Mengajar Anak Menyebut Sebutan Huruf-huruf Al-Quran Dengan Cara Mudah

By | 23/01/2014
Teks : Wan Syahida Kahar
Video : YouTube
Gambar : Koleksi ReadNetwork
Bismillah.
Inilah VCD Lagu Al-Furqan yang anak saya suka tonton setiap hari. Saya sendiri sebenarnya dah naik bosan melihatnya setiap hari tapi bukan anak saya. Walaupun setiap hari dan berkali-kali, dia tidak pernah berasa bosan. Lagipun sebab anak suka dan sebab dia dapat belajar Iqra’ dengan cara seronok melalui lagu, maka saya lebih galakkan. Ia cara mudah untuk anda kenalkan sebutan dalam huruf-huruf Al-Quran kepada anak-anak kecil. Setelah anak-anak anda kenal semua huruf-huruf Hijaiyyah, eloklah ditunjukkan VCD ni selalu sebab ia mengajar sebutan baris atas, bawah dan hadapan.
VCD ini disertakan dengan satu buku mewarna sebagai aktiviti lapangan buat anak-anak anda. Sesuai untuk umur 2 tahun ke atas.
Dengan VCD ini, saya lebih mudah mengajar anak saya dengan menggunakan buku cepat membaca Al-Quran: buku Al-Furqan. Target nak anak pandai membaca sebelum umur 3 tahun. Insya Allah.. Alhamdulillah ada produk-produk ini yang membantu usaha saya dan suami.
Mahu mencuba juga?
1 VCD dan 1 Buku Mewarna hanya berharga RM12 (tak termasuk kos penghantaran). Berminat untuk order, boleh PM kami di www.facebook.com/messages/IslamicKidsShop atau SMS/Whatsapp 012-6753078.
Ini pula buku cepat membaca Al-Quran : Al-Furqan yang saya gunakan untuk mengajar anak membaca Al-Quran yang saya sebut tadi :
Buku Siri Cepat Membaca Al-Quran, Al-Furqan ini berharga RM30 (tak termasuk kos penghantaran). Ia mengandungi 4 buku siri dan 1 VCD Panduan Mengajar Anak Membaca Al-Quran menggunakan set buku Al-Furqan.
Insya Allah berbaloi-baloi. Berminat untuk order, boleh PM kami terus ya di www.facebook.com/messages/IslamicKidsShop atau SMS/Whatsapp ke 012-6753078.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge