Category Archives: Uncategorized

Umrah Ziarah Turkey Bersama Andalusia (Part 1)

Assalamualaikum wbt para pembaca saya yang budiman.. Alhamdulillah sekarang saya sedang mengikuti percutian Umrah Ziarah dengan pakej Andalusia Travel di Istanbul Turkey. Sementara saya free ni saya nak share la perjalanan percutian saya dengan team umrah ziarah ni.  Yang mencabarnya, saya bawa bersama dua orang anak kecil saya, Ameerah 5 tahun dengan Ameer 2 tahun. Jadi mungkin perkongsian… Read More »

Apa Yang Menggerakkan Anda Dalam Bisnes?

Assalamualaikum semua pembaca saya.  Terima kasih sebab sudi singgah ke blog saya ni.  Sedar tak sedar dah 5 tahun saya menceburi dunia bisnes online ni. Saya tak hebat dan bukannya jutawan. Tapi dalam tempoh ini, banyak benda yang saya dah belajar dan nampak sendiri.  Betul la kata orang. Pengalaman itu mematangkan kita. Jatuh bangunnya kita dalam perniagaan juga… Read More »

Doa Rasulullah S.A.W Kepada Ibnu Abbas

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman.   Saya seringkali mendoakan doa seperti di dalam hadis ni ke atas ubun-ubun anak-anak saya terutamanya ketika menyusukan.    Selain daripada membaca Al-Fatihah, Ayatul Kursi, Surah Al-Insyirah dan meniup ke ubun-ubun anak, kita juga boleh doakan doa Rasulullah S.A.W. kepada Ibnu Abbas ini.  Doa untuk anak-anak sepertimana doa Rasulullah S.A.W. kepada Abdullah… Read More »

Ibu Mengidap Diabetes Selama 30 Tahun Kini Semakin Sihat

Assalamualaikum semua. 2 hari lepas ada kawan SID saya kongsikan tentang pengalaman ibunya yang 30 tahun sakit diabetes, kini dah makin baik tahap kesihatannya. Mulanya mak nya tak percaya yang diabetes nya ada harapan untuk baik semula. Tapi ternyata ada perubahan besar pada kesihatannya bila konsisten mengamalkan makanan tambahan Shaklee ni. Dan bila dah ada kesan positif, baru… Read More »

Di Antara Rutin Seorang WAHM

Assalamulaikum. Di antara rutin seorang work at home mom seperti saya adalah menerima parcel daripada GDEX. Dan kalau dah dapat parcel, anak-anak la yang paling seronok dan excited.   Posto.. posto…  Keterujaan anak-anak bila apa-apa parcel sampai. Posmen pun gelak tengok gelagat budak-budak ni bila nak hantar barang.. hehe. Kita nak pakei tudung pun tak menyempat. Ameer je… Read More »

Kebaikan GLA Complex Untuk Kesuburan Wanita

Assalamualaikum semua.   Antara supplemen yang paling kerap dicari customers saya di kalangan wanita adalah supplemen untuk kesuburan. Ramai nampaknya yang masih ternanti-nanti rezeki zuriat ya. Alhamdulillah ada ikhtiar dan usaha daripada mereka. Bukannya menunggu dan menyerah saja. Kita boleh bantu sediakan tubuh badan yang lebih sihat dengan bantuan supplemen agar kebarangkalian untuk hamil itu lebih tinggi. Bagaimana… Read More »

Supplemen Untuk Ibu Hamil

Assalamualaikum semua 🙂 Semua tahu kan, bila hamil berbagai-bagai cabaran yang dihadapi oleh ibu. Rasa loya, rasa lemah longlai, mood entah ke mana, letih dan lesu. Ada yang kurang selesa – nak makan menda merapu aje (burger, pizza, kepci – baby dapat ke nutrient yang sepatutnya?). atau lalu makan nasi + telur mata aje… mana vitamin lain untuk… Read More »

Salah Faham Terhadap Paracetamol 6

Assalamualaikum semua. Ada sesiapa yang suka telan Panadol tiap-tiap kali demam atau sakit kepala? Time nak cari Panadol kat kedai pula, pening ada banyak sangat jenis dia. Tak tau mana satu yang patut anda beli. Tak tau apa beza semua jenis Panadol yang ada kat kaunter tu. Ok di sini saya kongsikan salah faham tentang Paracetamol yang ramai… Read More »