Vivix: Anti-Penuaan Pada Peringkat Sel!!

By | 16/01/2015

Sejak 2012 yang lalu, Shaklee memperkenalkan Vivix, produk supplemen revolusionari anti penuaan dalam pertarungan melawan penuaan pada tahap sellular. Lebih 1 juta botol Vivix telah pun dijual.

Vivix merupakan supplemen anti-penuaan terbaik didunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-bertahun oleh Shaklee, Syarikat No. 1 supplemen makanan di Amerika.
Didalam kajian makmal, ramuan Vivix telah menunjukkan impak kepada empat mekanisma penting penuaan pada tahap sellular.
4 Mekanisma Penuaan Pada Tahap Sellular
1.      Kerosakkan DNA

Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu “typo”” (kesilapan dari yang asal) yang akan  mengganggu fungsi dan panjang umur.
Ramuan Vivix melindungi dan memperbaiki sellular DNA.
2.      Pengawalan Genetik
Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur pada tahap sellular.
Didalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru menunjukkan ramuan Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.

3.      Pengeluaran Tenaga Yang Kian Menurun Oleh Sel-Sel
Mitokondria (penjana tenaga) didalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitokondria menurun fungsi sel turut menurun.
Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis (pembentukkan baru) mitokondria untuk meningkatkan tahap tenaga didalam sel.
4.      Penimbunan Protin AGE
Penimbunan berlebihan protin AGE (advance glycation end products) boleh menyebabkan kerosakkan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur.
Ramuan Vivix adalah 10X lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur “muscadine”) untuk melambatkan pembentukkan protin AGE.
Didalam satu penemuaan utama, kajian klinikal terkini menunjukkan ramuan aktif Vivix berupaya mengaktifkan pengawalan utama genetik yang menolong melambatkan penuaan pada tahap sellular.
Melawan penuaan pada tahap sellular dan lebih dari itu.
Didalam kajian makmal, ramuan Vivix telah menunjukkan ia memberi impak kepada empat mekanisma utama penuaan pada tahap sellular:
·         Melindungi dan membaiki sellular DNA
·         Memberi impak positif kepada pengawalan genetik
·         Menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitokondria
·         Melambatkan pembentukan protin AGE (Advanced Glycation End products)
Juga Menolong/Membantu Menjaga/ Memelihara
Kesihatan jantung, kesihatan otak, kesihatan sistem imun, kesihatan sendi, perlindungan antioksidan, peningkatan tenaga pada tahap sellular, kesihatan dan kesejahteraan.
Melawan Penuaan Selullar dan *Lebih banyak
ü  Melindungi dan Pembaikan Selullar DNA
ü  Peningkatan tenaga selullar
ü  Menggalakkan Biogenesis Mitokondria
ü  Menyokong Kesihatan kardiovaskular
ü  Impak Positif Pengawal Selia Genetik
ü  Perlindungan antioksidan
ü  Melambatkan Pembentukan Protein AGE
ü  Kekebalan dipertingkatkan
ü  Menyokong kesihatan jantung
ü  Menyokong kesihatan sendi
ü  Menyokong kesihatan otak.

KANDUNGAN VIVIX

ü  Muscadine Grape
Anggur hebat ini adalah satu-satunya anggur di alam semulajadi yang mempunyai lebih satu kromosom, yang mana ahli sains percaya mengukuhkan profil polyphenolnya dan berpotensi untuk memanfaatkan kesihatan. 

Ia juga mengandungi asid ellagik dalam kepekatan yang tinggi, satu phyto-nutrient yang tidak dijumpai didalam anggur jenis lain dan telah menunjukkan mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti-virus dan anti-bakteria.
Selepas dilakukan kaji selidik tambahan, jenis anggur hebat yang paling mustajab ini dikenal pasti.

Seterusnya kumpulan ini, bersama dengan ahli sains dari University Georgia, membangunkan satu proses ekstraksi sejuk dan lembut untuk menjamin satu ekstrak yang bermutu tinggi dan aktiviti biologi tertinggi seperti yang ditunjukkan dalam beberapa siri ujian makmal untuk anti-penuaan. 

Untuk mencipta profil polyphenol yang kuat didalam Vivix, ahli sains menggabungkan resveratrol yang lampau tulen dengan ekstrak dari anggur hebat ini, Elderberry Eropah dan Karet ungu. 

Campuran inilah yang bertanggungjawab dalam banyak tindakan unik anti-penuaan sellular Vivix.
ü  Purple Carrot
Ianya adalah sumber terbaik vitamin A, dan mengandungi phytokimia termasuk carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins, dan sesquiterpenes. 

Ia juga mengandungi anthocyanins, antioksidan yang mustajab. Anthocyanins adalah bertanggungjawab pada warna merah menyala biru dan ungu pada buah dan sayuran. 

Berry mengandungi banyak anthocyanins, terutama sekali blueberry, yang mengandungi aktiviti aktioksidan yang teramat tinggi.
Anthocyanins adalah antioksidan utama didalam karet yang berwarna ungu-kuning dan ungu-oren. Asid klorogenik adalah antioksidan tertinggi, diikuti oleh karet ungu-oren. 

Asid klorogenik adalah antioksidan paling banyak didalam semua jenis karet. Asid klorogenik ini dipercayai bertanggungjawab mengurangkan diabetes yang berkaitan dengan pengambilan kopi.
Sejak kebelakangan ini, kajian telah menunjukkan anthocyanins mempamerkan banyak aktiviti biologi, termasuk antioksidan, anti-radang, anti-mikrobial dan anti-carcinogen. 

Tambahan pula, ia juga mempamerkan kesan pada saluran darah, platelet dan lipoprotein yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.
ü  Elderberry (Sambucus Nigra)
Satu daripada manfaat Elderbery adalah keberkesanannya dalam mengubati simptom flu, terutama sekali influenza B. Berry mengandungi flavonoids yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat, dengan yang demikian mengukuhkan sistem immun melawan jangkitan virus dan bakteria. 

Pada masa yang sama, Elderberry adalah sangat kaya dengan sebatian yang dikenali sebagai anthocyanin yang memberi kesan anti-radang. Ia juga dapat mengurangkan simptom seperti sakit otot, sakit atau demam yang berkaitan dengan selsema atau influenza.
Walau bagaimanapun, Elderberry tidak hanya kaya dengan antioksidan, tetapi juga vitamin A,B dan C dan nutrient seperti asid, amino acids, carotenoid, tannin dan rutin. Semua ini adalah manfaat kesihatan yang didapati dari Elderberry.
Selain dari menguatkan sistem immun, untuk melawan jangkitan virus dan flu, yeast, asma, batuk, sesak hidung dan dada dan diabetes. 

Ia juga dapat merendahkan tahap kolesterol dan juga menghalang oksidasi kolestrol LDL. Oksidasi LDL dianggap sebagai satu penyebab penting penyakit kardiovaskular.
Kesimpulannya, Elderberry mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk, strok dan serangan sakit jantung. Seterusnya lagi manfaat penting dari elderberry adalah pengurangan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.
ü  Polygonum Cuspidatum
Polygonum Cuspidatum (juga dikenali sebagai Knotweed Jepun) adalah tumbuhan perenial yang besar berasal dari Asia, yang juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah. 

Knotweed Jepun adalah sumber komersial Resveratrol yang juga terdapat dalam ekstrak kulit anggur merah dan juga biji anggur merah.
Polygonum Cuspidatum mempunyai  banyak manfaat kesihatan dan digunakan untuk merumuskan supplemen anti-penuaan seperti resveratrol. 

Kesimpulan dari ujian ini menunjukkan resveratrol membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolestrol, merendahkan tekanan darah, meninggkan prestasi atlet, dan mengurangkan berat badan.
Supplemen resveratrol mungkin jawapan untuk memanjangkan usia kita. Ujian sebenar untuk supplemen anti-penuaan ini adalah masa. 

Dimasa akan datang usia purata adalah didalam lingkungan 120 tahun, mereka yang mengambil supplemen Resveratrol akan berterima kasih untuk satu lagi terobosan saintifik yang penting ini.

VIDEO TENTANG VIVIX SHAKLEE

VIDEO 1

 VIDEO 2

VIDEO 3


VIDEO 4


VIDEO 5


Untuk pengetahuan lebih lanjut dan untuk order, boleh hubungi saya di:

SMS/Whatsapp : 012-6753078
PM saya di FB : www.facebook.com/wansyahida

Saya menjanjikan harga yang terbaik dan full consultation as well InsyaAllah. Repeat customers will forever be my regular customers 🙂

Bulan Januari 2015 ada promosi VIVIX, BUY 6 FREE 1 !! Jadi, kalau anda nak dapatkan VIVIX pada harga yang termurah, inilah masanya :-). Hubungi saya untuk mendapatkan harga kasih sayang 🙂
Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjaga pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi saya untuk:

KONSULTASI PERCUMA
HARGA ISTIMEWA dan
PELUANG BISNES bersama SHAKLEE !!
Wan Syahida
Shaklee ID: 1143254
wsyahida@yahoo.com
012-6753078 (SMS/Whatsapp)
Facebook : Wan Syahida Kahar
Instagram : @shye_healthnutrition


2 thoughts on “Vivix: Anti-Penuaan Pada Peringkat Sel!!

  1. Pingback: Sakit Kaki Kerana Banyak Angkat Berat

  2. Pingback: Berhenti Merokok Dengan Bantuan Vivix Shaklee • SyahidaShukri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge