethrive2023
#shakleetriumph2023

Salam mesra,
Wan Syahida Kahar
012-6753078
SID : 1143254
Your Trusted Shaklee Distributor
Shaklee Petaling Jaya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge