Tag Archives: Shaklee

Tips Merangsang Anak Bijak dan Berakhlak

Teks : Wan Syahida Kahar “Semua anak dilahirkan pintar tetapi yang memberi impak ialah cara kita merangsang mereka. Ibu bapa mesti mempunyai misi jelas iaitu menanam tekad membentuk masa depan anak.”  – Fadzillah Kamsah Kita semua pasti menginginkan zuriat yang genius dan pada masa yang sama berakhlak mulia kerana ia menentukan masa depan anak-anak untuk berjaya di dunia… Read More »

Apabila Golongan Veteran Memberikan Nasihat Buat Surirumah Seperti Saya

Teks : Wan Syahida Kahar Semasa raya puasa dahulu, saya ada mendapat kunjungan ziarah daripada makcik dan pakcik saya yang menetap di Kuantan. Mereka datang untuk tengok bayi saya yang masa tu lebih kurang 2 bulan. Makcik saya tu datang dengan dua orang makcik saya yang lain dan seorang sepupu saya. Rumah saya di KL. Jadi memang tu… Read More »

Collagen Powder Yang Lain Daripada Yang Lain

Teks : Wan Syahida Kahar Serbuk Collagen Shaklee adalah salah satu produk Shaklee yang paling premium selepas Vivix. Ia merupakan produk kolagen terbaik dan berkualiti tinggi serta tulen yang mengandungi 4000mg RSS (Red Snapper Scale atau Sisik Ikan Merah) dan bukannya diperbuat daripada kolagen seperti produk-produk lain seperti gamat, lembu, Yak, rumpai laut, jagung atau daripada plasenta tetapi… Read More »

Mencari Bisnes Part-Time atau Bercita-cita Menjadi Surirumah Yang Kaya?

Mencari bisnes part-time atau Bercita-cita Menjadi Surirumah Yang Kaya? Dewasa ini, rata-rata rakyat Malaysia, lebih-lebih yang tinggal di bandar mula menceburi bidang perniagaan atau bisnes part-time. Lihat sahaja di mana-mana. Fenomena orang berbisnes secara sambilan makin popular dan menjadi ‘trend’. Tak kira lelaki mahupun wanita. Yang bekerja di pejabat, yang bekerja sebagai guru, yang bekerja sebagai engineer atau… Read More »

Detik-detik Pertama Saya Mengenali dan Mencuba Shaklee

Teks : Wan Syahida Kahar Bismillah. Antara sebab utama kenapa saya buat keputusan untuk mencuba dan mengambil Shaklee adalah kerana Halalnya. Saya pernah alami kaki ‘cramp’ ketika mengandung dahulu. Mengenali badan saya sendiri, saya biasanya alami ‘cramp’ sewaktu mengandung disebabkan kekurangan Calcium (di samping kurang minum air). Biasanya jika saya ambil Calcium sebelum tidur, saya tak alami ‘cramp’.… Read More »

Stres Hidup Ibu Bapa Pada Masa Kini

Teks : Wan Syahida Kahar Bismillah. Kehidupan di bandar sememangnya sibuk. Kesibukan tugas dan tekanan di tempat kerja, selalu mengejar masa, selalu terpaksa menghadapi kesesakan lalulintas waktu pergi dan balik kerja, mengantuk di tempat kerja, badan terasa lesu, cepat letih dan lain-lain. Sepulangannya dari tempat kerja, perlu menghadap anak pula. Anak nak mandi, nak makan, merengek nak tidur.… Read More »

Impian Yang Kita Sendiri Rasakan

Teks : Wan Syahida Kahar Bismillah.. Pernahkah anda rasakan seolah-olah anda begitu ‘determined’ akan sesuatu? Kadangkala kita membaca inspirasi daripada pengalaman hidup orang lain, dan ia mengusik hati serta emosi kita. Kemudian kita terasa seperti ingin menjadi sepertinya. Boleh jadi perasaan teruja kita akan terhenti setakat di situ dan cerita yang pernah membawa inspirasi kepada kita itu berlalu… Read More »

Masalah Anak Kurang Selera Makan

Teks : Wan Syahida Kahar Bismillah. Assalamualaikum. Anda ada anak yang menghadapi masalah tidak mahu makan? Saya rasa normal sangat perkara ni, kan. Tak nak minum susu, tak nak susu EBM, tak nak susu formula, tak nak minum botol, tak nak makan, tak nak makan nasi, tak nak makan buah, apatah lagi nak makan sayur-sayuran. Baru-baru ni saya… Read More »

Kenapa Saya Menyertai Shaklee?

Teks : Wan Syahida Kahar Bismillah. Assalamualaikum. Hari ni hari yang ceria. Alhamdulillah syukur di atas nikmatNya. Walaupun rutin harian sebagai seorang surirumah adalah sama setiap hari, namun rutin dan kebiasaan itu juga adalah nikmat. Walaupun orang mungkin kata, surirumah itu tak ada kerja, tapi hakikatnya, tak menang tangan dengan kerja, seandainya mereka tahu :-). Syukur Alhamdulillah lagi,… Read More »