Tag Archives: Shaklee Kuala Lumpur

Detoks Perut dan Usus Daripada Toksin dan Sisa Makanan Dengan Herb-Lax

Dah masuk musim open house raya dan kenduri-kendara perkahwinan sekarang ni mula lah kita akan banyak menikmati makanan. Biasa la bila dah habis seminggu pertama raya bersama keluarga, tiba pula masa untuk memenuhi jemputan rumah terbuka pula. Sabtu lepas saya sampai kena hadiri 4 jemputan. Bayangkan la banyak mana makanan dihidangkan. Hehe. Memang dah terfikir-fikir ku perlu detoks… Read More »

Falsafah Produk Shaklee : Selamat, Terbukti dan Berkesan !

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman :). Saya harap semuanya berada dalam keadaan sihat, sejahtera dan dirahmati Allah selalu. Ada yang puasa 6 Syawal hari ni? Harap-harap masih gigih la nak berpuasa walaupun semua tengah mood raya, kan. Sementara saya tengah nak menunggu waktu untuk memasak dan berbuka puasa, saya nak share sikit tentang Falsafah Produk Shaklee ni… Read More »

Apa Nutrien Yang Penting Sebelum Hamil dan Semasa Hamil?

N‍ak tahu tak apa nutrien yang penting sebelum hamil dan semasa hamil? Sebelum tu penting tau. Bukan dah hamil baru nak start amalkan nutrien-nutrien penting ni. Tapi sebenarnya sejak SEBELUM hamil lagi dah penting untuk mengamalkannya. Kenapa penting? Ini sebab kebanyakan wanita tak sedar pun yang dia dah hamil sampai lah dia dah perasan dia lewat datang bulan.… Read More »

Tips Rawat dan Atasi Masalah Kayap dengan Cepat dan Berkesan

Tips RAWAT dan ATASI masalah KAYAP dengan CEPAT dan BERKESAN. Ada orang tanya kat saya, macam mana nak rawat dan atasi masalah kayap? Pastu boleh tak Shaklee bantu atasi masalah kayap ni? Kalau ya, apa dia Set Lengkap Kayap Shaklee? Ok, mula-mula, jom kita kenali dulu apa tu kayap? Tahu dia masalah kulit. Tapi apakah punca dia serta… Read More »

Apa Yang Ada Dalam Promosi Februari 2017?

Assalamualaikum semua! Seperti biasa, kalau masuk bulan baru, mesti ada PROMOTION baru daripada Shaklee. Jadi untuk Februari 2017, ada yang istimewa untuk semua Pengedar dan Pengguna Shaklee. Apa dia tu? Jom kita tengok!   1) OSTEMATRIX Ostematrix ni paling digemari ramai. Antara kegunaanya yang paling orang suka adalah ia bagus untuk menghilangkan sakit-sakit badan serta sendi, lenguh-lenguh dan… Read More »

Elakkan Kanser Dengan Antioksidan Vivix

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman lagi dirahmati Allah =)   Saya pernah ditanya, apa yang saya amalkan untuk kesihatan. Pernah ada kawan-kawan yang selama ni tak pernah concern dengan makanan sihat, datang tanya. Sebab diorang perasan dan mula sedar, bila dah masuk 30-an ni terasa la sangat yang badan kita need something more. Dan bila orang nampak… Read More »

Nak Buat Sel-sel Badan Lagi Muda Buat Apa??

Assalamualaikum semua!! Sejak baca sharing Dr Hamid Arshat yang amalkan Resveratrol untuk anti-oksidan, saya start buka mata tentang Resveratrol.  Tu doktor pakar tu..  Bila Dr share? Masa akhir tahun nak masuk awal tahun 2017 bebaru ni la. Dulu-dulu pun ada juga Dr share di personal FB beliau. Sebab saya gemar follow beliau jadi saya dapat la tahu. Then..… Read More »

Promosi Januari 2017: VIVIX !!

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman.   Alhamdulillah Promosi bulan Januari 2017 sekarang ni adalah Vivix..  Diam-diam berisi Vivix ni.. Mahal-mahal dia pun, tetap ribuan yang terjual setiap kali ada jualan murah. Sebenarnya apa yang paling menarik ek? Yang orang duk cari-cari Vivix ni.  Kadang tu urgent sangat nak beli.  Bila tiba hari terakhir promotion, mula la orang… Read More »

My Most Favourite Daily Routine

Assalamualaikum semua. Nak cerita tentang rutin saya hari-hari setiap pagi ni.  Inilah Vitamin C yang saya ambil selalu.    Setiap hari tak sah kalau saya tak amik 2 biji Vitamin C saya nih.. Kalau dulu-dulu, saya complain bila tengok tabletnya besar sangat ?. Saya ingat lagi masa 1st time saya try. Masa tu waktu berpantang lepas lahirkan Ameer…… Read More »

Nak Bantu Kempiskan Perut Dalam 1 Malam?

Assalamualaikum semua. Malam ni lega sebab dah selesai drama Patahnya Sebelah Sayap. Berminggu-minggu follow akhirnya dah berakhir. Alhamdulillah dah ditimpa karma pun si jahat Amzar. Hihi  Malam ni entry blog saya ni santai-santai je. Tiada topik berat-berat. Hanya nak ceritakan rutin supplemen saya sekali sekala. Apa yang saya makan malam ni before tido? Ni dia.. Natural herbs untuk… Read More »