Apa Yang Best Dengan Supplemen Shaklee? (Versi Ibu Menyusu)

By | 09/02/2015
Menariknya supplemen Shaklee ialah kerana ianya telah lebih 50 tahun berada dalam pasaran Malaysia. Apakah beza sebenar produk Shaklee dengan vitamin lain yang boleh didapati dari klinik kerajaan dan farmasi? 
Tiadanya silika gel seperti dalam rata-rata botol vitamin. Ini menandakan ianya asli dan bukan sintetik (tiruan). Vitamin Shaklee tidak mempunyai perasa tambahan, pengawet tambahan malah tiada bahan tambahan yang tidak diperlukan oleh badan.
Permintaan set Asas Penyusuan yang kami sediakan dalam bentuk pakej adalah sangat sesuai buat ibu yang sedang menjayakan penyusuan susu ibu. Apakah vitamin yang terkandung dalam set B sebenarnya? Dalam pakej ini mengandungi  Multivitamin @ Vitalea, B-complex, Vitamin C, Ostematrix, Alfalfa dan ESP.


KESAN UTAMA setelah mengambil vitamin Shaklee ini ialah :
 • 1. Badan rasa lebih bertenaga kecuali mereka yang kurang air maka badan akan menjadi semakin letih
 • 2. Perasaan yang gembira dan mood yang lebih stabil
 • 3. Badan tidak mudah rasa lesu dan letih. Sentiasa rasa bersemangat
 • 4. Fikiran lebih positif
 • 5. Tidak mudah stress dan mudah menangani masalah dengan baik dan tenang
 • 6. Kita  tidak akan mengalami kurang darah dan tekanan darah lebih stabil
 • 7. Membantu melancarkan sistem perkumuhan dengan lebih lancar terutama apabila consume cukup air dalam sehari.
 • 8. Badan mempunyai sistem imun yang tinggi dan mudah recover jika sakit.
Maka kerana kesan utama inilah ramai wanita yang dulunya makan Shaklee hanya untuk tujuan penyusuan kini masih meneruskan makan vitamin Shaklee kerana merasa kelebihan dan kebaikan walau sudah tidak menyusu lagi.
Tanpa disedari, rupa-rupanya terdapat KESAN SAMPINGAN bila makan vitamin ini terutama bagi ibu yang menyusu kerana ramai TESTIMONI pengguna yang menulis dan ianya diakui oleh ramai ibu yang mengamalkan set Asas Penyusuan Shaklee ini antaranya ialah :
 • 1. Susu ibu menjadi lebih pekat
 • 2. Susu berubah menjadi lebih kekuningan atau sedikit kehijauan
 • 3. Penghasilan susu mula menampakkan peningkatan terutama apabila kerap menyusukan bayi mahupun sesi perahan yang konsisten sehingga payudara kosong.
 • 4. Payudara mudah rasa bengkak terutama apabila si ibu tidak skip makan dan membuat perahan @ direct feeding sehingga payudara benar-benar kosong SECARA KONSISTEN.
Ada yang bertanya, penting ke SUSU IBU PEKAT atau CAIR?
Susu pekat atau tidak : ia berbalik kepada kepuasan individu (si ibu). Khasiat susu ibu memang terbaik. Cuma nasi kalau makan berlauk lagi sedap dari dimakan begitu sahaja. Jika mampu then amik supplement, jika ada kekangan dan rasa tak perlu, tak perlu amik pun tiada masalah. Setiap individu punya taste yang berbeza. Ada orang suka minum sebagai contoh Milo yang cair, tetapi tidak kurang juga ada yang suka minum Milo yg pekat. Hakikatnya ia tetap Milo dan tidak berubah menjadi air sirap….. Sama dengan susu ibu.
Credit : Kak Dila Jalil

Istimewanya Air Susu Ibu dan Kisahnya di Dalam Al-Quran

Berminat untuk bertanya? Atau nak mendapatkan supplemen Set Menyusu Shaklee untuk menjayakan penyusuan bayi anda? Hubungi saya ya untuk sebarang persoalan, kemusykilan atau sekiranya ingin membuat pesanan. InsyaAllah saya akan membantu 🙂

Atau ingin menjadi ahli Shaklee terus untuk menikmati harga ahli yang jauh lebih menjimatkan?
Seorang pengedar Shaklee juga yang perlu bantu daftarkan anda. Anda hanya perlu membayar yuran keahlian pendaftaran sebanyak RM75 seumur hidup (RM65 + RM10 untuk kos penghantaran membership kit). Jadi, hubungi saya terus untuk saya bantu daftarkan keahlian anda untuk seumur hidup. Saya sedia membantu :-).

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjaga pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi saya untuk:

KONSULTASI PERCUMA
HARGA ISTIMEWA dan
PELUANG BISNES bersama SHAKLEE !!
Wan Syahida
Shaklee ID: 1143254
wsyahida@yahoo.com
012-6753078 (SMS/Whatsapp)
Facebook : Wan Syahida Kahar
Instagram : @shye_healthnutrition

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge