Tag Archives: Shaklee

Tips Merawat Penyakit Tangan Kaki Mulut HFMD

Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Semoga dirahmati dan dilindungi Allah selalu. Semalam saya hantarkan Herbal Blend dan Nutriferon kepada seorang customer yang tinggal berdekatan dengan rumah saya. Anaknya baru je disahkan oleh doktor mempunyai HFMD atau nama penuhnya Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut (Hand Foot Mouth Disease). Sebab anak dia kena kuarantin, dia takleh ke mana.. Duk… Read More »

Apa Yang Saya Paling Sukakan Dalam Shaklee?

 Ada beberapa sebab kenapa saya tetap setia dengan Shaklee, tetap terus amalkan supplimen Shaklee dan terus mengajak orang lain untuk mencuba Shaklee. Selain daripada sistem bisnesnya yang bagus, adil dan patuh syariah, saya amat sukakan Shaklee sebab: 1) Produk yang berkualiti tinggi Kerana terlalu obses dengan kualiti, Shaklee sanggup membelanjakan berjuta-juta USD sehingga 300 juta USD setiap tahun… Read More »

Kajian Klinikal Resveratrol dan Vivix Terhadap Kanser

Keberkesanan Resveratrol dan Kajian Klinikal Bulan Vivix saya asyik sangat bercakap tentang Vivix. Ini adalah satu lagi maklumat penting berkenaan Vivix iaitu berkenaan resveratrol. Saya pernah ceritakan berkenaan orang Perancis dengan wine mereka yang mengandungi khasiat resveratrol. Kita orang Islam tidak bolehlah ambil wine, jadi apakah suplemen atau makanan yang mengandungi khasiat yang sama atau lebih tinggi? Lebih-lebih… Read More »

Nak Awet Muda ?!

SIAPA yang tak ingin awet muda kan? Rasanya hampir semua wanita ingin sentiasa kelihatan awet muda, biarpun dah beranak-pinak. Walau bagaimanapun, kita memang tidak boleh lari daripada proses penuaan. Ditambah dengan faktor persekitaran yang menyebabkan penuaan kulit seperti.. 1) pola makanan yang tidak seimbang. 2) pencemaran – Hah, ni time kita balik kerja. Mmg sah-sah tempuh asap kenderaan… Read More »

Anemia Semasa Hamil !!

Mommies…. Bila seseorang wanita itu mengandung, dia sebenarnya berisiko utk mengidapi anemia (kurang darah). Penyebab utama anemia di kalangan wanita mengandung adalah disebabkan kekurangan zat besi. Semasa mengandung, badan manusia akan menghasilkan banyak darah untuk menampung tumbesaran janin. Sekiranya zat besi atau vitamin B12 dan folat tidak dibekalkan dengan cukup, penghasilan darah merah tidak dapat menampung keperluan bayi… Read More »

Mabuk Hamil !!

  Tahukah Anda?? Mabuk hamil adalah satu fenomena yang sangat biasa berlaku sekitar 70-80% kehamilan. Antara punca mabuk hamil adalah disebabkan oleh perubahan hormon yang berlaku pada awal kehamilan. Wanita yang muntah-muntah pada awal kehamilan mempunyai paras estrogen yang lebih tinggi. So, mummies.. Kalau alami muntah atau mabuk ketika hamil, jangan risau yer. Ia adalah normal. Mengambil multivitamin… Read More »

Mengidam Ketika Hamil !!

AWAS!! ANDA MUNGKIN BERMASALAH JIKA MENGIDAM KETIKA HAMIL! Hi mummies.. Pernah tak rasa mengidam sesuatu ketika mengandung?? Haaa.. Mengidam sesuatu jenis makanan semasa mengandung turut dikaitkan sebagai petanda berlakunya kekurangan zat makanan atau nutrien tau. Contoh eh.. Seseorang wanita hamil yang mengidam susu atau produk tenusu seperti keju menunjukkan dia sebenarnya kekurangan kalsium. Manakala mengidam makanan manis seperti… Read More »

Bell’s Palsy

Anda pernah dengar tentang penyakit Bells Palsy? Ia boleh menyerang secara tiba-tiba.  Baca perkongsian daripada seorang pesakit Bells Palsy yang pernah terkena. “alhamdullilah 2 oct 2015 Saya bangun sebelah muka da jatuh Xbole senyum Mata x bole tutup Air mata mengalir macam menangis Sakit Rasa tegang je Dr sahkan saya diserang bellpalsy Bukan STROKE tapi kelemahan sebelah otot… Read More »

Kebaikan Makanan Pertama Bayi – Susu Ibu

Assalamualaikum mommies 🙂 Hari ni saya ingin nak berbicara tentang kebaikan makanan pertama bayi iaitu susu ibunya sendiri. Anda tahu tak segala kebaikannya? Ibu-ibu mesti tahu, bahawa makanan pertama yang mesti masuk ke dalam perut bayi adalah susu ibu. Menyusukan bayi dengan susu ibu adalah langkah yang sangat penting ke arah perkembangan dan pembesaran bayi  yang sihat kerana… Read More »

Set Kanser Shaklee

Teks : Wan Syahida Kahar Berikut adalah Set Kanser Shaklee bagi membantu pesakit kanser menghadapi dan melawan penyakit kanser. Sila bacakan deskripsi setiap supplemen bagi memahami fungsi bagi setiap vitamin ini. Perlu difahami bahawa supplemen bukanlah penyembuh kanser tetapi ia hanya makanan tambahan bagi mencukupkan segala keperluan nutrisi pesakit kanser supaya menjadi lebih kuat dan sihat menentang kanser.… Read More »