Tag Archives: Shaklee Jalan Klang Lama

Detoks Perut dan Usus Daripada Toksin dan Sisa Makanan Dengan Herb-Lax

Dah masuk musim open house raya dan kenduri-kendara perkahwinan sekarang ni mula lah kita akan banyak menikmati makanan. Biasa la bila dah habis seminggu pertama raya bersama keluarga, tiba pula masa untuk memenuhi jemputan rumah terbuka pula. Sabtu lepas saya sampai kena hadiri 4 jemputan. Bayangkan la banyak mana makanan dihidangkan. Hehe. Memang dah terfikir-fikir ku perlu detoks… Read More »

Tips Atasi Masalah Alahan Mengandung Supaya Lebih Bertenaga

Tips Atasi Masalah Alahan Mengandung Supaya Lebih Bertenaga Tak larat la rasanya. Masa awal-awal mengandung ni ada masalah alahan mengandung dengan rasa loya, nak termuntah, tekak tak sedap, perut tak selesa, makan tak selera, pastu asyik rasa macam nak terbaring je. Kadang-kadang pagi je yang paling teruk. Pernah jugak melarat sampai sepanjang hari. Normal ke sebenarnya? Boleh tak… Read More »

Supplemen Ikhtiar Hamil Untuk Suami dan Isteri

Supplemen Ikhtiar Hamil atau Set Kesuburan untuk Suami dan Isteri Bagi pasangan yang mungkin sedang berusaha untuk hamil, cuba kenali masalah yang mungkin anda sedang hadapi… Sama ada, 1) haid tak teratur 2) badan stress 3) kerap rasa letih 4) masalah keintiman 5) masalah kurang kesuburan Shaklee boleh bantu kedua-dua pasangan suami dan isteri dengan set supplemen ikhtiar… Read More »

Telomere Study Vivix Yang Memenangi Hadiah Nobel Dalam Kategori Perubatan

Hari ni saya akan berkongsi tentang kajian hebat yang pernah dilakukan ke atas produk Vivix iaitu Telomere Study. Yang power dan luar biasanya kajian ni telah memenangi hadiah Nobel dalam kategori perubatan. Wow sangat tau. Topik ini saya belajar dalam Health & Wellness Talk yang dianjurkan Shaklee. Shaklee je satu-satunya syarikat supplemen yang buat kajian ni. Dan ini… Read More »

Apa Yang Ada Dalam Promosi Februari 2017?

Assalamualaikum semua! Seperti biasa, kalau masuk bulan baru, mesti ada PROMOTION baru daripada Shaklee. Jadi untuk Februari 2017, ada yang istimewa untuk semua Pengedar dan Pengguna Shaklee. Apa dia tu? Jom kita tengok!   1) OSTEMATRIX Ostematrix ni paling digemari ramai. Antara kegunaanya yang paling orang suka adalah ia bagus untuk menghilangkan sakit-sakit badan serta sendi, lenguh-lenguh dan… Read More »

Elakkan Kanser Dengan Antioksidan Vivix

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman lagi dirahmati Allah =)   Saya pernah ditanya, apa yang saya amalkan untuk kesihatan. Pernah ada kawan-kawan yang selama ni tak pernah concern dengan makanan sihat, datang tanya. Sebab diorang perasan dan mula sedar, bila dah masuk 30-an ni terasa la sangat yang badan kita need something more. Dan bila orang nampak… Read More »

Gout Hanya Meminati Kaum Lelaki Ke?

Assalamualaikum semua. Pernah wonder tak gout ni asyik kena kat orang lelaki? Ke tak pernah hairan pun? Saya pun pernah tertanya kenapa. Memang betul. Lelaki lebih cenderung mengalami penyakit gout berbanding wanita. Hanya 10% sahaja wanita yang menghidapi penyakit Gout ini, dan kebanyakan daripada mereka adalah daripada golongan ‘menopause’. Gout ini kebanyakannya menyerang lelaki yang berumur 40-an. Tetapi… Read More »

Nak Buat Sel-sel Badan Lagi Muda Buat Apa??

Assalamualaikum semua!! Sejak baca sharing Dr Hamid Arshat yang amalkan Resveratrol untuk anti-oksidan, saya start buka mata tentang Resveratrol.  Tu doktor pakar tu..  Bila Dr share? Masa akhir tahun nak masuk awal tahun 2017 bebaru ni la. Dulu-dulu pun ada juga Dr share di personal FB beliau. Sebab saya gemar follow beliau jadi saya dapat la tahu. Then..… Read More »

Promosi Januari 2017: VIVIX !!

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman.   Alhamdulillah Promosi bulan Januari 2017 sekarang ni adalah Vivix..  Diam-diam berisi Vivix ni.. Mahal-mahal dia pun, tetap ribuan yang terjual setiap kali ada jualan murah. Sebenarnya apa yang paling menarik ek? Yang orang duk cari-cari Vivix ni.  Kadang tu urgent sangat nak beli.  Bila tiba hari terakhir promotion, mula la orang… Read More »

Salah Faham Terhadap Paracetamol 6

Assalamualaikum semua. Ada sesiapa yang suka telan Panadol tiap-tiap kali demam atau sakit kepala? Time nak cari Panadol kat kedai pula, pening ada banyak sangat jenis dia. Tak tau mana satu yang patut anda beli. Tak tau apa beza semua jenis Panadol yang ada kat kaunter tu. Ok di sini saya kongsikan salah faham tentang Paracetamol yang ramai… Read More »