Tag Archives: Shaklee

Falsafah Produk Shaklee : Selamat, Terbukti dan Berkesan !

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman :). Saya harap semuanya berada dalam keadaan sihat, sejahtera dan dirahmati Allah selalu. Ada yang puasa 6 Syawal hari ni? Harap-harap masih gigih la nak berpuasa walaupun semua tengah mood raya, kan. Sementara saya tengah nak menunggu waktu untuk memasak dan berbuka puasa, saya nak share sikit tentang Falsafah Produk Shaklee ni… Read More »

Elak Perut Buncit dan Kolestrol Tinggi Pada Musim Hari Raya

Hai Assalamualaikum! Lagi seminggu kan nak Raya? Macamana persediaan Raya? Mesti dah kena pikir dari sekarang kan terutamanya juadah dan menu raya dan kelengkapan rumah sebab nak terima kehadiran tetamu. Dalam fikiran kita pun mesti dah terbayang-bayang juadah famous time raya. Biasalah selalu time Raya, of course la main activity dia is makan, makan, and makan, kan! Saya… Read More »

Makan Supplement Shaklee Boleh Rosak Hati dan Buah Pinggang?

Assalamualaikum semua. Lately kecoh diperkatakan tentang isu supplement Shaklee yang menyebabkan kerosakan hati dan buah pinggang. Ramai jugak yang mengecam Shaklee kerana seringkali buat kenyataan overclaim mengenai produk mereka. Ada jugak yang membantah pengambilan supplement kerana kata mereka, makan makanan seimbang daripada “real food” saja dah mencukupi untuk kita. Lebih-lebih lagi diet rakyat Malaysia yang terlebih makan dah… Read More »

Beza Antara Sintetik, Organik dan Semulajadi yang Ramai Orang Keliru

Sintetik, organik dan semulajadi. Ada tak yang masih keliru tentang beza antara sintetik, organik dan semulajadi ? Saya dapat respon kat Facebook saya, ramai yang berminat nak tahu. Jadi saya turut ingin kongsikan tentangnya di sini untuk kefahaman orang ramai. Perbezaan antara sintetik, organik dan semulajadi, analoginya macam ni la: ✅ Sintetik – Ibarat buah plastik. Yang buat… Read More »

Tablets Ada Bahan Kimia? Bermakna Shaklee Itu Tak Semulajadi Lagi?

Tablets ada bahan kimia, maka ia dah tak semulajadi lagi? Mungkin ada yang tanya, macam mana Supplement Shaklee boleh kekal maintain as semulajadi? Dah jadi tablets, takkanlah takde tambahan bahan kimia? Ok, saya akan jelaskan. Hidup kita ni pun, dikelilingi bahan kimia. SEMUA benda di sekeliling kita, adalah bahan kimia. Contoh: AIR Air tu pun bahan kimia =… Read More »

4 Sebab Utama Bisnes Shaklee Berbeza Daripada Bisnes Lain

Hari ni saya just nak share, apa yang unik dan luarbiasa sangat dengan bisnes Shaklee. Just in case ade yang hairan, kenapa ada orang yang tak jemu-jemu sharing pasal Shaklee. Walaupun dah berpuluh-puluh tahun dia ceburi. Some business hanya fokus kepada mencari duit. Ada yang lagi haru, hanya dengan fokus mencari orang baru untuk daftar. Lagi teruk, kalau… Read More »

Testimoni Vivix Untuk Masalah PCOS

A PCOS fighter that benefits a lot with Shaklee!! If you’re a PCOS fighter yourself, this sharing might help you. Saya mula amalkan Vivix pada 2013-2014 sebagai ikhtiar untuk mengandung. Dah macam2 cara cuba dan amalkan sebelum tu. Bile kawan recommend Shaklee dan Vivix, saya pun cuba. Tak baca pun apa itu vivix dan benefit vivix. Saya just… Read More »

Pengedar Shaklee Puchong

Berita baik kepada semua warga Puchong dan sekitarnya. Team saya di Puchong berada berdekatan dengan anda. Tak tahu mana nak dapatkan produk Shaklee? Jangan risau, team saya berada hampir dengan anda. Ekslusif bagi pengguna produk Shaklee di sekitar Bandar Kinrara, Puchong, Sunway, Petaling Jaya, Putrajaya, Cyberjaya dan KL Sentral. Anda boleh dapatkan Shaklee dengan mudah daripada Nur Ermey… Read More »

Elakkan Kanser Dengan Antioksidan Vivix

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman lagi dirahmati Allah =)   Saya pernah ditanya, apa yang saya amalkan untuk kesihatan. Pernah ada kawan-kawan yang selama ni tak pernah concern dengan makanan sihat, datang tanya. Sebab diorang perasan dan mula sedar, bila dah masuk 30-an ni terasa la sangat yang badan kita need something more. Dan bila orang nampak… Read More »

Menjaga Kesihatan dengan Manfaat Alam Sekitar

Dulu masa saya zaman muda-muda saya suka enter kedai Watsons, Guardian atau yang lebih kurang dengannya. Orang perempuan memang suka bab penjagaan diri ni kan… Selain tu, saya suka tengok-tengok kat bahagian ubat dan penjagaan kesihatan. Tengok je. Tapi tak reti nak beli apa, yang mana. Selalu kalau nak pilih pun, salesperson yang tolong ajar. Dia akan bagitau… Read More »