Tag Archives: Shaklee Petaling Jaya

Cara Atasi Masalah Sakit Belakang Ibu Hamil

Assalamualaikum semua.   Hari ni izinkan saya share tentang masalah yang terlalu biasa dialami oleh ibu-ibu yang sedang hamil dan bagaimana nak mengatasinya. Masalah yang sering berlaku, yang paling common pasti berlaku ke atas mana-mana ibu adalah masalah sakit belakang, sakit pinggul ataupun sakit kebas-kebas kaki.  Sebenarnya ini adalah perkara yang sangat normal. Ada beberapa penyebab sakit belakang… Read More »

Resdung Yang Teruk Dahulu Kini Semakin Baik

Assalamualaikum pembaca saya yang budiman.   Lately saya dah makin suka pulak dengan Garlic ni tau. Saya nih ada masalah resdung, hidung mudah rasa gatai pastu mula la nak bersin berkali-kali. Selalu time pagi-pagi la terkena ni. Simptom normal orang resdung la gitu kan… Nak buat camne.. dah nama pun keturunan orang resdung. Selsema resdung ni pun sampai… Read More »

Apa Yang Menggerakkan Anda Dalam Bisnes?

Assalamualaikum semua pembaca saya.  Terima kasih sebab sudi singgah ke blog saya ni.  Sedar tak sedar dah 5 tahun saya menceburi dunia bisnes online ni. Saya tak hebat dan bukannya jutawan. Tapi dalam tempoh ini, banyak benda yang saya dah belajar dan nampak sendiri.  Betul la kata orang. Pengalaman itu mematangkan kita. Jatuh bangunnya kita dalam perniagaan juga… Read More »

Ibu Mengidap Diabetes Selama 30 Tahun Kini Semakin Sihat

Assalamualaikum semua. 2 hari lepas ada kawan SID saya kongsikan tentang pengalaman ibunya yang 30 tahun sakit diabetes, kini dah makin baik tahap kesihatannya. Mulanya mak nya tak percaya yang diabetes nya ada harapan untuk baik semula. Tapi ternyata ada perubahan besar pada kesihatannya bila konsisten mengamalkan makanan tambahan Shaklee ni. Dan bila dah ada kesan positif, baru… Read More »

Kebaikan GLA Complex Untuk Kesuburan Wanita

Assalamualaikum semua.   Antara supplemen yang paling kerap dicari customers saya di kalangan wanita adalah supplemen untuk kesuburan. Ramai nampaknya yang masih ternanti-nanti rezeki zuriat ya. Alhamdulillah ada ikhtiar dan usaha daripada mereka. Bukannya menunggu dan menyerah saja. Kita boleh bantu sediakan tubuh badan yang lebih sihat dengan bantuan supplemen agar kebarangkalian untuk hamil itu lebih tinggi. Bagaimana… Read More »

Salah Faham Terhadap Paracetamol 6

Assalamualaikum semua. Ada sesiapa yang suka telan Panadol tiap-tiap kali demam atau sakit kepala? Time nak cari Panadol kat kedai pula, pening ada banyak sangat jenis dia. Tak tau mana satu yang patut anda beli. Tak tau apa beza semua jenis Panadol yang ada kat kaunter tu. Ok di sini saya kongsikan salah faham tentang Paracetamol yang ramai… Read More »

Info Produk : B-Complex

Assalamualaikum semua. B-Complex ni sebenarnya banyak sangat kegunaan dan kepentingannya. Tak kira untuk kanak-kanak mahupun yang dah berusia.  Shaklee pun ada B-Complex tau dan ada bezanya B-Complex Shaklee dengan B-Complex jenama lain. Nanti saya akan terangkan. Terlebih dahulu kita lihat dulu manfaat Vitamin B yang ada macam-macam jenis ni.  B-Complex ni sebenarnya adalah gabungan di antara beberapa vitamin… Read More »

Checklist Ibu Hamil

Assalamualaikum! Ada yang sedang hamil atau sedang bersedia untuk hamil?  Anda perlu lihat checklist yang wajib bagi setiap ibu yang sedang hamil ni ok! Semoga ia membantu. 1. Ambil asid folik setiap hari Kesihatan bayi dalam kandungan ialah tanggungjawab si ibu. Mulakan hari dengan mengambil 400 mikrogram asid folik setiap hari. Jumlah ini sama dengan pengambilan kebanyakan multivitamin.… Read More »

2000 Kajian Untuk Satu Ramuan!!

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman. Jika anda amalkan sesuatu makanan tambahan, sejauh manakah anda yakin dengannya? Sejauh mana anda dah kaji atau fahami tentang latar belakang makanan tambahan itu sebelum mengamalkannya?     Salah satu sebab saya yakin dengan supplement yang saya makan dan saya kongsikan sebab ianya disokong oleh kajian klinikal oleh para saintis dan pakar… Read More »

Bagaimana Nak Tingkatkan Imuniti Ketika Hamil?

Assalamualaikum semua. Anda hamil? Jika ya, tahniah! Semoga kehamilan anda sentiasa sihat dan smooth ya.. Nak tanya la… Anda pernah demam semasa hamil tak? Pernah tak anda terfikir, selamat atau tidak mengambil ubat Panadol kerana demam ketika hamil? Atau mungkin ubat selsema atau ubat batuk ketika dijangkiti selsema/batuk? Pengalaman Saya Selsema Ketika Hamil Sebenarnya dulu masa saya mengandungkan… Read More »