Tag Archives: Shaklee

Sumbangan Alat Kelengkapan Solat Diperlukan untuk Mangsa Banjir

Teks: Wan Syahida Kahar Assalamualaikum. Apa khabar sahabat-sahabat pembaca saya? Saya doakan agar semuanya berada dalam lindungan rahmat Allah. Terutamanya yang berada di pantai timur dan sedang mengalami musibah banjir, semoga semuanya dilindungi Allah dan harap-harap banjir lekas surut. 6 hari berlalu dengan penuh kecemasan dan keinsafan, sejak hari pertamanya berlaku banjir ni. Walaupun saya berbisnes, selama 6-7… Read More »

Batuk Lebih Lekas Sembuh Dengan Vitamin C!!

Teks : Wan Syahida Kahar Saje nak share.. Saya start rajin belajar makan Vit C jenis Sustained Release ni sejak selepas bersalinkan Ameer dulu. Buah oren pun saya makan. Setiap hari waktu lunch n dinner. Tujuan saya nak makan adalah sebab nak luka dalaman dan luaran semua lekas sembuh.. Lagipun Vit C yang Klinik kesihatan ibu & anak… Read More »

Adakah Makanan Kesihatan Memberi Manfaat?

Kalau kita ke supermarket atau farmasi, kita akan lihat banyak vitamin dan makanan kesihatan atau pemakanan tambahan yang dipamerkan. Maklumat-maklumat pemakanan yang tercatat di kotak produk tersebut sudah cukup untuk membuat kita pening kepala. Apakah vitamin atau mineral yang tercatat pada kotak-kotak tersebut dapat memberi manfaat kepada kita? Beberapa kajian menunjukkan vitamin dan mineral tertentu dapat membantu mengurangkan… Read More »

Tips Perniagaan untuk Anda yang Berminat untuk Berniaga

Teks : Wan Syahida Kahar Assalamualaikum.. Apa khabar anda semua? Saja je hari ni rasa nak tulis sesuatu yang lain daripada yang biasa dalam blog saya ni. Saya ingin menceritakan berdasarkan pengalaman saya sendiri yang sudah berniaga secara online bermula sejak tahun 2012 lagi.  Masa tu, saya kerja sebagai engineer. Specifically, a Conversion Engineer dan juga Quality Engineer.… Read More »

Jom Buat Bisnes Shaklee!!

Petikan Akhbar di Utusan Online pada tarikh  8 Jun 2013: Shaklee tawar peluang pendapatan lumayan PETALING JAYA 7 Jun – Pengeluar produk kesihatan, penjagaan diri dan rumah, Shaklee Products (M) Sdn. Bhd. (Shaklee Malaysia) merancang menawarkan lebih peluang perniagaan kepada masyarakat khususnya golongan ibu muda bagi meningkatkan taraf hidup dan ekonomi mereka. Presiden Shaklee Antarabangsa, Bradford Richardson (gambar)… Read More »

Nutrisi Lengkap Shaklee untuk Ibu Mengandung, Berpantang dan Menyusu

Dr Hamid mencadangkan supaya para wanita mengamalkan supplemen tambahan Menurut pakar sakit puan, Dr. Hamid Arshat, setiap wanita, terutamanya sejak hamil, perlu memakan vitamin atau supplemen tambahan untuk kesihatan badan wanita itu secara menyeluruh. Beliau juga mencadangkan supaya meneruskannya setelah bersalin, malah sebaiknya diteruskan lagi sehingga ke akhir hayat seseorang wanita. Vitamin Shaklee menyediakan vitamin yang lengkap untuk… Read More »

Istimewanya Air Susu Ibu dan Kisahnya di Dalam Al-Quran

Teks : Wan Syahida Kahar Apa yang bayi dan ibu akan perolehi sekiranya menyusu Zaman sekarang ni ramai ibu-ibu muda yang dah makin sedar tentang kepentingan menyusukan bayi dengan air susunya sendiri. Kebanyakan tempat yang saya pergi, saya biasa nampak ibu-ibu yang menyusukan bayi. Tapi tak kurang jugak orang yang masih memberikan susu melalui botol. Namun saya tak… Read More »

Omega 3 Fish Oil Untuk Perkembangan Otak dan Bantu Kuatkan Daya Ingatan Anak Menghafal Al-Quran

Teks : Wan Syahida Kahar Bismillah… Ini cubaan pertama saya merakam anak saya membaca Al-Quran. Maaf banyak-banyak sebab tak clear dan tak kuat suaranya sebab bukan senang nak dapat rekod video anak saya ni. Dia banyak main-main dan dia kalau mengaji memang suka perlahan-lahan. Saya tak ingat bila dia dapat hafal Surah Quraisy tapi sejak sebelum 3 tahun… Read More »

Pemakanan dan Pendidikan Anak, Seiringan

Teks : Wan Syahida Kahar Bismillah. Alhamdulillah dipanjangkan usia lagi pada hari ini dan dapat teruskan kerja-kerja sebagai isteri dan ibu seperti biasa. Saya dan suami memang ada banyak impian untuk anak-anak kami. Bukan sahaja kami, tentu sekali semua ibu-ibu dan bapa-bapa yang lain pun macam tu juga. Kalau anda biasa baca entry-entry saya di sini, banyak saya… Read More »

Langkah-langkah Menjadi Surirumah Sepenuh Masa

Teks : Wan Syahida Kahar Sewaktu anda telah tamat belajar dan telah selamat memperolehi segulung ijazah, anda bersemangat untuk bekerja. Setelah anda gembira memperoleh pekerjaan dan pendapatan secara makan gaji, maka anda bersemangat pula untuk berkahwin. Setelah anda berkahwin, anda mendapat anak. Kini anda menggalas ‘title’ dan tanggungjawab yang lebih banyak dan berat, iaitu menjadi isteri kepada suami,… Read More »