Tag Archives: Shaklee Taman Petaling Utama

Saya Pengedar Shaklee Petaling Jaya, Sri Manja, Taman Dato Harun, Jalan Klang Lama dan Sekitarnya

Bismillah. Assalamualaikum semua. Perkenalkan, saya Wan Syahida. Saya merupakan seorang Pengedar Shaklee Petaling Jaya. Saya bersedia untuk berikan konsultasi yang terbaik buat anda untuk kesemua produk Shaklee. Jadi bagi anda yang tinggal di kawasan Petaling Jaya, boleh lah hubungi saya Syahida, Pengedar Shaklee Petaling Jaya. Pengedar Shaklee Petaling Jaya Antara yang selalu jadi HOT SELLING di kalangan customer saya adalah… Read More »

Detoks Perut dan Usus Daripada Toksin dan Sisa Makanan Dengan Herb-Lax

Dah masuk musim open house raya dan kenduri-kendara perkahwinan sekarang ni mula lah kita akan banyak menikmati makanan. Biasa la bila dah habis seminggu pertama raya bersama keluarga, tiba pula masa untuk memenuhi jemputan rumah terbuka pula. Sabtu lepas saya sampai kena hadiri 4 jemputan. Bayangkan la banyak mana makanan dihidangkan. Hehe. Memang dah terfikir-fikir ku perlu detoks… Read More »

Gout Hanya Meminati Kaum Lelaki Ke?

Assalamualaikum semua. Pernah wonder tak gout ni asyik kena kat orang lelaki? Ke tak pernah hairan pun? Saya pun pernah tertanya kenapa. Memang betul. Lelaki lebih cenderung mengalami penyakit gout berbanding wanita. Hanya 10% sahaja wanita yang menghidapi penyakit Gout ini, dan kebanyakan daripada mereka adalah daripada golongan ‘menopause’. Gout ini kebanyakannya menyerang lelaki yang berumur 40-an. Tetapi… Read More »

Promosi Januari 2017: VIVIX !!

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman.   Alhamdulillah Promosi bulan Januari 2017 sekarang ni adalah Vivix..  Diam-diam berisi Vivix ni.. Mahal-mahal dia pun, tetap ribuan yang terjual setiap kali ada jualan murah. Sebenarnya apa yang paling menarik ek? Yang orang duk cari-cari Vivix ni.  Kadang tu urgent sangat nak beli.  Bila tiba hari terakhir promotion, mula la orang… Read More »

Nutrien Anak Ketika Travel

Assalamualaikum semua. Semoga sentiasa berada dalam rahmat & lindungan Allah..   Salah satu benda yang paling penting yang saya selalu bawa bersama ketika travel ke mana saja ketika membawa anak-anak…  Adalah MEAL SHAKES. Yes ke mana saja saya akan bawa.  Hari tu masa travel ke Turki, ke Madinah, ke Mekah. Even now ke Johor.. Saya akan pastikan saya… Read More »

Resdung Yang Teruk Dahulu Kini Semakin Baik

Assalamualaikum pembaca saya yang budiman.   Lately saya dah makin suka pulak dengan Garlic ni tau. Saya nih ada masalah resdung, hidung mudah rasa gatai pastu mula la nak bersin berkali-kali. Selalu time pagi-pagi la terkena ni. Simptom normal orang resdung la gitu kan… Nak buat camne.. dah nama pun keturunan orang resdung. Selsema resdung ni pun sampai… Read More »

Ibu Mengidap Diabetes Selama 30 Tahun Kini Semakin Sihat

Assalamualaikum semua. 2 hari lepas ada kawan SID saya kongsikan tentang pengalaman ibunya yang 30 tahun sakit diabetes, kini dah makin baik tahap kesihatannya. Mulanya mak nya tak percaya yang diabetes nya ada harapan untuk baik semula. Tapi ternyata ada perubahan besar pada kesihatannya bila konsisten mengamalkan makanan tambahan Shaklee ni. Dan bila dah ada kesan positif, baru… Read More »

Di Antara Rutin Seorang WAHM

Assalamulaikum. Di antara rutin seorang work at home mom seperti saya adalah menerima parcel daripada GDEX. Dan kalau dah dapat parcel, anak-anak la yang paling seronok dan excited.   Posto.. posto…  Keterujaan anak-anak bila apa-apa parcel sampai. Posmen pun gelak tengok gelagat budak-budak ni bila nak hantar barang.. hehe. Kita nak pakei tudung pun tak menyempat. Ameer je… Read More »

Kebaikan GLA Complex Untuk Kesuburan Wanita

Assalamualaikum semua.   Antara supplemen yang paling kerap dicari customers saya di kalangan wanita adalah supplemen untuk kesuburan. Ramai nampaknya yang masih ternanti-nanti rezeki zuriat ya. Alhamdulillah ada ikhtiar dan usaha daripada mereka. Bukannya menunggu dan menyerah saja. Kita boleh bantu sediakan tubuh badan yang lebih sihat dengan bantuan supplemen agar kebarangkalian untuk hamil itu lebih tinggi. Bagaimana… Read More »

Info Produk : B-Complex

Assalamualaikum semua. B-Complex ni sebenarnya banyak sangat kegunaan dan kepentingannya. Tak kira untuk kanak-kanak mahupun yang dah berusia.  Shaklee pun ada B-Complex tau dan ada bezanya B-Complex Shaklee dengan B-Complex jenama lain. Nanti saya akan terangkan. Terlebih dahulu kita lihat dulu manfaat Vitamin B yang ada macam-macam jenis ni.  B-Complex ni sebenarnya adalah gabungan di antara beberapa vitamin… Read More »