Tag Archives: Shaklee

Journey To Coordinator

Assalamualaikum semua.   Alhamdulillah Ahad 28 Ogos 2016 yang lepas saya berpeluang menyertai kelas Journey To Coordinator anjuran Great Leaders Circle (GLC) bawah Master Laila di HQ Shaklee. Ramaaii SID yang datang. Peserta-peserta pun kebanyakannya telah menaiki tangga pertama dalam Shaklee iaitu Supervisor. Yang mana dah naik Supervisor, mereka bawak anak-anak didik pula untuk mereka turut sama-sama groom… Read More »

Cara Menurunkan Paras Kolestrol Yang Tinggi

Bismillah. Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Semoga sihat sejahtera hendaknya. Apa itu kolestrol? Kolesterol ialah sejenis bahan yang seakan lemak, lembut dan berlilin yang berada dalam salur darah dan dalam semua sel-sel badan anda. Kolesterol adalah sebahagian penting bagi tubuh yang sihat kerana ianya digunakan untuk menghasilkan membran sel dan sesetengah hormon, dan berfungsi dalam fungsi-fungsi tubuh yang… Read More »

Tips Merawat Penyakit Tangan Kaki Mulut HFMD

Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Semoga dirahmati dan dilindungi Allah selalu. Semalam saya hantarkan Herbal Blend dan Nutriferon kepada seorang customer yang tinggal berdekatan dengan rumah saya. Anaknya baru je disahkan oleh doktor mempunyai HFMD atau nama penuhnya Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut (Hand Foot Mouth Disease). Sebab anak dia kena kuarantin, dia takleh ke mana.. Duk… Read More »

Apa Yang Saya Paling Sukakan Dalam Shaklee?

 Ada beberapa sebab kenapa saya tetap setia dengan Shaklee, tetap terus amalkan supplimen Shaklee dan terus mengajak orang lain untuk mencuba Shaklee. Selain daripada sistem bisnesnya yang bagus, adil dan patuh syariah, saya amat sukakan Shaklee sebab: 1) Produk yang berkualiti tinggi Kerana terlalu obses dengan kualiti, Shaklee sanggup membelanjakan berjuta-juta USD sehingga 300 juta USD setiap tahun… Read More »

Kajian Klinikal Resveratrol dan Vivix Terhadap Kanser

Keberkesanan Resveratrol dan Kajian Klinikal Bulan Vivix saya asyik sangat bercakap tentang Vivix. Ini adalah satu lagi maklumat penting berkenaan Vivix iaitu berkenaan resveratrol. Saya pernah ceritakan berkenaan orang Perancis dengan wine mereka yang mengandungi khasiat resveratrol. Kita orang Islam tidak bolehlah ambil wine, jadi apakah suplemen atau makanan yang mengandungi khasiat yang sama atau lebih tinggi? Lebih-lebih… Read More »

Nak Awet Muda ?!

SIAPA yang tak ingin awet muda kan? Rasanya hampir semua wanita ingin sentiasa kelihatan awet muda, biarpun dah beranak-pinak. Walau bagaimanapun, kita memang tidak boleh lari daripada proses penuaan. Ditambah dengan faktor persekitaran yang menyebabkan penuaan kulit seperti.. 1) pola makanan yang tidak seimbang. 2) pencemaran – Hah, ni time kita balik kerja. Mmg sah-sah tempuh asap kenderaan… Read More »

Anemia Semasa Hamil !!

Mommies…. Bila seseorang wanita itu mengandung, dia sebenarnya berisiko utk mengidapi anemia (kurang darah). Penyebab utama anemia di kalangan wanita mengandung adalah disebabkan kekurangan zat besi. Semasa mengandung, badan manusia akan menghasilkan banyak darah untuk menampung tumbesaran janin. Sekiranya zat besi atau vitamin B12 dan folat tidak dibekalkan dengan cukup, penghasilan darah merah tidak dapat menampung keperluan bayi… Read More »

Mabuk Hamil !!

  Tahukah Anda?? Mabuk hamil adalah satu fenomena yang sangat biasa berlaku sekitar 70-80% kehamilan. Antara punca mabuk hamil adalah disebabkan oleh perubahan hormon yang berlaku pada awal kehamilan. Wanita yang muntah-muntah pada awal kehamilan mempunyai paras estrogen yang lebih tinggi. So, mummies.. Kalau alami muntah atau mabuk ketika hamil, jangan risau yer. Ia adalah normal. Mengambil multivitamin… Read More »

Mengidam Ketika Hamil !!

AWAS!! ANDA MUNGKIN BERMASALAH JIKA MENGIDAM KETIKA HAMIL! Hi mummies.. Pernah tak rasa mengidam sesuatu ketika mengandung?? Haaa.. Mengidam sesuatu jenis makanan semasa mengandung turut dikaitkan sebagai petanda berlakunya kekurangan zat makanan atau nutrien tau. Contoh eh.. Seseorang wanita hamil yang mengidam susu atau produk tenusu seperti keju menunjukkan dia sebenarnya kekurangan kalsium. Manakala mengidam makanan manis seperti… Read More »

Bell’s Palsy

Anda pernah dengar tentang penyakit Bells Palsy? Ia boleh menyerang secara tiba-tiba.  Baca perkongsian daripada seorang pesakit Bells Palsy yang pernah terkena. “alhamdullilah 2 oct 2015 Saya bangun sebelah muka da jatuh Xbole senyum Mata x bole tutup Air mata mengalir macam menangis Sakit Rasa tegang je Dr sahkan saya diserang bellpalsy Bukan STROKE tapi kelemahan sebelah otot… Read More »