Tag Archives: Shaklee

Beza Antara Sintetik, Organik dan Semulajadi yang Ramai Orang Keliru

Sintetik, organik dan semulajadi. Ada tak yang masih keliru tentang beza antara sintetik, organik dan semulajadi ? Saya dapat respon kat Facebook saya, ramai yang berminat nak tahu. Jadi saya turut ingin kongsikan tentangnya di sini untuk kefahaman orang ramai. Perbezaan antara sintetik, organik dan semulajadi, analoginya macam ni la: ✅ Sintetik – Ibarat buah plastik. Yang buat… Read More »

Tablets Ada Bahan Kimia? Bermakna Shaklee Itu Tak Semulajadi Lagi?

Tablets ada bahan kimia, maka ia dah tak semulajadi lagi? Mungkin ada yang tanya, macam mana Supplement Shaklee boleh kekal maintain as semulajadi? Dah jadi tablets, takkanlah takde tambahan bahan kimia? Ok, saya akan jelaskan. Hidup kita ni pun, dikelilingi bahan kimia. SEMUA benda di sekeliling kita, adalah bahan kimia. Contoh: AIR Air tu pun bahan kimia =… Read More »

4 Sebab Utama Bisnes Shaklee Berbeza Daripada Bisnes Lain

Hari ni saya just nak share, apa yang unik dan luarbiasa sangat dengan bisnes Shaklee. Just in case ade yang hairan, kenapa ada orang yang tak jemu-jemu sharing pasal Shaklee. Walaupun dah berpuluh-puluh tahun dia ceburi. Some business hanya fokus kepada mencari duit. Ada yang lagi haru, hanya dengan fokus mencari orang baru untuk daftar. Lagi teruk, kalau… Read More »

Testimoni Vivix Untuk Masalah PCOS

A PCOS fighter that benefits a lot with Shaklee!! If you’re a PCOS fighter yourself, this sharing might help you. Saya mula amalkan Vivix pada 2013-2014 sebagai ikhtiar untuk mengandung. Dah macam2 cara cuba dan amalkan sebelum tu. Bile kawan recommend Shaklee dan Vivix, saya pun cuba. Tak baca pun apa itu vivix dan benefit vivix. Saya just… Read More »

Pengedar Shaklee Puchong

Berita baik kepada semua warga Puchong dan sekitarnya. Team saya di Puchong berada berdekatan dengan anda. Tak tahu mana nak dapatkan produk Shaklee? Jangan risau, team saya berada hampir dengan anda. Ekslusif bagi pengguna produk Shaklee di sekitar Bandar Kinrara, Puchong, Sunway, Petaling Jaya, Putrajaya, Cyberjaya dan KL Sentral. Anda boleh dapatkan Shaklee dengan mudah daripada Nur Ermey… Read More »

Elakkan Kanser Dengan Antioksidan Vivix

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman lagi dirahmati Allah =)   Saya pernah ditanya, apa yang saya amalkan untuk kesihatan. Pernah ada kawan-kawan yang selama ni tak pernah concern dengan makanan sihat, datang tanya. Sebab diorang perasan dan mula sedar, bila dah masuk 30-an ni terasa la sangat yang badan kita need something more. Dan bila orang nampak… Read More »

Menjaga Kesihatan dengan Manfaat Alam Sekitar

Dulu masa saya zaman muda-muda saya suka enter kedai Watsons, Guardian atau yang lebih kurang dengannya. Orang perempuan memang suka bab penjagaan diri ni kan… Selain tu, saya suka tengok-tengok kat bahagian ubat dan penjagaan kesihatan. Tengok je. Tapi tak reti nak beli apa, yang mana. Selalu kalau nak pilih pun, salesperson yang tolong ajar. Dia akan bagitau… Read More »

Nutrien Anak Ketika Travel

Assalamualaikum semua. Semoga sentiasa berada dalam rahmat & lindungan Allah..   Salah satu benda yang paling penting yang saya selalu bawa bersama ketika travel ke mana saja ketika membawa anak-anak…  Adalah MEAL SHAKES. Yes ke mana saja saya akan bawa.  Hari tu masa travel ke Turki, ke Madinah, ke Mekah. Even now ke Johor.. Saya akan pastikan saya… Read More »

Keputusan Ujian Darah Saya: Kolestrol Turun!

Assalamualaikum semua.  Hari ni ikut husband gi tempat kerja.. So ambil peluang untuk buat blood test. Biasanya rutin buat blood test ni saya dan suami sama-sama buat towards the end of the year for every year. So now dah nak tamat 2016, kita pun repeat la blood test.  Dalam rekod pesakit, boleh check result blood test tahun lepas.… Read More »

My Most Favourite Daily Routine

Assalamualaikum semua. Nak cerita tentang rutin saya hari-hari setiap pagi ni.  Inilah Vitamin C yang saya ambil selalu.    Setiap hari tak sah kalau saya tak amik 2 biji Vitamin C saya nih.. Kalau dulu-dulu, saya complain bila tengok tabletnya besar sangat 😄. Saya ingat lagi masa 1st time saya try. Masa tu waktu berpantang lepas lahirkan Ameer…… Read More »