Tag Archives: tips kesihatan

Sakit Pergelangan Tangan Apabila Menjaga Bayi

Assalamualaikum dan selamat datang kepada pembaca budiman. Sebagai ibu, mesti ada ketika yang anda terasa sakit pada bahagian tubuh badan atau sakit pergelangan tangan kerana kerapnya menjaga dan menguruskan bayi atau anak-anak. Kerap mendukung, menyokong, menyusukan, atau mengangkat bayi. Pernah tak anda alami? Atau mungkin anda pernah rasa sakit dan lenguh pada bahagian bahu. Sebab kerap menyusu bayi… Read More »

Amalan Gaya Hidup Sihat

Selamat datang pembaca budiman. Amalan gaya hidup sihat adalah sangat dituntut ke atas semua orang. Termasuklah dari segi pemakanan, pergerakan seharian dan persekitaran kita setiap hari. Soalnya adalah, cukup sihat tak amalan gaya hidup kita hari ini? Nak capai amalan gaya hidup sihat pada zaman makin serba sibuk dan serba moden ni, sehingga makanan dan minuman pun dah… Read More »

Gaya Hidup Sihat Dengan Jom Detox Jutawan

Hai guys! Jumpa lagi dalam topik Jom Detox. Kali ni saya ingin kongsikan gaya hidup sihat yang akan peserta semua pelajari dan mula amalkan dalam program Jom Detox kami. Selalu terjadi, kami mendapat peserta yang sering alami masalah dalam mengamalkan gaya hidup yang sihat. Paling kerap, mereka kuat meminum coffee, kafein, makanan segera, makanan terproses, jajan, minuman tinggi… Read More »

Berhenti Merokok Dengan Bantuan Vivix Shaklee

Hai assalamualaikum! Anda merupakan perokok tegar? Atau mungkin pasangan kepada suami yang kuat merokok? Mungkin anda sampai ke entry blog ni kerana mempunyai azam untuk berhenti merokok. Tapi bukan senang kan nak berhenti? Telah banyak usaha yang dilakukan tapi rokok tetap diambil juga sebab tarikan dia yang begitu kuat. Tapi dalam hati rasa nak sangat berhenti sebab tahu… Read More »

15 Jenis Makanan Sihat Untuk Kesihatan Jantung

Hai Assalamualaikum! Hari ni saya akan kongsikan tentang 15 makanan sihat untuk kesihatan jantung ok! Memandangkan penyakit jantung merupakan penyumbang utama kematian di Malaysia, saya rasa terpanggil untuk mendalami isu ni. Bukan saja untuk orang lain yang mungkin perlu mengetahuinya, tapi untuk saya jugak. Jantung kan merupakan organ kita yang PALING PENTING? Bayangkan jantung kita berdegup sejak kita… Read More »

10 Tips Penjagaan Jantung Agar Lebih Sihat dan Lebih Tahan Lama

10 Tips Penjagaan Jantung Agar Lebih Sihat dan Lebih Tahan Lama Jantung kita bekerja keras untuk ketika tanpa henti untuk sepanjang usianya, bermula dari dalam kandungan ibu sampai la ke hujung nyawa kita. Jantung kita tak pernah pun rehat dan tak pernah pun dapat berhenti daripada melakukan kerjanya. Kalau dia rehat, bermakna kita pun akan mati. Jadi di… Read More »