Tag Archives: tips kesihatan

Berhenti Merokok Dengan Bantuan Vivix Shaklee

Hai assalamualaikum! Anda merupakan perokok tegar? Atau mungkin pasangan kepada suami yang kuat merokok? Mungkin anda sampai ke entry blog ni kerana mempunyai azam untuk berhenti merokok. Tapi bukan senang kan nak berhenti? Telah banyak usaha yang dilakukan tapi rokok tetap diambil juga sebab tarikan dia yang begitu kuat. Tapi dalam hati rasa nak sangat berhenti sebab tahu… Read More »

15 Jenis Makanan Sihat Untuk Kesihatan Jantung

Hai Assalamualaikum! Hari ni saya akan kongsikan tentang 15 makanan sihat untuk kesihatan jantung ok! Memandangkan penyakit jantung merupakan penyumbang utama kematian di Malaysia, saya rasa terpanggil untuk mendalami isu ni. Bukan saja untuk orang lain yang mungkin perlu mengetahuinya, tapi untuk saya jugak. Jantung kan merupakan organ kita yang PALING PENTING? Bayangkan jantung kita berdegup sejak kita… Read More »

10 Tips Penjagaan Jantung Agar Lebih Sihat dan Lebih Tahan Lama

10 Tips Penjagaan Jantung Agar Lebih Sihat dan Lebih Tahan Lama Jantung kita bekerja keras untuk ketika tanpa henti untuk sepanjang usianya, bermula dari dalam kandungan ibu sampai la ke hujung nyawa kita. Jantung kita tak pernah pun rehat dan tak pernah pun dapat berhenti daripada melakukan kerjanya. Kalau dia rehat, bermakna kita pun akan mati. Jadi di… Read More »