Tag Archives: Ramadhan

Lain Macam Berpuasa Dengan Performance Drink dan ESP !!

Lain Macam Berpuasa Dengan Performance Drink dan ESP ! 5 hari bersahur yang lepas, saya bancuh Performance Drink cair-cair je. Tapi sahur pagi tadi saya try bancuh lebih pekat & lebih sedap. Bagi husband & anak minum skali. Surprisingly today, saya rasa less thirsty! Badan rasa kurang lemau. And for Ameerah (anak saya berumur 6 tahun), pukul 4.45… Read More »

Menarik Minat Anak Membaca Al-Quran Dengan Memberi Ganjaran Upah/Hadiah

Teks : Wan Syahida Kahar Bismillah. Assalamualaikum. Tak dapat dinafikan, anak-anak berusia 6 tahun ke bawah memang agak sukar diajak belajar atau fokus akan sesuatu dalam masa yang lama. Definisi lama adalah 10 minit ke atas. Pada usia kanak-kanak, dapat fokus membaca dalam masa lebih 5 minit pun dah sesuatu yang bagus sangat. Apatah lagi untuk membaca Al-Quran,… Read More »

Quran Apps Yang Best – Hadiah Daripada Al-Rajhi Bank

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.quranworks.quran Klik link di atas di smartphone android anda dan download! Saya suka jadi saya nak share dengan anda juga 🙂 Semoga Ramadhan kita kali ini lebih bermakna apabila kita makin dekat dengan Al-Quran walau di mana jua kita berada! Di rumah, di pejabat, di dalam kenderaan, di kampung dan lain-lain.. Semoga bermanfaat 🙂