Tag Archives: Shaklee Malaysia

Bahaya Pra-Eklampsia! Bagaimana Shaklee Dapat Membantu?

Assalamualaikum semua.  Pra-eklampsia memang sangat-sangat bahaya dan boleh mengancam nyawa ibu hamil dan bayi. Adalah penting untuk kita kenali dengan lebih mendalam tentang apa maknanya dan risiko yang ia bawa.   APA ITU PRA-EKLAMPSIA?  Pra-eklampsia adalah keadaan yang dicetuskan akibat kehamilan. Ciri-ciri pra-eklampsia ini adalah tekanan darah tinggi, bengkak yang berlaku secara tiba-tiba dan kenaikan berat badan disebabkan… Read More »

Turunkan Darah Tinggi dengan OmegaGuard

Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Dulu saya tak pernah amalkan minyak ikan atau fish oil ni melainkan Scotts Emulsion. Tapi sekarang bila saya dah makin faham tentang kepentingan minyak ikan, saya berazam untuk konsisten mengamalkannya untuk kesihatan dan kebaikan diri saya. Sebab rupa-rupanya fish oil ni adalah satu kepentingan. Ia memang saaangat sangat penting! Sebab itulah OmegaGuard… Read More »

My Shaklee Effect

Assalamualaikum semua!    My Shaklee Effect Sebenarnya semalam Facebook tunjukkan Friendship Memory saya & husband.. Dah 7 tahun Friend kat Facebook.  FB tunjukkan gambar-gambar lama kami. Dari awal berkahwin sampai sekarang. Saya tengok balik gambar lama saya, terkejutnya rasa.. Hairan rasa, awat teruk sangat muka saya ni dulu?? Berminyak, kusam, gelap.. ??  Bezanya ngan sekarang sejak saya dah… Read More »

Travel Emergency Kit Untuk Anak-anak

Assalamualaikum semua dan salam sejahtera saya ucapkan. Semoga para pembaca saya semuanya berada dalam keadaan sihat dan dilindungi Allah. Sabtu lepas saya dan suami telah travel ke selatan untuk hadiri majlis nikah kawan baik suami ?. Macam biasa kalau travel jauh-jauh ni saya mesti packing emergency travel kit ni untuk anak-anak.    Panadol & Nutriferon! Sebab selalunya time… Read More »

Beza Membeli Supplement di Farmasi dan Membeli Supplement dari Shaklee Independent Distributor

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman.  Pernah tak anda terlintas di fikiran, baik beli je supplement dari farmasi berbanding membeli supplement melalui Shaklee Independent Distributor. Sebab dua-dua pun sama, menjual supplement. Kalau anda nak beli Vitamin C contohnya, anda boleh je beli di farmasi (jenama lain). Jadi di sini saya ingin terangkan apa bezanya jika anda beli supplement… Read More »

Bantu Atasi Gastrik dengan ESP !!

Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman! Semoga semuanya berada dalam lindungan dan rahmat Allah. Hari ni saya ingin berkongsi tentang gastrik. Ramai orang yang ada masalah gastrik ni. Namun ramai yang beranggapan ia biasa-biasa je dan tak perlu diambil serius sangat.  Apa kata sekiranya kita cuba elakkan gastrik ni setelah kita kenali apa itu gastrik, punca-puncanya dan cara… Read More »

Sayur Layu Menjadi Segar Semula dengan Basic H!

Assalamualaikum dan salam sejahtera para pembaca saya yang budiman! Harap semuanya sihat dan dilindungi Allah selalu. Masih lagi bercerita tentang Basic H! Saya memang starting to like Basic H. Selalunya saya gunakan Basic H ni untuk merendam sayur-sayuran dan buah-buahan selepas baru balik daripada shopping di pasar.  Itu sayur-sayur yang masih fresh baru dibeli. Kita hanya cuci dengan… Read More »

Hidung Aman Ketika Mencuci dengan Basic H

Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Saya doakan agar anda semua dirahmati dan dilindungi Allah sentiasa.  Aktiviti hari Sabtu saya yang lepas adalah mengemop lantai. Untuk mengemop lantai, saya mesti perlukan bantuan suami sebab kalau saya nak mengemop waktu saya seorang sahaja yang menjaga anak-anak di rumah, takut-takut waktu duk mengemop, anak datang dekat kawasan licin dan terjatuh.… Read More »

Tulang Retak Lekas Sembuh dengan Vivix!

Assalamualaikum semua ! Terima kasih kerana singgah ke blog SYAHIDASHUKRI.COM ni. Saya doakan semua pembaca saya berada di bawah lindungan dan rahmat Allah selalu. Bebaru ni sahabat baik saya Fatimah ada cerita yang mak mertua dia baru terjatuh waktu tengah mengemop lantai di rumahnya. Kawan saya ni risau jadi dia bawakan mak mertuanya ke klinik dan mereka pun… Read More »

Bisnes Shaklee – Apa Yang Best Sangat?

  Sebagai seorang pengedar Shaklee, saya sebenarnya kerap gak dihubungi orang yang minta advice tentang camne nak boost up health atau yang nak improve kesihatan melalui pemakanan tambahan semulajadi Shaklee.  Malaysians banyak sangat penyakit dan kurang nutrient, yes sebab pemakanan tak jaga, tak cukup & lifestyle susah nak ubah.  Tapi walaupun demikian saya rasa bersyukur bila kesedaran orang… Read More »