Manfaatkan Kemahiran Pendengaran Bayi Anda Untuk Mengajarnya Al-Quran

By | 19/03/2014

Langkah awal untuk mengajar bayi & anak Al-Quran adalah dengan memanfaatkan pendengarannya. Apple Learning Quran ini mengandungi lebih 50 Fungsi Dalam 1 (ada bacaan surah, doa harian, bacaan solat dan nasyid) dan bertindak sebagai mp3 bergerak agar selalu menemani bayi dan anak anda. Ia berbentuk Apple yang menarik perhatian anak-anak dan mempunyai projektor lampu tidur bentuk bulan dan bintang.

Setiap kanak-kanak yang dilahirkan seolah-olah lahir bersama satu bakat semula jadi yang diberikan oleh Allah untuk digunakan. Jika bakat yang dikurniakan ini tidak dihargai oleh ibu bapa mereka, Allah akan menarik balik ianya daripada kanak-kanak tersebut.

Ini telah dibuktikan dari kajian yang dilakukan oleh Dr. Glenn Doman (Early Childhood Education Expert) yang antaranya merumuskan “IQ akan meningkat dengan pesat bila seseorang itu dirangsang pada peringkat bayi dan kanak-kanaknya dan ianya akan berkurangan pada peringkat seterusnya. Rangsangan yang dimaksudkan adalah rangsangan mata dan telinga serta kaedah dan suasana pembelajaran”.

Percayalah, mengajar bayi dan kanak-kanak menghafal Al-Quran adalah sangat mudah. Hanya dengan selalu memperdengarkan mereka dengan ayat-ayat Al-Quran secara berterusan dan berulang-kali. Malah ianya dapat menerangkan hati mereka dan membiasakan mereka untuk suka dengan Al-Quran dan tenteram dengannya.

Terbukti dalam kajian sains juga bahawa air yang didedahkan dengan kata-kata yang elok atau ayat-ayat Al-Quran mempunyai susunan molekul yang cantik dan seragam. Begitu juga dengan khasiat susu badan ibu jika ibu sendiri yang mendengar ayat-ayat suci Al-Quran. Jadikan susu badan ibu bukan sahaja berkhasiat secara fizikalnya, malah penuh dengan khasiat kerohanian yang akan menjadi darah daging anak kita. Maka Insya Allah, anak ini secara semulajadinya suka akan Al-Quran. Jadi ia bukan sahaja bermanfaat untuk bayi, malah kepada ibu yang menyusu.

Jadi, perdengarkanlah selalu anak-anak kita dengan bacaan ayat-ayat suci Al-Quran, alunan-alunan zikrullah, selawat, doa-doa harian, bacaan di dalam solat dan nasyid kanak-kanak dan manfaatkan kemahiran pendengaran mereka seawal mereka berusia bayi lagi. Semoga anak-anak kita dapat dididik dan membesar menjadi anak-anak yang soleh dan solehah. Aamiin.

Insya Allah, ini akan membantu ketika kita ingin mula mengajar mereka menghafal Al-Quran, doa-doa dan bacaan-bacaan di dalam solat.

Untuk melihat fungsi dan kandungan item –> http://on.fb.me/1l9vvkx

Untuk melihat cara menggunakan Apple Toy ini –> http://bit.ly/1fco9aM

Stok adalah TERHAD.

Harga:
RM40 termasuk pos ke Semenanjung
RM43 termasuk pos ke Sabah/Sarawak

PROMOSI terkini untuk 10 orang pertama
——————————–
Kod Kupon <APPLE> ini akan melayakkan anda mendapat PERCUMA 1 Tali Gantung + 3 Battery AAA dengan setiap pembelian Apple Learning Quran.

Untuk Order, PM Kami – KLIK di www.facebook.com/messages/IslamicKidsShop ATAU SMS/Whatsapp 012-6753078 untuk tuntut FREE GIFT tersebut.

(arahan mudah seterusnya akan diberikan)

Dapatkan segera sebelum kehabisan stok ya!

===
Like kami di >> Islamic Kids Shop untuk mendapatkan pelbagai tips menarik dalam pendidikan awal kanak-kanak.

Ya Allah, kurniakan kami zuriat yang soleh dan solehah. Aamiin..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge