Tag Archives: Vitamin C Sustained Release

Set Eczema Shaklee dan Diet Yang Betul Untuk Pesakit Eczema

Assalamualaikum pembaca semua. Sebelum ni saya ada kongsikan tentang Omega-3 fish oil iaitu Omega Guard sebagai suplemen anti-radang bagi membantu mengurangkan masalah eczema. Kali ni, saya akan kongsikan dengan lebih menyeluruh tentang keseluruhan Set Eczema Shaklee berserta dengan diet yang betul bagi pesakit eczema seperti yang dicadangkan oleh doktor yang berpengalaman. 4 kategori makanan yang perlu dielakkan supaya… Read More »

Kepentingan Vitamin C Shaklee

Selamat datang pembaca budiman. Vitamin C Shaklee adalah vitamin yang serba boleh kerana banyaknya manfaatnya kepada tubuh yang sangat mengagumkan. Ia sangat menyokong kesihatan pada badan. Jadi sangat bertuah kalau kita dapat memahami peranan Vitamin C ini, lebih-lebih lagi jika kita telah ada kesedaran untuk mengamalkannya setiap hari tanpa missed. Kenapa pentingnya ambil Vitamin C setiap hari? Vitamin… Read More »

Vitamin Untuk Wanita Berdasarkan Usia

Selamat datang pembaca semua. Kali ni saya ingin fokus nutrisi dan vitamin untuk wanita mengikut keperluan pada pelbagai peringkat usia mereka. Kerana saya juga seorang wanita, yang turut pernah melalui fasa-fasa yang berat dan lelah, saya percaya.. Setiap wanita sangat-sangat memerlukan nutrisi untuk menampung segala cabaran yang mereka lalui pada usia mereka. Mereka yang baru berusia 20-an, pastinya… Read More »

Pengalaman Mengelak Baby Kuning (Jaundis)

Hi Assalamualaikum semua. Lama sungguh saya tak update blog saya. Sebab hari ni 1 Januari 2022, saya paksa diri saya untuk mula menulis kembali walaupun seringkas yang boleh. Kali ni saya nak kongsikan pengalaman saya mengelak baby kuning (jaundis). Saya baru sahaja melahirkan anak yang keempat pada 11 Disember 2021 yang lalu. Saya test sendiri ke atas diri… Read More »

Promosi November 2017 Yang Hebat Untuk Seisi Keluarga

Promosi November 2017 – Untuk Seisi Keluarga Hai Assalamualaikum! Pejam celik dah November dah kita. Dan Shaklee kembali menawarkan promosi yang menjimatkan untuk SEMUA! Kali ni, Promosi November 2017 Yang Hebat Untuk Seisi Keluarga! Kali ni, Shaklee mempromosikan Set Asas Kesihatan atau Essential Health Set bersama item khusus untuk LELAKI dan WANITA serta ANAK-ANAK! Ha kan untuk satu… Read More »

Apa Nutrien Yang Penting Sebelum Hamil dan Semasa Hamil?

N‍ak tahu tak apa nutrien yang penting sebelum hamil dan semasa hamil? Sebelum tu penting tau. Bukan dah hamil baru nak start amalkan nutrien-nutrien penting ni. Tapi sebenarnya sejak SEBELUM hamil lagi dah penting untuk mengamalkannya. Kenapa penting? Ini sebab kebanyakan wanita tak sedar pun yang dia dah hamil sampai lah dia dah perasan dia lewat datang bulan.… Read More »

My Most Favourite Daily Routine

Assalamualaikum semua. Nak cerita tentang rutin saya hari-hari setiap pagi ni.  Inilah Vitamin C yang saya ambil selalu.    Setiap hari tak sah kalau saya tak amik 2 biji Vitamin C saya nih.. Kalau dulu-dulu, saya complain bila tengok tabletnya besar sangat ?. Saya ingat lagi masa 1st time saya try. Masa tu waktu berpantang lepas lahirkan Ameer…… Read More »

Masalah Gatal Tekak, Hidung dan Jadi Selsema?

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman.   Ada tak yang alami masalah camni? Tekak gatal, hidung gatal, pastu dah start la nak berhingus. Biasanya inilah tanda-tanda nak demam, batuk dan selsema. Kalau saya, saya biasa sangat dapat simptom macam ni.  Apa yang berlaku? Sebenarnya ini petandanya sistem imun badan anda dah pun dicerobohi. Imun anda dah tak cukup… Read More »

Persiapan Kesihatan Diri Ketika Travel

Assalamualaikum semua pembaca saya. Apa khabar? Bebaru ni saya pergi bercuti ke Turki dan menunaikan Umrah sambil membawa kedua-dua anak saya. Dan saya fikir sangat penting untuk kita especially ibu bapa untuk sentiasa maintain jaga kesihatan sepanjang kita travelling.  Kita boleh sedaya-upaya jaga kesihatan kita supaya percutian tak terganggu dan menjadi lebih menyeronokkan 🙂   PERSIAPAN KESIHATAN DIRI… Read More »

Bagaimana Nak Tingkatkan Imuniti Ketika Hamil?

Assalamualaikum semua. Anda hamil? Jika ya, tahniah! Semoga kehamilan anda sentiasa sihat dan smooth ya.. Nak tanya la… Anda pernah demam semasa hamil tak? Pernah tak anda terfikir, selamat atau tidak mengambil ubat Panadol kerana demam ketika hamil? Atau mungkin ubat selsema atau ubat batuk ketika dijangkiti selsema/batuk? Pengalaman Saya Selsema Ketika Hamil Sebenarnya dulu masa saya mengandungkan… Read More »