Tag Archives: Shaklee

Vivix: Anti-Penuaan Pada Peringkat Sel!!

Sejak 2012 yang lalu, Shaklee memperkenalkan Vivix, produk supplemen revolusionari anti penuaan dalam pertarungan melawan penuaan pada tahap sellular. Lebih 1 juta botol Vivix telah pun dijual. Vivix merupakan supplemen anti-penuaan terbaik didunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-bertahun oleh Shaklee, Syarikat No. 1 supplemen makanan di Amerika. Didalam kajian makmal, ramuan Vivix telah menunjukkan impak kepada empat mekanisma… Read More »

Tips Memilih Kolagen

Teks : Wan Syahida Kahar Bismillah.. Semalam saya telah membeli senaskhah majalah RAPI keluaran Karangkraf edaran Januari 2015. Tergerak hati untuk membeli majalah Rapi pula sebab cita-cita selepas ini, sepanjang tahun 2015 ini adalah untuk menyihatkan badan dan mengekalkan kecantikan! Saja nak refresh otak dengan bahan-bahan bacaan seperti ini. Tambahan pula usia saya pun dah 30 tahun, saya… Read More »

Triple Promotion Januari 2015 : Alfalfa, Vita-Lea for Children dan Vivix

Teks : Wan Syahida Kahar Bismillah…. Assalamualaikum semua…. Harap semua pembaca saya yang budiman sihat-sihat dan ceria-ceria selalu. Kalau anda tengah rasa down, rasa susah hati, sedang bermasalah, perbanyakkanlah ISTIGHFAR.. Pasti hati akan menjadi tenang.. Dan perbanyakkanlah SELAWAT… InsyaAllah semua masalah akan dipermudahkan Allah. Hidup kita, perjalanan kita, bukan kita yang punya kuasa tetapi ALLAH. Kita hanya mampu… Read More »

Ada Saudara-mara yang Sakit Kronik? Usahalah dengan Vivix

Teks : Wan Syahida Kahar Bulan ni, saya banyak membaca tentang Vivix… Sebuah tonik sirap yang merupakan supplemen anti-oksidan, anti-penuaan dan anti-kanser yang terbukti berkesan memulihkan pelbagai jenis penyakit di dunia… MasyaAllah. Besarnya ilmu Allah itu… Dan MasyaAllah lagi, apabila ada segolongan saintis yang berjaya menemui semua khasiat alam semulajadi ini, dan memformulasikan Vivix bagi memudahkan kita semua… Read More »

Alfalfa Complex: Supplemen Terbaik Untuk Dalaman Wanita dan Juga Lelaki

Teks : Wan Syahida Kahar Baru tahu, Alfalfa dah diguna pakai dalam herba tradisional sejak 1500 tahun dahulu lagi… Contohnya pada awal perubatan masyarakat China, pengamal perubatan guna dedaun alfalfa untuk rawat sakit-sakit yang berkaitan dengan usus dan buah pinggang. Dalam perubatan Ayurveda pula, pengamal perubatan gunakan untuk merawat masalah penghadaman. Dipercayai juga pada masa dulu, orang gunakan… Read More »

Sumbangan Alat Kelengkapan Solat Diperlukan untuk Mangsa Banjir

Teks: Wan Syahida Kahar Assalamualaikum. Apa khabar sahabat-sahabat pembaca saya? Saya doakan agar semuanya berada dalam lindungan rahmat Allah. Terutamanya yang berada di pantai timur dan sedang mengalami musibah banjir, semoga semuanya dilindungi Allah dan harap-harap banjir lekas surut. 6 hari berlalu dengan penuh kecemasan dan keinsafan, sejak hari pertamanya berlaku banjir ni. Walaupun saya berbisnes, selama 6-7… Read More »

Batuk Lebih Lekas Sembuh Dengan Vitamin C!!

Teks : Wan Syahida Kahar Saje nak share.. Saya start rajin belajar makan Vit C jenis Sustained Release ni sejak selepas bersalinkan Ameer dulu. Buah oren pun saya makan. Setiap hari waktu lunch n dinner. Tujuan saya nak makan adalah sebab nak luka dalaman dan luaran semua lekas sembuh.. Lagipun Vit C yang Klinik kesihatan ibu & anak… Read More »

Adakah Makanan Kesihatan Memberi Manfaat?

Kalau kita ke supermarket atau farmasi, kita akan lihat banyak vitamin dan makanan kesihatan atau pemakanan tambahan yang dipamerkan. Maklumat-maklumat pemakanan yang tercatat di kotak produk tersebut sudah cukup untuk membuat kita pening kepala. Apakah vitamin atau mineral yang tercatat pada kotak-kotak tersebut dapat memberi manfaat kepada kita? Beberapa kajian menunjukkan vitamin dan mineral tertentu dapat membantu mengurangkan… Read More »

Tips Perniagaan untuk Anda yang Berminat untuk Berniaga

Teks : Wan Syahida Kahar Assalamualaikum.. Apa khabar anda semua? Saja je hari ni rasa nak tulis sesuatu yang lain daripada yang biasa dalam blog saya ni. Saya ingin menceritakan berdasarkan pengalaman saya sendiri yang sudah berniaga secara online bermula sejak tahun 2012 lagi.  Masa tu, saya kerja sebagai engineer. Specifically, a Conversion Engineer dan juga Quality Engineer.… Read More »

Jom Buat Bisnes Shaklee!!

Petikan Akhbar di Utusan Online pada tarikh  8 Jun 2013: Shaklee tawar peluang pendapatan lumayan PETALING JAYA 7 Jun – Pengeluar produk kesihatan, penjagaan diri dan rumah, Shaklee Products (M) Sdn. Bhd. (Shaklee Malaysia) merancang menawarkan lebih peluang perniagaan kepada masyarakat khususnya golongan ibu muda bagi meningkatkan taraf hidup dan ekonomi mereka. Presiden Shaklee Antarabangsa, Bradford Richardson (gambar)… Read More »