Tag Archives: OmegaGuard

Pengalaman Anak Saya Terkena Rotavirus

Assalamualaikum semua. Awal bulan Oktober yang lalu, selepas cuti Awal Muharram, anak saya yang berusia 2 tahun diuji dengan jangkitan virus selepas mandi-mandi swimming pool di Bayview Hotel, Melaka. Masa tu tengah kecoh isu penutupan Bukit Merah Laketown Resort disebabkan Rotavirus juga. Jadi mungkin la berkait. Wabak Rotavirus merata-rata. Dalam pool masa tu pun memang ramai kanak-kanak lain… Read More »

Tips Ringkas Cara-cara Memilih Minyak Ikan Di Pasaran

Assalamualaikum semua. Saya nak makan OmegaGuard fish oil saya. Cepat je dah habis sebotol.. Masa nak makan tadi tinggal sebijik je dalam botol lama so kita bukak la botoi baru. Sebab nak makan 3 bijik.  Mungkin ada yang tak heran pun pasai Omega ni. Tak makan pon takpeee. Kat farmasi pon berlambak lagi fish oil. Ape nak heran… Read More »

11 Kebaikan OmegaGuard Untuk Ibu Hamil dan Bayi Yang Anda Mesti Tahu!

Assalamualaikum semua. Tahukah anda perkara-perkara yang mempengaruhi tahap kecerdikan seseorang?  Semuanya bermula daripada perkembangan otaknya semenjak di dalam rahim ibunya lagi. Dalam pembentukan awal DNA bayi, bayi akan mencetak DNA yang dia dapat daripada DNA kedua-dua ibu dan ayahnya.  Terdapat kajian yang menunjukkan bahawa genetik kepandaian bayi dicetak daripada gene ibunya tau.    Kalau anda pernah belajar biologi… Read More »

Otak Lebih Pandai Dengan Mengamalkan Fish Oil OmegaGuard !!

Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman.   Makin ku kenal fish oil ni makin ku minat.. hihi. Sebenarnya saya teringat cikgu sekolah rendah saya pernah bagitau, orang Jepun pandai-pandai sebab diorang banyak makan ikan. Tengok la lokasi. Jepun banyak pulau. Sumber ikan banyak. Sebab tu hari-hari makan ikan. Pastu jadi pandai. Saya percaya cakap cikgu. (Cikgu saya tu… Read More »

Supplement Shaklee Selamat Ke Diambil Semasa Period?

Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Ada ke yang bertanya soalan ini? Nak makan supplement Shaklee masa period tapi tak tahu selamat ke tak? Ok ke tak? Boleh ke tak?   Soalan ni memang hot. Customer memang bijak dan pandai. Mereka nak guna sesuatu suplimen sekarang ni bukan ikut ikutan. Tapi dengan ilmu?. Good job Shaklee’s consumers? Soalan… Read More »

Turunkan Darah Tinggi dengan OmegaGuard

Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Dulu saya tak pernah amalkan minyak ikan atau fish oil ni melainkan Scotts Emulsion. Tapi sekarang bila saya dah makin faham tentang kepentingan minyak ikan, saya berazam untuk konsisten mengamalkannya untuk kesihatan dan kebaikan diri saya. Sebab rupa-rupanya fish oil ni adalah satu kepentingan. Ia memang saaangat sangat penting! Sebab itulah OmegaGuard… Read More »

Cara Menurunkan Paras Kolestrol Yang Tinggi

Bismillah. Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Semoga sihat sejahtera hendaknya. Apa itu kolestrol? Kolesterol ialah sejenis bahan yang seakan lemak, lembut dan berlilin yang berada dalam salur darah dan dalam semua sel-sel badan anda. Kolesterol adalah sebahagian penting bagi tubuh yang sihat kerana ianya digunakan untuk menghasilkan membran sel dan sesetengah hormon, dan berfungsi dalam fungsi-fungsi tubuh yang… Read More »