Tag Archives: Shaklee

Tips Ibu Hamil Tidur Lebih Lena Sepanjang Malam

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman.   Sakit belakang dan gangguan tidur memang tak dapat dipisahkan daripada ibu-ibu yang hamil. Lagi hampir kepada tarikh bersalin, lagi kuranglah keselesaan untuk tidur. Itu lah pengorbanan ibu hamil. Sedangkan dalam tempoh kehamilan, tidur yang cukup adalah sangat penting untuk ibu hamil. Selain daripada faktor sakit pinggang, ibu-ibu hamil seringkali mengalami kesukaran… Read More »

Persiapan Kesihatan Diri Ketika Travel

Assalamualaikum semua pembaca saya. Apa khabar? Bebaru ni saya pergi bercuti ke Turki dan menunaikan Umrah sambil membawa kedua-dua anak saya. Dan saya fikir sangat penting untuk kita especially ibu bapa untuk sentiasa maintain jaga kesihatan sepanjang kita travelling.  Kita boleh sedaya-upaya jaga kesihatan kita supaya percutian tak terganggu dan menjadi lebih menyeronokkan 🙂   PERSIAPAN KESIHATAN DIRI… Read More »

Cara Atasi Masalah Sakit Belakang Ibu Hamil

Assalamualaikum semua.   Hari ni izinkan saya share tentang masalah yang terlalu biasa dialami oleh ibu-ibu yang sedang hamil dan bagaimana nak mengatasinya. Masalah yang sering berlaku, yang paling common pasti berlaku ke atas mana-mana ibu adalah masalah sakit belakang, sakit pinggul ataupun sakit kebas-kebas kaki.  Sebenarnya ini adalah perkara yang sangat normal. Ada beberapa penyebab sakit belakang… Read More »

Salah Faham Terhadap Paracetamol 6

Assalamualaikum semua. Ada sesiapa yang suka telan Panadol tiap-tiap kali demam atau sakit kepala? Time nak cari Panadol kat kedai pula, pening ada banyak sangat jenis dia. Tak tau mana satu yang patut anda beli. Tak tau apa beza semua jenis Panadol yang ada kat kaunter tu. Ok di sini saya kongsikan salah faham tentang Paracetamol yang ramai… Read More »

Checklist Ibu Hamil

Assalamualaikum! Ada yang sedang hamil atau sedang bersedia untuk hamil?  Anda perlu lihat checklist yang wajib bagi setiap ibu yang sedang hamil ni ok! Semoga ia membantu. 1. Ambil asid folik setiap hari Kesihatan bayi dalam kandungan ialah tanggungjawab si ibu. Mulakan hari dengan mengambil 400 mikrogram asid folik setiap hari. Jumlah ini sama dengan pengambilan kebanyakan multivitamin.… Read More »

2000 Kajian Untuk Satu Ramuan!!

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman. Jika anda amalkan sesuatu makanan tambahan, sejauh manakah anda yakin dengannya? Sejauh mana anda dah kaji atau fahami tentang latar belakang makanan tambahan itu sebelum mengamalkannya?     Salah satu sebab saya yakin dengan supplement yang saya makan dan saya kongsikan sebab ianya disokong oleh kajian klinikal oleh para saintis dan pakar… Read More »

Promosi Hebat November 2016 Dari Shaklee! Jom Tengok

Assalamualaikum semua 🙂 Setiap bulan Shaklee akan bagi promosi harga murah untuk item-item yang terpilih. Nak bagi peluang lebih ramai orang merasa produk hebat Shaklee dengan harga yang lebih mampu milik! Jom tengok apa yang ada 🙂   1) Nutriferon Buy 6 Free 1 Buy 2 get less 5% Nutriferon adalah penggalak imunisasi atau immune booster kepada tubuh.… Read More »

Stok Ubat Di Rumah Tak Habis Dek Kerana Supplemen

Assalamualaikum. Hari ni misi untuk mengemaskini stok ubat-ubatan kat rumah ni. Kena check mana expired n mana belum expired. Nanti nak travel baru nak check kang susahh pulak kan. So kena sort out. Baru perasan banyaknya ubat ?. Ubat demam, selsema, batuk, cery bery, perut angin, muntah, sakit tekak, sakit perut, ubat tahan sakit, garam, & ada yang… Read More »

Pentingnya Amalkan Supplemen Yang Ada Kelulusan KKM

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman.   Lately banyak kan produk dan supplemen keluaran tempatan? Ada yang mempunyai kelulusan KKM namun ada juga yang tiada. Yang menjadi masalahnya adalah apabila rakyat Malaysia masih ramai yang tak ada kesedaran dan masih tak takut untuk beli dan makan supplemen yang tiada kelulusan KKM ini.  Ini kerana produk supplemen yang tiada… Read More »

Otak Lebih Pandai Dengan Mengamalkan Fish Oil OmegaGuard !!

Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman.   Makin ku kenal fish oil ni makin ku minat.. hihi. Sebenarnya saya teringat cikgu sekolah rendah saya pernah bagitau, orang Jepun pandai-pandai sebab diorang banyak makan ikan. Tengok la lokasi. Jepun banyak pulau. Sumber ikan banyak. Sebab tu hari-hari makan ikan. Pastu jadi pandai. Saya percaya cakap cikgu. (Cikgu saya tu… Read More »