Tag Archives: Surirumah berkerjaya

Kenapa Surirumah Wajib Buat Bisnes?

Kenapa surirumah wajib buat bisnes? Bagi mereka yang belum mengenali saya, saya introduce diri saya sikit ye. Saya boleh relate dengan topik ini kerana saya kini merupakan seorang fulltime housewife ataupun surirumah sepenuh masa dan mempunyai kerjaya bisnes Shaklee dari rumah. Dahulunya, saya merupakan seorang Biomedical Engineer di sebuah syarikat dari Belgium. Tugas saya lebih khusus kepada menjadi… Read More »

Big Why Saya Buat Bisnes Shaklee

Entry kali ni saya nak share big why saya buat bisnes Shaklee. Sedar tak sedar dah 5 tahun saya aktif buat bisnes Shaklee ni. Maybe ade yang tertanya what’s so great about this business? What’s in it that’s so special? Yang buat saya kekal setia tak tukar-tukar? Ape dah takde bisnes lain ke nak try?? There’s a big… Read More »

Time Freedom Dengan Bisnes Shaklee

Setiap orang mendambakan time freedom. Tapi memandangkan kita semua terikat dengan kerjaya, maka time freedom bukannya mudah nak dicapai. Sebab itulah semakin ramai orang yang berminat untuk menambahkan ilmu bisnes dan ilmu sampingan seperti pelaburan hartanah, pelaburan saham patuh syariah, belajar cara pengurusan kewangan dengan financial consultant, belajar melabur dalam unit trust dan juga lain-lain kemahiran yang boleh… Read More »

Mentor Bisnes Saya

Hai Assalamualaikum. Mentor bisnes saya adalah guru saya di sepanjang proses saya menjadi siapa saya hari ini. Selama 4 tahun saya berkecimpung dalam bisnes Shaklee, saya bukannya bermula dengan menjadi hebat terus. Saya ada mentor-mentor saya yang banyak mengajar saya. Hari ni saya ingin mengabadikan mereka di dalam sebuah entry. Mentor Bisnes Saya Sebelum saya menyertai bisnes Shaklee,… Read More »

Surirumah Berpeluang Jalankan Bisnes Ideal Mobile Spa

Hai Assalamualaikum. Ada tak di kalangan surirumah di luar sana yang sedang tercari-cari bisnes ideal untuk dijalankan dari rumah? Mungkin tak minat nak menjual atau berniaga ke kan.. Nak memasak pula, tak berbakat memasak. Lagipun ia sangat memenatkan. Nak menjahit, sakit bahu, sakit mata. Nak jual produk pula, takut tak laku. Tapi masih berminat nak cari pendapatan melalui… Read More »

Bisnes Mobile Spa Satu Pelaburan Bisnes Yang Bijak?

Hai Assalamualaikum! Setiap bisnes yang kita sertai, mesti kita nak pilih bisnes yang bijak dan yang berbaloi dengan duit yang dilaburkan, kan? Kita pasti harapkan supaya modal dapat diperoleh semula dan kemudian memberikan keuntungan. Isunya sekarang, bisnes mobile spa pula adakah ia satu pelaburan bisnes yang bijak? Di sini saya cuba senaraikan kenapa bisnes Mobile Spa merupakan satu… Read More »

Kursus Mobile Spa Termurah 2019

Hai Assalamualaikum! Selamat Tahun Baru 2019 dan welcome bagi mereka yang tercari-cari Kursus Mobile Spa Termurah pada tahun 2019 ni. Bagi yang belum tahu, kami menawarkan Kursus Mobile Spa di bawah anjuran Projek Spa ‘The Walking Beauty’. Kursus kami ni telah bermula semenjak tahun 2015 lagi dan telah memberi kursus kepada peserta seramai hampir 600 orang di seluruh… Read More »

Nak Cari Kerja Part-Time Dari Rumah Untuk Tampung Perbelanjaan Harian?

Hai Assalamualaikum! Anda tengah cari kerja part-time untuk dibuat untuk tampung perbelanjaan harian ke? Tak kira lah part-time ke full-time ke. Atau apa saja yang boleh memberikan side income untuk tampung keperluan bulanan atau harian. Sekarang ni memang ada banyak benda kita boleh buat. Rajin atau tak je. Dengan nak atau tak nak je. Dan ini bergantung juga… Read More »

Dari Cita-cita Menjadi Engineer Kepada Seorang Surirumah Berkerjaya

Dari Cita-cita Menjadi Engineer Kepada Seorang Surirumah Berkerjaya Suatu ketika dulu, sewaktu saya memandu di atas jalan raya melintasi bangunan office yang tinggi-tinggi, saya bercita-cita untuk kerja dalam one of those companies and offices yang gah suatu hari. I had an engineering degree, some years of work experiences in a Multi-national company and saya suka menjadi career woman… Read More »

Contoh-contoh Idea Sedekah Buat Surirumah

Contoh-contoh Idea Sedekah Buat Surirumah Hai Assalamualaikum semua. Malam ni malam Jumaat. Mesti rasa seronok kan sebab dah nak hujung minggu. Hari ni jugak keluarnya keputusan peperiksaan UPSR 2017. Tahniah buat ibu bapa yang mana anaknya berjaya memperoleh Straight A’s! Yang tak straight A’s pun tahniah sebab dah berusaha buat yang terbaik :-). Memandangkan esok Jumaat, di sini… Read More »