Tag Archives: Catatan Pengalaman

4 Sebab Utama Bisnes Shaklee Berbeza Daripada Bisnes Lain

Hari ni saya just nak share, apa yang unik dan luarbiasa sangat dengan bisnes Shaklee. Just in case ade yang hairan, kenapa ada orang yang tak jemu-jemu sharing pasal Shaklee. Walaupun dah berpuluh-puluh tahun dia ceburi. Some business hanya fokus kepada mencari duit. Ada yang lagi haru, hanya dengan fokus mencari orang baru untuk daftar. Lagi teruk, kalau… Read More »

Sibuknya Jadi Surirumah Bekerja!

Ada yang di sini bergelar surirumah bekerja? Mesti ada banyak dugaan kan terutamanya masa awal-awal resign dari kerja makan gaji. Maklumlah tak biasa. Macam saya, saya pun ada cabaran dan dugaan yang biasa mak-mak hadapi. Contohnya dugaannya bila menjaga anak kecik. Pernah 1 hari, anak saya Ameer seawal Subuh lagi dah bangun menangis merengek. Mujur saya sempat dah… Read More »

Detik Pengenalan Saya dengan Kalsium yang Halal dan Berkesan

Kalsium yang halal dan berkesan memang keperluan wajib bagi setiap ibu yang sedang hamil dan menyusukan bayi. Ini adalah kisah detik pengenalan saya dengan supplemen kalsium yang halal dan berkesan. Dulu saya sebenarnya dah suka beli sendiri supplemen di farmasi. Antara yang paling saya cari dan ambil adalah Calcium. Masa hamil anak 1st, saya alami cramp. Saya faham… Read More »

Membina Generasi Al-Fateh

MEMBINA GENERASI AL-FATEH Last Thursday night, saya ngan suami sempat la attend satu kuliah parenting. Jauh we all travel. Sampai ke Gombak sana. We all dari PJ. Parenting talk ni disampaikan oleh Ustaz Syaari Abd Rahman. (Popular dalam Segmen Ibrah IKIM) Ni bukan first time kami dengar talk beliau. Sebab kami pernah attend Seminar beliau dengan Puan Lina… Read More »

Bagaimana Saya Bermula Dalam Bisnes Shaklee

Bisnes Shaklee: BAGAIMANA SAYA BERMULA Saja la saya nak ceritakan tentang camne saya bermula dalam bisnes Shaklee ni. Sama seperti kesemua orang bisnes Shaklee yang lain, saya hanya bermula sebagai pengguna. Sebenarnya masa saya first first start amalkan Shaklee ni saya tak nak buat bisnes pun. Masa tu saya masih aktif membuat bisnes Islamic Kids Shop saya. Saya… Read More »

Menjaga Kesihatan dengan Manfaat Alam Sekitar

Dulu masa saya zaman muda-muda saya suka enter kedai Watsons, Guardian atau yang lebih kurang dengannya. Orang perempuan memang suka bab penjagaan diri ni kan… Selain tu, saya suka tengok-tengok kat bahagian ubat dan penjagaan kesihatan. Tengok je. Tapi tak reti nak beli apa, yang mana. Selalu kalau nak pilih pun, salesperson yang tolong ajar. Dia akan bagitau… Read More »

Selamat Tinggal 2016, Selamat Datang 2017!!

Assalamualaikum semua.   Alhamdulillah. Tahun 2016 dah melabuhkan tirainya.  Biarpun mungkin kita ada pelbagai dugaan dan halangan dalam hidup kita.. Kita ada impian yang kita belum dapat capai.. Percayalah yang itu semua hanyalah liku-liku hidup untuk menguatkan lagi diri kita agar menjadi lebih berjaya pada masa hadapan. Tahun 2016 adalah tahun yang bermakna buat saya.. Apabila anak-anak saya… Read More »

Nutrien Anak Ketika Travel

Assalamualaikum semua. Semoga sentiasa berada dalam rahmat & lindungan Allah..   Salah satu benda yang paling penting yang saya selalu bawa bersama ketika travel ke mana saja ketika membawa anak-anak…  Adalah MEAL SHAKES. Yes ke mana saja saya akan bawa.  Hari tu masa travel ke Turki, ke Madinah, ke Mekah. Even now ke Johor.. Saya akan pastikan saya… Read More »