Tag Archives: Vitamin E

15 Jenis Makanan Sihat Untuk Kesihatan Jantung

Hai Assalamualaikum! Hari ni saya akan kongsikan tentang 15 makanan sihat untuk kesihatan jantung ok! Memandangkan penyakit jantung merupakan penyumbang utama kematian di Malaysia, saya rasa terpanggil untuk mendalami isu ni. Bukan saja untuk orang lain yang mungkin perlu mengetahuinya, tapi untuk saya jugak. Jantung kan merupakan organ kita yang PALING PENTING? Bayangkan jantung kita berdegup sejak kita… Read More »

Promosi November 2017 Yang Hebat Untuk Seisi Keluarga

Promosi November 2017 – Untuk Seisi Keluarga Hai Assalamualaikum! Pejam celik dah November dah kita. Dan Shaklee kembali menawarkan promosi yang menjimatkan untuk SEMUA! Kali ni, Promosi November 2017 Yang Hebat Untuk Seisi Keluarga! Kali ni, Shaklee mempromosikan Set Asas Kesihatan atau Essential Health Set bersama item khusus untuk LELAKI dan WANITA serta ANAK-ANAK! Ha kan untuk satu… Read More »

Supplemen Ikhtiar Hamil Untuk Suami dan Isteri

Supplemen Ikhtiar Hamil atau Set Kesuburan untuk Suami dan Isteri Bagi pasangan yang mungkin sedang berusaha untuk hamil, cuba kenali masalah yang mungkin anda sedang hadapi… Sama ada, 1) haid tak teratur 2) badan stress 3) kerap rasa letih 4) masalah keintiman 5) masalah kurang kesuburan Shaklee boleh bantu kedua-dua pasangan suami dan isteri dengan set supplemen ikhtiar… Read More »

Mencari Set Kesuburan?

Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Saya doakan anda semua berada dalam lindungan dan rahmat Allah swt. Hari ni aje ada dua orang yang hubungi saya dan tanya saya tentang set kesuburan. Antara set yang paling kerap orang cari. Biasanya memang wanita la yang cari. Untuk pengetahuan anda, Set Kesuburan ni agak banyak yang diperlukan sebab merangkumi kedua-dua… Read More »

Cara Menurunkan Paras Kolestrol Yang Tinggi

Bismillah. Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Semoga sihat sejahtera hendaknya. Apa itu kolestrol? Kolesterol ialah sejenis bahan yang seakan lemak, lembut dan berlilin yang berada dalam salur darah dan dalam semua sel-sel badan anda. Kolesterol adalah sebahagian penting bagi tubuh yang sihat kerana ianya digunakan untuk menghasilkan membran sel dan sesetengah hormon, dan berfungsi dalam fungsi-fungsi tubuh yang… Read More »

Apa Pentingnya Antioksida?

Bismillah. Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman.  Sekarang ni popular istilah antioksidan. Sana sini produk antioksidan. Biasa dengar kan? Produk kesihatan yang mempunyai antioksidan dihasilkan untuk mencegah radikal bebas. Radikal bebas tu apa la pulak?  Di sini saya akan terangkan apa itu antioksidan dan kaitannya dengan radikal bebas secara mudah untuk difahami ya. Kemudian apa pentingnya antioksidan ini.… Read More »