Category Archives: Uncategorized

Info Produk : B-Complex

Assalamualaikum semua. B-Complex ni sebenarnya banyak sangat kegunaan dan kepentingannya. Tak kira untuk kanak-kanak mahupun yang dah berusia.  Shaklee pun ada B-Complex tau dan ada bezanya B-Complex Shaklee dengan B-Complex jenama lain. Nanti saya akan terangkan. Terlebih dahulu kita lihat dulu manfaat Vitamin B yang ada macam-macam jenis ni.  B-Complex ni sebenarnya adalah gabungan di antara beberapa vitamin… Read More »

Tips Mudah Bersalin Berdasarkan Pengalaman Saya Sendiri

Assalamualaikum semua.   Anak-anak saya; Kakak Ameerah & Adik Ameer Saya ada 2 kali pengalaman bersalin. Bersalin anak pertama agak complicated sehingga saya terpaksa melahirkan secara cesarean. Masa tu tak berpengalaman dan tak belajar cara-cara untuk meneran atau tips mudahkan bersalin jadi saya rasa itu semua sedikit sebanyak mempengaruhi kesukaran saya bersalin. Untuk anak kedua, saya banyak bersedia… Read More »

Checklist Ibu Hamil

Assalamualaikum! Ada yang sedang hamil atau sedang bersedia untuk hamil?  Anda perlu lihat checklist yang wajib bagi setiap ibu yang sedang hamil ni ok! Semoga ia membantu. 1. Ambil asid folik setiap hari Kesihatan bayi dalam kandungan ialah tanggungjawab si ibu. Mulakan hari dengan mengambil 400 mikrogram asid folik setiap hari. Jumlah ini sama dengan pengambilan kebanyakan multivitamin.… Read More »

Apa Nak Buat Apabila Dipatuk Ular?

Assalamualaikum. Pernah nampak ular secara berdepan? Kita takleh jangka kalau tetiba ada ular muncul depan mata. Tak kira la kat mana pun kita berada. Tak semestinya kat kawasan hutan je tau ada ular. Mana-mana yang ada banyak lalang, semak samun, yang boleh ular buat jadi habitat, yang tempat sejuk-sejuk terutamanya, maka kat situ la ada kemungkinan boleh keluar… Read More »

2000 Kajian Untuk Satu Ramuan!!

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman. Jika anda amalkan sesuatu makanan tambahan, sejauh manakah anda yakin dengannya? Sejauh mana anda dah kaji atau fahami tentang latar belakang makanan tambahan itu sebelum mengamalkannya?     Salah satu sebab saya yakin dengan supplement yang saya makan dan saya kongsikan sebab ianya disokong oleh kajian klinikal oleh para saintis dan pakar… Read More »

Bagaimana Nak Tingkatkan Imuniti Ketika Hamil?

Assalamualaikum semua. Anda hamil? Jika ya, tahniah! Semoga kehamilan anda sentiasa sihat dan smooth ya.. Nak tanya la… Anda pernah demam semasa hamil tak? Pernah tak anda terfikir, selamat atau tidak mengambil ubat Panadol kerana demam ketika hamil? Atau mungkin ubat selsema atau ubat batuk ketika dijangkiti selsema/batuk? Pengalaman Saya Selsema Ketika Hamil Sebenarnya dulu masa saya mengandungkan… Read More »

Info Produk – Nutriferon

Assalamualaikum semua. Nak tanya, bila tiap kali kita demam, selsema, ataupun dijangkiti virus seperti denggi, HFMD, chicken pox, H1N1, zika, Rotavirus, atau lain-lain, tahukah anda apa yang menyembuhnya? Ya benar Allah menyembuhnya la kan. Tapi camne nak sembuh tu? Padahal ubat untuk virus-virus ni tak ada. Yup sistem imun kita sendiri la yang mesti lawan virus tu dengan… Read More »

Pengalaman Anak Saya Terkena Rotavirus

Assalamualaikum semua. Awal bulan Oktober yang lalu, selepas cuti Awal Muharram, anak saya yang berusia 2 tahun diuji dengan jangkitan virus selepas mandi-mandi swimming pool di Bayview Hotel, Melaka. Masa tu tengah kecoh isu penutupan Bukit Merah Laketown Resort disebabkan Rotavirus juga. Jadi mungkin la berkait. Wabak Rotavirus merata-rata. Dalam pool masa tu pun memang ramai kanak-kanak lain… Read More »

Promosi Hebat November 2016 Dari Shaklee! Jom Tengok

Assalamualaikum semua 🙂 Setiap bulan Shaklee akan bagi promosi harga murah untuk item-item yang terpilih. Nak bagi peluang lebih ramai orang merasa produk hebat Shaklee dengan harga yang lebih mampu milik! Jom tengok apa yang ada 🙂   1) Nutriferon Buy 6 Free 1 Buy 2 get less 5% Nutriferon adalah penggalak imunisasi atau immune booster kepada tubuh.… Read More »