Tag Archives: Shaklee Petaling Jaya

Tulang Retak Lekas Sembuh dengan Vivix!

Assalamualaikum semua ! Terima kasih kerana singgah ke blog SYAHIDASHUKRI.COM ni. Saya doakan semua pembaca saya berada di bawah lindungan dan rahmat Allah selalu. Bebaru ni sahabat baik saya Fatimah ada cerita yang mak mertua dia baru terjatuh waktu tengah mengemop lantai di rumahnya. Kawan saya ni risau jadi dia bawakan mak mertuanya ke klinik dan mereka pun… Read More »

Apa Pentingnya Antioksida?

Bismillah. Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman.  Sekarang ni popular istilah antioksidan. Sana sini produk antioksidan. Biasa dengar kan? Produk kesihatan yang mempunyai antioksidan dihasilkan untuk mencegah radikal bebas. Radikal bebas tu apa la pulak?  Di sini saya akan terangkan apa itu antioksidan dan kaitannya dengan radikal bebas secara mudah untuk difahami ya. Kemudian apa pentingnya antioksidan ini.… Read More »

Cara Mengubati Buasir Dengan Cepat dan Berkesan

Assalamualaikum pembaca saya yang budiman.  Awal bulan yang lalu saya dihubungi oleh seseorang yang berminat dengan Vivix untuk membantu adiknya yang dah lama mempunyai buasir dan ibu mertuanya yang sakit tumor otak, diabetes dan darah tinggi. Yang hubungi saya ini wanita dan adiknya itu lelaki. Masih belum berkahwin dan muda belia. Kerana kasihankan adik, dia berminat nak try… Read More »

Apa Yang Saya Paling Sukakan Dalam Shaklee?

 Ada beberapa sebab kenapa saya tetap setia dengan Shaklee, tetap terus amalkan supplimen Shaklee dan terus mengajak orang lain untuk mencuba Shaklee. Selain daripada sistem bisnesnya yang bagus, adil dan patuh syariah, saya amat sukakan Shaklee sebab: 1) Produk yang berkualiti tinggi Kerana terlalu obses dengan kualiti, Shaklee sanggup membelanjakan berjuta-juta USD sehingga 300 juta USD setiap tahun… Read More »

Kenapa Kalsium Penting Sangat?

Bismillah & Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman. Saya nak educate orang ramai tentang kepentingan kalsium yea. Terutamanya di setiap peringkat usia. KEPENTINGAN KALSIUM Kalsium merupakan mineral yang sangat penting untuk tubuh badan kita termasuklah untuk menumpatkan tulang, untuk kesihatan otot, kuku dan juga rambut.  Ia diperlukan tak kira usia.    Merujuk kepada gambar rajah ini, kita perlu… Read More »

Bagaimana Kalsium Penting Untuk Orang Tua?

Bismillah & Assalamualaikum semua pembaca saya yang dirahmati dan dikasihi Allah =)     Anda suka minum susu? Kalau ya, berapa gelas susu yang anda minum sehari? Jika sudah dua gelas susu sehari, pastikah anda bahawa kesemua kalsium daripada susu itu, badan anda berjaya serapkan kesemuanya? Ok kalau tak suka minum susu, nak beralih kepada sayur-sayuran untuk sumber… Read More »

Pemenang Hadiah Nobel Mengkaji dan Mengiktiraf Vivix!

Bismillahirrahmanirrahim & Assalamualaikum semua. Saya ingin kongsikan dengan anda fakta yang menarik ini pada hari ini.  Pernah terfikir tak anda tentang siapakah yang menjadi tulang belakang dalam kajian-kajian saintifik yang dijalankan oleh pengeluar produk yang anda sedang ambil? Lebih-lebih lagi sekiranya produk yang anda ambil itu, anda sendiri dapat rasakan perbezaan dan keberkesanannya?  Produk yang hebat, berkualiti dan… Read More »

Bisnes Shaklee – Apa Yang Best Sangat?

  Sebagai seorang pengedar Shaklee, saya sebenarnya kerap gak dihubungi orang yang minta advice tentang camne nak boost up health atau yang nak improve kesihatan melalui pemakanan tambahan semulajadi Shaklee.  Malaysians banyak sangat penyakit dan kurang nutrient, yes sebab pemakanan tak jaga, tak cukup & lifestyle susah nak ubah.  Tapi walaupun demikian saya rasa bersyukur bila kesedaran orang… Read More »

Bagaimana Alfalfa Membantu Pesakit Diabetes?

Assalamualaikum dan salam semua 🙂   Persoalan yang buat saya tertanya-tanya sejak saya suka amalkan Alfalfa adalah bagaimana ia dapat membantu mengawal paras gula bagi pesakit diabetes? Sememangnya ada banyakkk sangat manfaat Alfalfa seperti untuk resdung, untuk menghilangkan keputihan, untuk melancarkan darah, untuk mencuci darah, untuk detoks seluruh badan, untuk mengalkalikan tubuh badan, membantu masalah gastrik, menurunkan berat… Read More »

Kenapa Saya Yakin Shaklee Selamat?

Kenapa Saya Yakin Shaklee Selamat? Sebab Shaklee sudah dibuktikan melalui Landmark Study yang telah dijalankan! Shaklee Landmark Study adalah THE FIRST study atau kajian yang direka menilai kepentingan dan risiko pengambilan supplemen. Kajian ini telah dijalankan keatas tiga kumpulan berbeza iaitu: ✔Pengguna lebih 20 tahun produk Shaklee ✔Pengguna multi supplemen BUKAN Shaklee ✔Mereka yang tidak mengamalkan supplemen  … Read More »