Tag Archives: Shaklee Petaling Jaya

Get Clean Water Pitcher – Jag Penapis Air Mudah Alih Shaklee

Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Semoga sentiasa dilindungi dan dirahmati Allah. Hari ni saya nak share tentang Jag Penapis Air Mudah Alih – Water Pitcher Shaklee. Masalah yang Biasa Kita Alami Anda suka travel? Mesti suka kan! Saya pun, kebiasaannya travel domestic je la. Terutamanya waktu sambutan anniversary ataupun cuti sekolah. Biasa kita akan menginap di hotel.… Read More »

Travel Emergency Kit Untuk Anak-anak

Assalamualaikum semua dan salam sejahtera saya ucapkan. Semoga para pembaca saya semuanya berada dalam keadaan sihat dan dilindungi Allah. Sabtu lepas saya dan suami telah travel ke selatan untuk hadiri majlis nikah kawan baik suami ?. Macam biasa kalau travel jauh-jauh ni saya mesti packing emergency travel kit ni untuk anak-anak.    Panadol & Nutriferon! Sebab selalunya time… Read More »

Beza Membeli Supplement di Farmasi dan Membeli Supplement dari Shaklee Independent Distributor

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman.  Pernah tak anda terlintas di fikiran, baik beli je supplement dari farmasi berbanding membeli supplement melalui Shaklee Independent Distributor. Sebab dua-dua pun sama, menjual supplement. Kalau anda nak beli Vitamin C contohnya, anda boleh je beli di farmasi (jenama lain). Jadi di sini saya ingin terangkan apa bezanya jika anda beli supplement… Read More »

Bantu Atasi Gastrik dengan ESP !!

Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman! Semoga semuanya berada dalam lindungan dan rahmat Allah. Hari ni saya ingin berkongsi tentang gastrik. Ramai orang yang ada masalah gastrik ni. Namun ramai yang beranggapan ia biasa-biasa je dan tak perlu diambil serius sangat.  Apa kata sekiranya kita cuba elakkan gastrik ni setelah kita kenali apa itu gastrik, punca-puncanya dan cara… Read More »

Kelebihan dan Keistimewaan ESP, Rugi Tak Cuba!!

Assalamualaikum semua pembaca saya yang sangat saya hargai. Salam Jumaat dan semoga anda semua dilimpahi dengan rahmat Allah selalu.   Sempena promosi Energizing Soy Protein Shaklee atau ESP Shaklee yang sedang berlangsung bulan September 2016 ni, saya nak share dengan anda segala Kelebihan dan Keistimewaan ESP ni dari huruf A sampai la Z!! Bermakna segala tok nenek khasiatnya… Read More »

Kualiti Protein Kita Makin Rendah?

Assalamualaikum semua pembaca. Semoga sentiasa dirahmati Allah hendaknya.  Ni nak cerita sikit pasal ayam dan protein. Hari-hari kita mesti makan protein kan? Untuk kes rumah saya, kerap gak makan ayam ni sebab dah menjadi kesukaan anak-anak. Kalau ayam goreng je, mesti laku habis la. Semalam waktu petang masa duk tengah masak n prepare ayam, suami saya nampak potongan-potongan… Read More »

Mencari Set Kesuburan?

Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Saya doakan anda semua berada dalam lindungan dan rahmat Allah swt. Hari ni aje ada dua orang yang hubungi saya dan tanya saya tentang set kesuburan. Antara set yang paling kerap orang cari. Biasanya memang wanita la yang cari. Untuk pengetahuan anda, Set Kesuburan ni agak banyak yang diperlukan sebab merangkumi kedua-dua… Read More »

Tips Merawat Penyakit Tangan Kaki Mulut HFMD

Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Semoga dirahmati dan dilindungi Allah selalu. Semalam saya hantarkan Herbal Blend dan Nutriferon kepada seorang customer yang tinggal berdekatan dengan rumah saya. Anaknya baru je disahkan oleh doktor mempunyai HFMD atau nama penuhnya Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut (Hand Foot Mouth Disease). Sebab anak dia kena kuarantin, dia takleh ke mana.. Duk… Read More »

Sayur Layu Menjadi Segar Semula dengan Basic H!

Assalamualaikum dan salam sejahtera para pembaca saya yang budiman! Harap semuanya sihat dan dilindungi Allah selalu. Masih lagi bercerita tentang Basic H! Saya memang starting to like Basic H. Selalunya saya gunakan Basic H ni untuk merendam sayur-sayuran dan buah-buahan selepas baru balik daripada shopping di pasar.  Itu sayur-sayur yang masih fresh baru dibeli. Kita hanya cuci dengan… Read More »

Hidung Aman Ketika Mencuci dengan Basic H

Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Saya doakan agar anda semua dirahmati dan dilindungi Allah sentiasa.  Aktiviti hari Sabtu saya yang lepas adalah mengemop lantai. Untuk mengemop lantai, saya mesti perlukan bantuan suami sebab kalau saya nak mengemop waktu saya seorang sahaja yang menjaga anak-anak di rumah, takut-takut waktu duk mengemop, anak datang dekat kawasan licin dan terjatuh.… Read More »