Tag Archives: Resdung

My Most Favourite Daily Routine

Assalamualaikum semua. Nak cerita tentang rutin saya hari-hari setiap pagi ni.  Inilah Vitamin C yang saya ambil selalu.    Setiap hari tak sah kalau saya tak amik 2 biji Vitamin C saya nih.. Kalau dulu-dulu, saya complain bila tengok tabletnya besar sangat ?. Saya ingat lagi masa 1st time saya try. Masa tu waktu berpantang lepas lahirkan Ameer…… Read More »

Masalah Gatal Tekak, Hidung dan Jadi Selsema?

Assalamualaikum semua pembaca saya yang budiman.   Ada tak yang alami masalah camni? Tekak gatal, hidung gatal, pastu dah start la nak berhingus. Biasanya inilah tanda-tanda nak demam, batuk dan selsema. Kalau saya, saya biasa sangat dapat simptom macam ni.  Apa yang berlaku? Sebenarnya ini petandanya sistem imun badan anda dah pun dicerobohi. Imun anda dah tak cukup… Read More »

Resdung Yang Teruk Dahulu Kini Semakin Baik

Assalamualaikum pembaca saya yang budiman.   Lately saya dah makin suka pulak dengan Garlic ni tau. Saya nih ada masalah resdung, hidung mudah rasa gatai pastu mula la nak bersin berkali-kali. Selalu time pagi-pagi la terkena ni. Simptom normal orang resdung la gitu kan… Nak buat camne.. dah nama pun keturunan orang resdung. Selsema resdung ni pun sampai… Read More »