Kajian Klinikal Resveratrol dan Vivix Terhadap Kanser

By | 18/01/2016

Keberkesanan Resveratrol dan Kajian Klinikal

Bulan Vivix saya asyik sangat bercakap tentang Vivix. Ini adalah satu lagi maklumat penting berkenaan Vivix iaitu berkenaan resveratrol.
Saya pernah ceritakan berkenaan orang Perancis dengan wine mereka yang mengandungi khasiat resveratrol. Kita orang Islam tidak bolehlah ambil wine, jadi apakah suplemen atau makanan yang mengandungi khasiat yang sama atau lebih tinggi?

Lebih-lebih lagi untuk pesakit kanser, kita tentu ingin mencari supplemen bagi membantu mereka berperang dengan penyakit kanser. Atau sekurang-kurangnya yang mampu menambah kesihatan pesakit supaya imuniti tubuh badannya tinggi. Vivix yang kaya dengan ramuan utama Resveratrol boleh membantu pesakit kanser dan Shaklee mempunyai banyak kajian saintifik bagi menunjukkan keberkesanannya.

Di dalam Shaklee, Shaklee tidak bergantung hanya kepada testimoni pengguna, tapi Shaklee sentiasa mempunyai kajian saintifik dan ujian makmal serta penerbitan journal nya yang membuktikan bahawa segala produk Shaklee adalah berkesan sebagaimana yang telah ditulis di dalam setiap fungsi produk.

Vivix dan ramuan utamanya resveratrol

Resveratrol adalah bahan utama di dalam Vivix. Anda mungkin telah mengambil resveratrol secara tidak sengaja. Resveratrol boleh didapati dalam makanan seperti kacang tanah, pistachios, anggur, anggur merah dan putih, beri biru, cranberry, koko dan coklat gelap.
Antara sumber semulajadi resveratrol
Antara sumber semulajadi resveratrol
Makanan ini menjadikan resveratrol dapat melawan jangkitan kulat, radiasi ultraungu, tekanan, dan kecederaan.
Resveratrol merupakan perubatan semulajadi pertama yang mempunyai bukti kukuh yang menunjukkan ia menghalang atau mencegah pelbagai peringkat kanser, malahan Vivix turut dicadangkan sebagai makanan tambahan bagi pesakit kanser yang sedang menjalani perubatan konvensional.

Kajian Ke Atas Resveratrol dan Vivix

Kajian mengenai resveratrol telah diterbitkan di dalam lebih 2000 jurnal dan kajian penerbitan antaranya oleh University Harvard, National Institute of Aging, National Cancer Institute dan National Cancer Institute of Science, termasuk beberapa kajian di antaranya:

Merencatkan gen kanser

Sebagai antioksidan yang kuat, resveratrol berupaya meneutralkan radikal bebas daripada terus merosakkan sel dan seterusnya ia merencatkan gen kanser.

Keupayaan menterbalikkan kesilapan DNA

Bersesuaian dengan fungsinya yang membantu memperbaiki DNA,  resveratrol mampu mengurangkan kesilapan DNA sebanyak 60%. Ini merupakan pencapaian besar bagaimana resveratrol dapat memperlahankan proses penuaan.

Keupayaan sebagai anti kanser

Kajian ke atas resveratrol daripada Annals of the New York Academy of Sciences pada tahun 2011, menunjukkan resveratrol mempunyai kesan anti-kanser. Kajian yang dilakukan telah membuktikan resveratrol mempunyai peranan dalam mengawal sel kanser, sama ada mencegah pembentukan sel atau membantu dalam proses rawatan. Kebolehannya menghentikan sel kanser berkait rapat dengan fungsinya yang membunuh sel kanser tapi memelihara sel yang normal.
Terdapat Laporan daripada Biologi Kanser & Terapi pada tahun 2007, resveratol berkeupayaan bertindak menjejaskan semua peringkat karsinogenesis (proses dimana sel-sel normal menjadi sel-sel kanser).
Pada tahun 2008 pula di dalam jurnal Karsinogenesis, menunjukkan bahawa resveratrol boleh membantu pencegahan kanser prostat. Ini kemungkinan disebabkan oleh kesannya terhadap hormon seks lelaki yang dipanggil androgen.
Terdapat beberapa kajian yang dijalankan ke atas fungsi resveratrol dan beberapa jenis kanser. Perlu dinyatakan di sini, kajian makmal bukanlah dibuat sehari dua atau dalam tempoh beberapa minggu, malah sebenarnya ia mengambil masa bertahun-tahun untuk mendapatkan hasil kajian.

Kanser usus

Vivix dengan resveratrol dan kesan ke atas kanser usus
Vivix dengan resveratrol dan kesan ke atas kanser usus
Kajian ke atas kanser usus dengan membandingkan kumpulan yang dikawal berbanding kumpulan yang diberikan pelbagai dos resveratrol yang pelbagai. Dos setinggi 100 nanogram/ml berkeupayaan merencatkan pertumbuhan sel kanser secara signifikan berbanding kumpulan kawalan dan dos yang lebih rendah.

Kanser payudara

Vivix dengan resveratrol dan kesan ke atas kanser payudara
Vivix dengan resveratrol dan kesan ke atas kanser payudara
Kajian ke atas penghidap kanser payudara menunjukkan resveratrol merencat pertumbuhan sel secara signifikan dan menggalakkan kerencatan dan kematian sel dalam kanser payudara yang telah merebak.

Kanser peparu

Vivix dengan resveratrol dan kesan ke atas kanser peparu

Vivix dengan resveratrol dan kesan ke atas kanser peparu
Kajian ke atas kanser paru-paru menunjukkan resveratrol dalam dos yang lebih tinggi (10mg/kg) mencegah pertumbuhan dan penyebaran sel kanser ke organ lain dan mengelakkan pertumbuhan salur darah baru kepada sel kanser.

Kanser Prostat

Vivix dengan resveratrol dan kesan ke atas kanser prostat

Vivix dengan resveratrol dan kesan ke atas kanser prostat
Kajian ke atas kanser prostat menunjukkan resveratrol telah merencatkan pertumbuhan sel kanser prostat berdasarkan gambarajah histologi.
Menurut kajian yang dibuat oleh Universiti Perubatan Rush, kandungan resveratrol yang tinggi dalam Vivix membantu mengelakkan kerosakan tisu. Ini mungkin disebabkan tisu yang semakin baik dan sistem penahan sakit badan dapat berfungsi dengan lebih baik.
Kepada anda yang sedang menjalani rawatan kanser, merupakan pesakit kanser, bekas pesakit kanser (cancer survivor), mempunyai tanda-tanda atau simptom-simptom kanser, atau yang berisiko tinggi untuk mendapat kanser seperti mempunyai ibu bapa atau sejarah ahli keluarga yang pernah menghidapi kanser (setiap orang berisiko untuk dapat kanser), saya mencadangkan anda mendapatkan Vivix Shaklee untuk meningkatkan tahap kesihatan anda. Sebaik-baiknya adalah mencegah penyakit itu sebelum ia datang.

Kita hanya berusaha merawat, Allah juga yang mengurniakan kesembuhan.

Vivix adalah 10 kali lebih berkesan berbanding resveratrol biasa 
Ingin mendapatkan Vivix bagi membantu anda mencapai kesihatan yang lebih baik dan bagi membantu anda memerangi penyakit kanser? Hubungi saya untuk bantuan, pembelian dan konsultasi. 012-6753078. Area Petaling Jaya, Selangor.

 Atau ingin menjadi ahli Shaklee terus untuk menikmati harga ahli yang jauh lebih menjimatkan?

Seorang pengedar Shaklee perlu bantu daftarkan anda. Anda hanya perlu membayar yuran keahlian pendaftaran sebanyak RM80 seumur hidup (RM70 + RM10 untuk kos penghantaran membership kit). Jadi, hubungi saya terus untuk saya bantu daftarkan keahlian anda untuk seumur hidup. Saya sedia membantu 🙂.
Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjaga pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi saya untuk:

KONSULTASI PERCUMA
HARGA ISTIMEWA dan
PELUANG BISNES bersama SHAKLEE !!
Wan Syahida
Shaklee ID: 1143254
012-6753078 (SMS/Whatsapp)

2 thoughts on “Kajian Klinikal Resveratrol dan Vivix Terhadap Kanser

  1. Pingback: Vivix Shaklee : Promosi Februari 2019 • SyahidaShukri

  2. Pingback: Bagaimana Sel Kanser Terjadi • SyahidaShukri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge