Telomere Study Vivix Yang Memenangi Hadiah Nobel Dalam Kategori Perubatan

By | 24/03/2017

Hari ni saya akan berkongsi tentang kajian hebat yang pernah dilakukan ke atas produk Vivix iaitu Telomere Study. Yang power dan luar biasanya kajian ni telah memenangi hadiah Nobel dalam kategori perubatan. Wow sangat tau.

Topik ini saya belajar dalam Health & Wellness Talk yang dianjurkan Shaklee.

Shaklee je satu-satunya syarikat supplemen yang buat kajian ni. Dan ini adalah Landmark Study yang kedua buat Shaklee.

Apa Itu Telomere Study?

Telomere Study

Apa Sebenarnya Kajian Telomere Ni Lakukan?

Telomere Study ini adalah kajian perbandingan DNA di antara individu yang telah mengambil Vivix selama 5 tahun dengan individu sihat yang tinggal di kawasan luar bandar dan bebas daripada pencemaran.

Kajian ini menunjukkan DNA individu yang telah mengamalkan Vivix lebih terjaga dan terlindung apabila Telomere miliknya adalah lebih panjang.

Keputusan Telomere Study

Pengguna Shaklee dilihat memiliki Telomere yang lebih panjang dalam DNA nya.

Apa signifikan Telomere yang lebih panjang ini?

Telomere yang lebih panjang bermakna sel-sel badannya juga macam masih muda dan lebih sihat. Tak seperti orang yang dah tua usia kronologinya.

Bayangkan la, selalu ujian biasa hanya pakai maklumat blood test, blood pressure atau urine je. Tapi Telomere Study ni mengkaji jauh mendalam sehingga ke DNA subjeknya terus.

Serius sangat impressed dengan kajian Dr. Elizabeth Blackburn ni. Sebenarnya bukan sekadar penemuan panjang tak panjang ni. Tapi juga tentang penemuan Telomere dan indikatornya yang menentukan kita makin tua dan makin sakit atau tak. Sebab lagi pendek Telomere kita, bermakna lagi tua dan cepat sakit la badan kita. Pendek kata, penemuan tentang fungsi dan kepentingan Telomere ni la.

Patut la dia dapat Nobel Prize. Biasanya Nobel Award ni hanya diberi kepada mereka yang berjaya membuat penemuan atau mendapat kejayaan yang sangat hebat, bermanfaat atau luar biasa sahaja.

Bayangkan yang saya dah tengah consume sesuatu yang pemenang Nobel pun dah berjaya buktikan sesuatu yang hebat tentangnya?

Kalau dah sampai approved menang Nobel, so mesti la awesome kan.

Disebabkan penemuan dalam Telomere Study ni yang sangat membeliakkan bijik mata, buatkan saya rasa best sangat consume Vivix.

Bukan sebab dah sakit.

Tapi saya concern untuk mengelak penyakit terutamanya penyakit kronik pada masa tua. Jadi kita tak perlu tunggu hingga sakit baru nak jaga pemakanan kita dan amalkan supplemen.

Memakan sesuatu yang dah ada bukti dalam clinical study, yang mana bukan hanya 1 tapi banyakkkk clinical study akan lebih meyakinkan kita. Apatah lagi ditambah dengan ujian Telomere seperti ni.

(Clinical study = menguji produk ke atas manusia untuk melihat kesannya)

Memang terasa berbaloi dengan wang yang dilaburkan untuk sebotol Vivix.

Kita akan rasa Vivix tu tak mahal pun dek kerana kajian ke atasnya yang begitu banyak & besar sekali. InsyaAllah, sebab dah ada bukti kat atas ni, kita pun boleh melambatkan penuaan dan melambatkan pembentukan penyakit kronik dalam badan kita, bila sel-sel kita terjaga dan lebih sihat dengan lebih lama.

Anda berminat untuk lambatkan penuaan dan penyakit sekali?

Kalau ya, haaa.. boleh la try. Di samping tu, belajar dan baca lagi tentang Vivix ni.

Serius makin belajar, makin dapat hargai sains dan hargai kesihatan.

Alhamdulillah, I love to learn ?❤️

So minta maaf kalau saya memang akan share banyak info best best pasal Vivix & Resveratrol ni ok! ?

Psst: Dr. Hamid Arshat pun consume Resveratrol and memang recommend. So of course saya tak perlu ragu-ragu kan.. hee..

Jom la sihat dan awet muda dengan Vivix bersama-sama!

Kalau berminat nak sama-sama mencuba untuk lambatkan penuaan diri sendiri, boleh hubungi saya ye. Bukti dah ada kat Ujian Telomere ni. Tinggal kita nak rasa kesan yang sama je. Boleh juga hadiahkan kepada mak ayah kita. Mereka lebih memerlukan Vivix ni daripada kita.

Hubungi saya ye. Servis dan consultation tip top marbeles insyaAllah.

Wan Syahida Kahar

012-6753078

Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia

7 thoughts on “Telomere Study Vivix Yang Memenangi Hadiah Nobel Dalam Kategori Perubatan

  1. Okje

    Benda baik tak salah dikongsi bersama. Cuma biasalah namanya manusia, kalau boleh nak yg bagus tapi harga murah hihi… Jarang jumpa ye Syahida benda macam tu.

    Reply
    1. syahida Post author

      Tak apa.. Kita semua ada habit nak yang bagus tapi yang paling murah. Dah mentaliti kebiasaan manusia. Hehe.. Nak murah Shaklee ni kena jadi member je. So harga kita semua sama 😀

      Reply
  2. Pingback: Sakit Kaki Kerana Banyak Angkat Berat

    1. syahida Post author

      Itu lah.. Kita nak makan apa-apa pun kena ada ilmu dan keyakinan. Banyak produk sekarang yang takde kajian saintifik pun. Yang ni yang kita patut takutkan dan elakkan.

      Reply
  3. Pingback: Vivix Shaklee : Promosi Februari 2019 • SyahidaShukri

  4. Pingback: Berhenti Merokok Dengan Bantuan Vivix Shaklee • SyahidaShukri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.