Testimoni Vivix Untuk Masalah PCOS

By | 06/03/2017

A PCOS fighter that benefits a lot with Shaklee!! If you’re a PCOS fighter yourself, this sharing might help you.

Nur Ermey Ibni bersama anaknya. A real PCOS fighter.

Saya mula amalkan Vivix pada 2013-2014 sebagai ikhtiar untuk mengandung. Dah macam2 cara cuba dan amalkan sebelum tu. Bile kawan recommend Shaklee dan Vivix, saya pun cuba. Tak baca pun apa itu vivix dan benefit vivix. Saya just makan satu sudu setiap hari.

Lepas berbulan amalkan Vivix dan lepas 3 tahun menunggu dan hampir putus asa, saya berjaya mengandung dengan satu cycle duphaston dan clomid.

Lepas bersalin dah tak nak sambung makan vivix. Dah x rasa perlu makan vivix lg. Tp 8 months postpartum saya alami prolong menstruation. 3 bulan bleeding and spotting non stop. Jumpe Dr buat scan, tengok2 dinding rahim dah terlalu tebal and i was put on progesteron pills.

After meeting the Dr tergerak hati, maybe nak start balik Vivix. Masa ni baru la baca apa itu vivix, benefit vivix. Pada mulanya nak contact org lain untuk beli. Tapi terbaca posting pasal vivix from Wan Syahida Kahar. Terus beli dari dia. (Sekarang dah jd downline dia pun ?)

Dari Dec 2016 sambung minum vivix sampai sekarang. Terasa perbezaan dlm badan. Tanpa saya sedar, Vivix byk membantu saya. Cuma kekurandan knowledge tentang vivix make me feel it was not important to continue consuming vivix.

Dengan keizinan Allah, this is how Vivix helped me as a PCOSer:

1. Rasveratrol has proven to improve insulin sensitivity in women with PCOS
2. Rasveratrol has proven to lower testosteron level in women with PCOS

Dua dua ni amat penting. Sungguh tanpa saya sedari, Vivix banyak membantu masa nak mengandung dulu. Sebab walaupun masih ambik dupaston dan clomid. Saya hanya perlu 1 cycle sahaja. Sebabnya, when insulin sensitivity is improved and testosteron level is low, it can avoid clomid resistant. Sesetengan orang, ambil clomid dengan dosage tinggi masih x berjaya akibat clomid resistant.

Perbezaan badan before and after Vivix:

1. Selalu penat, sukar untuk turunkan berat badan walau dengab diet dan senaman
2. Lepas minum vivix, saya rasa bertenaga walaupun penat. I workout better. Stamina improved.
3. Berat mula turun, ada improvement sikit demi sikit. Untuk pcos, berat susah turun sebab insulin resistant dan testosteron yg tinggi dlm badan
4. Digestion improved and saya rasa lebih sihat. Sebab vivix is able to reduce inflammation of the body.
5. Ramai puji kulit cantik. Ada yang cakap saya lebih cantik lepas bersalin.

This is because of the other benefits of Vivix. Vivix can also help delay aging, improve digestion, prevent cancer, helps to treat diabetes, helps protect and repair celullar DNA, support heart and brain health, reduce inflammation and keeps you slim by preventing growth of fat cells. Subhanallah, hebatnya ciptaan Allah yang dikurniakan untuk manusia.

I am so thankful to my friend who recommended me to try Shaklee products, and I am so thankful on the benefits that i get from consuming Vivix. For so long saya berdoa pada Allah untuk di temukan dengan penawar yang sesuai untuk saya. And i think I have found it in Vivix. Subhanallah. Hebatnya kuasa Allah. Setiap penyakit ada penawarnya. Kita yang perlu bersabar, usaha untuk cari. Setiap doa ada jawapannya. Cuma kita sebagai manusia, sedar atau tidak. Kalau bukan kerana prolong menstruation yg saya alami, saya takkan blajar dan tau lebih lanjut tentang vivix dan shaklee dan takkan sambung amalkan vivix. Maybe that is how my prayers were answered. Subhanallah.

I am going to continue consuming vivix, untill i reach my goal to reverse my PCOS symptoms. Insya Allah.

Hopefully, untuk second baby, boleh try tanpa clomid. Insya Allah.

Doa, usaha, tawakal dan yakin.

For more info on PCOS and to talk with Nur Ermey Ibni, you may contact her at 017-6663576. If you’re interested to try Shaklee and get personal tips about PCOS with Shaklee, you may also buy it from her 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge