Tag Archives: Set Kolestrol Shaklee

Set Kolestrol Shaklee : Cegah Kolestrol Daripada Makanan dan Kurangkan Kolestrol Sedia Ada Dalam Badan

Assalamualaikum!! Apa khabar semua pembaca saya yang budiman? Masih dalam mood raya ke? Dah 19 Syawal ni. Rasa cepat je masa berlalu. Hujung minggu yang bakal datang ni mesti dah ada jemputan majlis hari raya yang perlu dihadiri, kan? Mungkin juga ada majlis aqiqah dan kenduri kendara. Ramai orang yang suka gabungkan semua masa bulan Syawal ni sebab… Read More »

Keputusan Ujian Darah Saya: Kolestrol Turun!

Assalamualaikum semua.    Hari ni ikut husband gi tempat kerja.. So ambil peluang untuk buat blood test. Biasanya rutin buat blood test ni saya dan suami sama-sama buat towards the end of the year for every year. So now dah nak tamat 2016, kita pun repeat la blood test.  Dalam rekod pesakit, boleh check result blood test tahun… Read More »

Cara Menurunkan Paras Kolestrol Yang Tinggi

Bismillah. Assalamualaikum para pembaca saya yang budiman. Semoga sihat sejahtera hendaknya. Apa itu kolestrol? Kolesterol ialah sejenis bahan yang seakan lemak, lembut dan berlilin yang berada dalam salur darah dan dalam semua sel-sel badan anda. Kolesterol adalah sebahagian penting bagi tubuh yang sihat kerana ianya digunakan untuk menghasilkan membran sel dan sesetengah hormon, dan berfungsi dalam fungsi-fungsi tubuh yang… Read More »