Tag Archives: Shaklee Petaling Jaya

Gout Hanya Meminati Kaum Lelaki Ke?

Assalamualaikum semua. Pernah wonder tak gout ni asyik kena kat orang lelaki? Ke tak pernah hairan pun? Saya pun pernah tertanya kenapa. Memang betul. Lelaki lebih cenderung mengalami penyakit gout berbanding wanita. Hanya 10% sahaja wanita yang menghidapi penyakit Gout ini, dan kebanyakan daripada mereka adalah daripada golongan ‘menopause’. Gout ini kebanyakannya menyerang lelaki yang berumur 40-an. Tetapi… Read More »

Nak Buat Sel-sel Badan Lagi Muda Buat Apa??

Assalamualaikum semua!! Sejak baca sharing Dr Hamid Arshat yang amalkan Resveratrol untuk anti-oksidan, saya start buka mata tentang Resveratrol.  Tu doktor pakar tu..  Bila Dr share? Masa akhir tahun nak masuk awal tahun 2017 bebaru ni la. Dulu-dulu pun ada juga Dr share di personal FB beliau. Sebab saya gemar follow beliau jadi saya dapat la tahu. Then..… Read More »

Promosi Januari 2017: VIVIX !!

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman.   Alhamdulillah Promosi bulan Januari 2017 sekarang ni adalah Vivix..  Diam-diam berisi Vivix ni.. Mahal-mahal dia pun, tetap ribuan yang terjual setiap kali ada jualan murah. Sebenarnya apa yang paling menarik ek? Yang orang duk cari-cari Vivix ni.  Kadang tu urgent sangat nak beli.  Bila tiba hari terakhir promotion, mula la orang… Read More »

Kelas Online: Membina Diri Dengan Menulis Di Media Sosial

Assalamualaikum semua.   Alhamdulillah, 1st online class for 2017 ?. Pagi tadi berkesempatan untuk dengar sharing daripada bakal Master, senior key coordi Tiera ?. Tq so much Master Nur Zahirah yang adakan online class ni.  Camni la selalu. Kelas bimbingan semua dari rumah. Jadi mudah kalau kita yang beginners baru nak belajar berniaga, cari income dari rumah, dan… Read More »

Nutrien Anak Ketika Travel

Assalamualaikum semua. Semoga sentiasa berada dalam rahmat & lindungan Allah..   Salah satu benda yang paling penting yang saya selalu bawa bersama ketika travel ke mana saja ketika membawa anak-anak…  Adalah MEAL SHAKES. Yes ke mana saja saya akan bawa.  Hari tu masa travel ke Turki, ke Madinah, ke Mekah. Even now ke Johor.. Saya akan pastikan saya… Read More »

Keputusan Ujian Darah Saya: Kolestrol Turun!

Assalamualaikum semua.    Hari ni ikut husband gi tempat kerja.. So ambil peluang untuk buat blood test. Biasanya rutin buat blood test ni saya dan suami sama-sama buat towards the end of the year for every year. So now dah nak tamat 2016, kita pun repeat la blood test.  Dalam rekod pesakit, boleh check result blood test tahun… Read More »

My Most Favourite Daily Routine

Assalamualaikum semua. Nak cerita tentang rutin saya hari-hari setiap pagi ni.  Inilah Vitamin C yang saya ambil selalu.    Setiap hari tak sah kalau saya tak amik 2 biji Vitamin C saya nih.. Kalau dulu-dulu, saya complain bila tengok tabletnya besar sangat ?. Saya ingat lagi masa 1st time saya try. Masa tu waktu berpantang lepas lahirkan Ameer…… Read More »

Masalah Gatal Tekak, Hidung dan Jadi Selsema?

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman.   Ada tak yang alami masalah camni? Tekak gatal, hidung gatal, pastu dah start la nak berhingus. Biasanya inilah tanda-tanda nak demam, batuk dan selsema. Kalau saya, saya biasa sangat dapat simptom macam ni.  Apa yang berlaku? Sebenarnya ini petandanya sistem imun badan anda dah pun dicerobohi. Imun anda dah tak cukup… Read More »

Tips Ibu Hamil Tidur Lebih Lena Sepanjang Malam

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman.   Sakit belakang dan gangguan tidur memang tak dapat dipisahkan daripada ibu-ibu yang hamil. Lagi hampir kepada tarikh bersalin, lagi kuranglah keselesaan untuk tidur. Itu lah pengorbanan ibu hamil. Sedangkan dalam tempoh kehamilan, tidur yang cukup adalah sangat penting untuk ibu hamil. Selain daripada faktor sakit pinggang, ibu-ibu hamil seringkali mengalami kesukaran… Read More »

Persiapan Kesihatan Diri Ketika Travel

Assalamualaikum semua pembaca saya. Apa khabar? Bebaru ni saya pergi bercuti ke Turki dan menunaikan Umrah sambil membawa kedua-dua anak saya. Dan saya fikir sangat penting untuk kita especially ibu bapa untuk sentiasa maintain jaga kesihatan sepanjang kita travelling.  Kita boleh sedaya-upaya jaga kesihatan kita supaya percutian tak terganggu dan menjadi lebih menyeronokkan 🙂   PERSIAPAN KESIHATAN DIRI… Read More »