Set Membaca Lughatul Jannah untuk Mengajar Anak Bahasa Arab

By | 10/04/2014
Teks : Wan Syahida Kahar
Bismillah.
Adakah anda tercari-cari bahan mengajar Bahasa Arab kepada bayi dan kanak-kanak? Selain daripada 3 Set Cepat Membaca Bacalah Anakku (untuk mengajar anak membaca Bahasa Melayu), Read Easy Phonics (untuk mengajar anak membaca Bahasa Inggeris) dan Al-Furqan (untuk mengajar anak membaca Al-Quran), terdapat juga Lughatul Jannah yang mengajar anak-anak membaca dan mengenal bahasa Arab.

Set membaca Lughatul Jannah terdiri daripada 4 buah buku dan hanya berharga RM25 (belum termasuk kos penghantaran). Set ini disertakan dengan VCD Panduan Mengajar untuk Ibu Bapa atau Guru.
Harga termasuk kos Pos Laju :
Ke Semenanjung Malaysia : RM31
Ke Sabah : RM35
Sarawak : RM34
Saya sendiri menggunakan set buku Lughatul Jannah ini untuk mengajar dan memperkenalkan anak saya dengan bahasa Arab. Di dalam buku Jilid 1, banyak imej dan nama subjek imej tersebut yang diperkenalkan. Contohnya gambar buku, di bawahnya tertulis dalam perkataan arab “kitabun”. Anak saya suka sebab ada banyak gambar yang dia boleh belek-belek. Sambil ibu dan bapa boleh memperkenalkan nama-nama gambar tersebut berdasarkan perkataan yang tertera di bawahnya.
Berminat untuk order, boleh hubungi kami dengan klik ke www.facebook.com/messages/IslamicKidsShop atau SMS/Whatsapp ke Islamic Kids Shop di 012-6753078.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge