Kawal Diabetis dan Kencing Manis dengan Shaklee

By | 09/03/2016
Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum dan apa khabar semua? 🙂
Kali ni saya nak kongsikan tentang kencing manis dan diabetis. Sana-sini rakyat Malaysia ramai yang mengidap diabetis. Dalam satu keluarga, mesti ada yang mengidap kencing manis. Teknologi perubatan kita yang semakin canggih pun, tapi tahap kesihatan rakyat Malaysia masih rendah, malah makin ramai yang mengidap kencing manis. Apa masalahnya sebenarnya? Masalahnya adalah berpunca daripada pemakanan yang tidak sihat dan gaya hidup yang tidak baik. Tak exercise, makan sesuka hati, gula berlebihan, dan juga faktor genetik.
Menurut Persatuan Diabetis Malaysia, sebanyak 1.2 juta rakyat Malaysia menghadapi masalah kencing manis. Kencing manis boleh mengakibatkan :

1. Penyakit Jantung
2. Penyakit Buah Pinggang
3. Luka lambat sembuh dan
4. Ketidakupayaan fungsi saraf

Walaupun kencing manis atau diabetis tidak membawa kematian yang mengejut, namun ia adalah penyakit yang ‘menyeksakan’ pesakit secara perlahan-lahan. Bermakna pesakit kencing manis akan sedikit demi sedikit merasai kesusahan seperti kerap membuang air kecil, kerap kebas-kebas tangan dan kaki, luka lambat sembuh sekiranya terluka, lama-lama boleh menyebabkan kerosakan buah pinggang, kerosakan saraf, penyakit jantung dan menghadapi risiko kaki diabetis.

Jadi disebabkan teruknya penyakit diabetis ni, seeloknya kita jagalah kesihatan diri kita sebaiknya sejak awal belia lagi. Jangan kita tunggu sehingga dah dapat kencing manis, baru nak jaga, baru nak kawal pemakanan. Baru nak exercise dan sebagainya.
Namun begitu seandainya dah terkena dan anda berminat nak kawal kencing manis ini melalui pemakanan yang sihat, Shaklee boleh membantu dari sudut melengkapkan rongga-rongga nutrisi yang anda perlukan.

Bagaimana Shaklee boleh membantu pesakit diabetis atau kencing manis ini?

Shaklee Diabetis Care Programme membekalkan nutrisi lengkap untuk meningkatkan kesihatan pesakit kencing manis sekaligus dapat menjadikan pesakit mengawal kencing manis mereka ke tahap yang minimum.

Kebaikan Shaklee Diabetes Care Programme adalah :

1. Mengekalkan paras gula normal dalam darah
2. Menggalakkn kesihatan jantung
3. Melegakan rasa kebas dan semut-semutan
4. Membantu dalam penyembuhan luka

Set Shaklee Diabetes Care Programme terdiri daripada :

1. Vitalea Multivitamin – Mengandungi 28 jenis multivitamin dan multimineral lengkap dengan zat besi untuk kesihatan optimum.

2. B-Complex – Membantu menukarkan gula kepada tenaga serta mengelakkan kelesuan.

3. Zinc Complex – Meningkatkan sistem imun badan. Menolong penyembuhan luka dan pertumbuhan organ. Terutamanya luka kaki akibat kencing manis atau pembedahan.

4. Vitamin C – Anti-oksidan semulajadi. Berupaya mengekalkan integriti sel badan. Menggalakkan gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah supaya sihat. Menghalang kerosakan buah pinggang.

5. GLA Complex – Mengurangkan simptom seperti gatal, bengkak, menggelupas, kekeringan dan simptom sakit sendi. Berkesan untuk kemurungan. Membantu pesakit kencing manis daripada kebas-kebas dan semut-semutan di tangan dan kaki.

6. Energizing Soy Protein (ESP) – Membekalkan tenaga. Menyuburkan kesihatan kulit, rambut, kuku dan otot. Penting untuk kanak-kanak, ibu menyusukan dan mereka yang sedang pulih daripada sakit. Mempunyai nilai glisemik indeks yang rendah tapi mampu memberikan kekenyangan serta tenaga yang berpanjangan, sesuai untuk pesakit kencing manis yang ingin mengawal paras gula dalam darah mereka dan dalam masa yang sama tetap mahu makan makanan yang mengenyangkan tapi tak mahu meningkatkan paras gula dalam darah. Jadi ESP ni amat sesuai untuk pesakit diabetis amalkan.

ATAU

7. Vivix – Ramuan botanikal berasaskan tumbuh-tumbuhan yang kaya dengan Resveratrol dan Polifenol tumbuh-tumbuhan yang membantu meningkatkan sensitivity insulin dalam badan untuk menurunkan paras gula dalam darah. Amat baik untuk penyembuhan luka atau pertumbuhan daging selepas pembedahan kaki diabetis. 

Sekiranya anda berminat untuk dapatkan Set Program Kawalan Diabetis atau Kencing Manis ini, saya adalah Pengedar Shaklee anda. Boleh hubungi saya di 012-6753078 untuk bantuan. Boleh Whatsapp/SMS ya untuk saya bantu anda :-).

 Atau ingin menjadi ahli Shaklee terus untuk menikmati harga ahli yang jauh lebih menjimatkan?

Seorang pengedar Shaklee perlu bantu daftarkan anda. Anda hanya perlu membayar yuran keahlian pendaftaran sebanyak RM80 seumur hidup (RM70 + RM10 untuk kos penghantaran membership kit). Jadi, hubungi saya terus untuk saya bantu daftarkan keahlian anda untuk seumur hidup. Saya sedia membantu 🙂.
Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjaga pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi saya untuk:

KONSULTASI PERCUMA
HARGA ISTIMEWA dan
PELUANG BISNES bersama SHAKLEE !!
Wan Syahida
Shaklee ID: 1143254
012-6753078 (SMS/Whatsapp)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge