Tag Archives: Shaklee Setapak

Bahaya Pra-Eklampsia! Bagaimana Shaklee Dapat Membantu?

Assalamualaikum semua.  Pra-eklampsia memang sangat-sangat bahaya dan boleh mengancam nyawa ibu hamil dan bayi. Adalah penting untuk kita kenali dengan lebih mendalam tentang apa maknanya dan risiko yang ia bawa.   APA ITU PRA-EKLAMPSIA?  Pra-eklampsia adalah keadaan yang dicetuskan akibat kehamilan. Ciri-ciri pra-eklampsia ini adalah tekanan darah tinggi, bengkak yang berlaku secara tiba-tiba dan kenaikan berat badan disebabkan… Read More »

Pesakit Lupus SLE Lebih Sihat Dengan Vivix!

Assalamualaikum semua.  Pernah dengar mengenai SLE atau Lupus?  Ia adalah sejenis penyakit auto-immune yang mana sistem imun seseorang itu bertindak menyerang tubuh badannya sendiri. KENALI JENIS –JENIS LUPUS Penyakit LUPUS ini boleh dikategorikan kepada 2 jenis iaitu DLE dan SLE. 1) DISCOID LUPUS ERYTHEMATOUS (DLE) Hanya melibatkan kulit, Jarang merebak ke organ lain, Kelihatan seperti jangkitan kulit dan… Read More »

Cara Mengubati Buasir Dengan Cepat dan Berkesan

Assalamualaikum pembaca saya yang budiman.  Awal bulan yang lalu saya dihubungi oleh seseorang yang berminat dengan Vivix untuk membantu adiknya yang dah lama mempunyai buasir dan ibu mertuanya yang sakit tumor otak, diabetes dan darah tinggi. Yang hubungi saya ini wanita dan adiknya itu lelaki. Masih belum berkahwin dan muda belia. Kerana kasihankan adik, dia berminat nak try… Read More »

Kenapa Kalsium Penting Sangat?

Bismillah & Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman. Saya nak educate orang ramai tentang kepentingan kalsium yea. Terutamanya di setiap peringkat usia. KEPENTINGAN KALSIUM Kalsium merupakan mineral yang sangat penting untuk tubuh badan kita termasuklah untuk menumpatkan tulang, untuk kesihatan otot, kuku dan juga rambut.  Ia diperlukan tak kira usia.    Merujuk kepada gambar rajah ini, kita perlu… Read More »

Bagaimana Kalsium Penting Untuk Orang Tua?

Bismillah & Assalamualaikum semua pembaca saya yang dirahmati dan dikasihi Allah =)     Anda suka minum susu? Kalau ya, berapa gelas susu yang anda minum sehari? Jika sudah dua gelas susu sehari, pastikah anda bahawa kesemua kalsium daripada susu itu, badan anda berjaya serapkan kesemuanya? Ok kalau tak suka minum susu, nak beralih kepada sayur-sayuran untuk sumber… Read More »

Bisnes Shaklee – Apa Yang Best Sangat?

  Sebagai seorang pengedar Shaklee, saya sebenarnya kerap gak dihubungi orang yang minta advice tentang camne nak boost up health atau yang nak improve kesihatan melalui pemakanan tambahan semulajadi Shaklee.  Malaysians banyak sangat penyakit dan kurang nutrient, yes sebab pemakanan tak jaga, tak cukup & lifestyle susah nak ubah.  Tapi walaupun demikian saya rasa bersyukur bila kesedaran orang… Read More »

Cara Menjadi Ahli Shaklee

Bismillah. Assalamualaikum semua. Minat tak nak tahu cara-cara untuk mendaftar menjadi ahli Shaklee?  Untuk mendaftar menjadi ahli Shaklee ini, mesti ada orang lain yang dah jadi ahli Shaklee yang mendaftarkan untuk anda tau. Kiranya sponsored by dia la. Bukan sponsor biasiswa tu hehehe tapi sponsored ni maknanya didaftarkan di bawah dia. Kalau tuan-tuan dan puan-pun pergi ke branch… Read More »

Kisah Tonik Ajaib Vivix!

Bismillah. Ingin saya kongsikan dengan anda sharing daripada Tuan Haji Roslan Ghazali yang telah lama berpengalaman dalam Shaklee dan telah mengenali ramai pengguna Shaklee dari seluruh Malaysia, tak kira usia dan tak kira bangsa.   KISAH TONIC AJAIB VIVIX Peringkat awal 2004 vivix mdpt sambutan hangat di kalangan masyrakat dan leaders Chinese. Bg mereka nilai vivix amat murah… Read More »