Tag Archives: Shaklee Shah Alam

Kenapa Kalsium Penting Sangat?

Bismillah & Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman. Saya nak educate orang ramai tentang kepentingan kalsium yea. Terutamanya di setiap peringkat usia. KEPENTINGAN KALSIUM Kalsium merupakan mineral yang sangat penting untuk tubuh badan kita termasuklah untuk menumpatkan tulang, untuk kesihatan otot, kuku dan juga rambut.  Ia diperlukan tak kira usia.    Merujuk kepada gambar rajah ini, kita perlu… Read More »

Bagaimana Kalsium Penting Untuk Orang Tua?

Bismillah & Assalamualaikum semua pembaca saya yang dirahmati dan dikasihi Allah =)     Anda suka minum susu? Kalau ya, berapa gelas susu yang anda minum sehari? Jika sudah dua gelas susu sehari, pastikah anda bahawa kesemua kalsium daripada susu itu, badan anda berjaya serapkan kesemuanya? Ok kalau tak suka minum susu, nak beralih kepada sayur-sayuran untuk sumber… Read More »

Pemenang Hadiah Nobel Mengkaji dan Mengiktiraf Vivix!

Bismillahirrahmanirrahim & Assalamualaikum semua. Saya ingin kongsikan dengan anda fakta yang menarik ini pada hari ini.  Pernah terfikir tak anda tentang siapakah yang menjadi tulang belakang dalam kajian-kajian saintifik yang dijalankan oleh pengeluar produk yang anda sedang ambil? Lebih-lebih lagi sekiranya produk yang anda ambil itu, anda sendiri dapat rasakan perbezaan dan keberkesanannya?  Produk yang hebat, berkualiti dan… Read More »

Bisnes Shaklee – Apa Yang Best Sangat?

  Sebagai seorang pengedar Shaklee, saya sebenarnya kerap gak dihubungi orang yang minta advice tentang camne nak boost up health atau yang nak improve kesihatan melalui pemakanan tambahan semulajadi Shaklee.  Malaysians banyak sangat penyakit dan kurang nutrient, yes sebab pemakanan tak jaga, tak cukup & lifestyle susah nak ubah.  Tapi walaupun demikian saya rasa bersyukur bila kesedaran orang… Read More »

Bagaimana Alfalfa Membantu Pesakit Diabetes?

Assalamualaikum dan salam semua 🙂   Persoalan yang buat saya tertanya-tanya sejak saya suka amalkan Alfalfa adalah bagaimana ia dapat membantu mengawal paras gula bagi pesakit diabetes? Sememangnya ada banyakkk sangat manfaat Alfalfa seperti untuk resdung, untuk menghilangkan keputihan, untuk melancarkan darah, untuk mencuci darah, untuk detoks seluruh badan, untuk mengalkalikan tubuh badan, membantu masalah gastrik, menurunkan berat… Read More »

Kenapa Saya Yakin Shaklee Selamat?

Kenapa Saya Yakin Shaklee Selamat? Sebab Shaklee sudah dibuktikan melalui Landmark Study yang telah dijalankan! Shaklee Landmark Study adalah THE FIRST study atau kajian yang direka menilai kepentingan dan risiko pengambilan supplemen. Kajian ini telah dijalankan keatas tiga kumpulan berbeza iaitu: ✔Pengguna lebih 20 tahun produk Shaklee ✔Pengguna multi supplemen BUKAN Shaklee ✔Mereka yang tidak mengamalkan supplemen  … Read More »

Cara Menjadi Ahli Shaklee

Bismillah. Assalamualaikum semua. Minat tak nak tahu cara-cara untuk mendaftar menjadi ahli Shaklee?  Untuk mendaftar menjadi ahli Shaklee ini, mesti ada orang lain yang dah jadi ahli Shaklee yang mendaftarkan untuk anda tau. Kiranya sponsored by dia la. Bukan sponsor biasiswa tu hehehe tapi sponsored ni maknanya didaftarkan di bawah dia. Kalau tuan-tuan dan puan-pun pergi ke branch… Read More »

Kajian Klinikal ke atas Resveratrol dan Polifenol dalam Vivix

Bismillah. Assalamualaikum semua. Mungkin anda dah start kenal sedikit sebanyak tentang Vivix Shaklee. Bagaimana ia bertindak sebagai antioksidan, antipenuaan dan juga antikanser, apa dia kandungan dalam Vivix, khasiat-khasiatnya yang sangaaat bagus dan pelbagai lagi testimoni orang yang dah pernah cuba Vivix. Jadi hari ni saya nak kongsi dengan lebih detail tentang kajian klinikal yang para saintis Shaklee telah… Read More »

Kisah Tonik Ajaib Vivix!

Bismillah. Ingin saya kongsikan dengan anda sharing daripada Tuan Haji Roslan Ghazali yang telah lama berpengalaman dalam Shaklee dan telah mengenali ramai pengguna Shaklee dari seluruh Malaysia, tak kira usia dan tak kira bangsa.   KISAH TONIC AJAIB VIVIX Peringkat awal 2004 vivix mdpt sambutan hangat di kalangan masyrakat dan leaders Chinese. Bg mereka nilai vivix amat murah… Read More »